Balıkta av sezonu açıldı, balık hasretine son

Balıkta av sezonu açıldı, balık hasretine son

EKONOMİ 2.09.2024 11:21:11 0
Balıkta av sezonu açıldı, balık hasretine son

Aylardır devam eden balıkta av yasağı nihayet kalktı. Sofralar balık hasretine son verecek.

BURSA (İGFA) - 15 Nisan’da başlayan balıkta av yasağı 1 Eylül 2024 tarihi itibarıyla kalktı. Nisan ayına kadar devam edecek olan av sezonu nihayet açıldı. Balıklar tezgâhlardaki yerini alırken balık pazarlarında ise hareketlilik başladı.

15 Nisan 2024 tarihinde başlayan av yasağı 1 Eylül gecesi saat 00.00 itibarıyla sona erdi ve balıkçılar “vira bismillah” diyerek ağlarını denize attı. Yeni sezonun ilk günlerinde balık pazarlarında hareketlilik yaşandı. Bursa Tuzpazarı esnaflarından Yaman Demirci, sezonun bereketli başladığını söyledi. Demirci, “İstavritin kilosu şu an 350 liradan satılıyor. Palamutun tanesi 200 lira, levrek ve çupranın tanesi ise 100’er liradan satılıyor. Tabii sezon yeni açıldı. Bunlar başlangıç fiyatları. Balık bollaştıkça fiyat da düşecektir.” dedi.

Karadeniz’in Tadı ve Ritmi Buluştu…

Esenler’de düzenlenen Hamsi ve Horon Festivali, soğuk havaya aldırmayan binlerce vatandaşı bir araya getirdi. Karadeniz kültürünün simgesi hamsi ve horon, Esenler Dörtyol Meydanı’nda kardeşlik ve dayanışma havasında buluştu.

Atıklar Değere Dönüşüyor!

Esenyurt Belediye Başkan Vekili Can Aksoy’un öncülüğünde başlatılan çevre hareketi ilçenin dört bir yanına dalga dalga yayılıyor.

Sanat Sohbetleri Sosyal Çürümeyi Gündeme Taşıdı!

Beylikdüzü Belediyesi’nin kültür ve düşünceyi halkla buluşturduğu Sanat Buluşmaları Satır Arası Sohbetleri, bu kez toplumun ortak yarası olan sosyal çürüme konusunu ele aldı.

Üç Projeyle Bölge Sergisine Girme Gururu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Bu yıl 57’ncisi düzenlenen TÜBİTAK Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri İstanbul Avrupa Bölge Yarışması’nda Vali Muammer Güler Sosyal Bilimler Lisesi büyük bir başarı elde etti.

Veli Savundu Görüntüler Kafa Karıştırdı!

HABER/ MERAL ÇETİNER / EĞİTİMDEN HABERLER / ANTALYA -  Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bir ortaokulda yaşandığı ileri sürülen öğretmen şiddeti meselesinde işler iyice sarpa sardı.

Hafta Sonu Trafik Durdu, Esnaf ve Halk Tepkili

HABER / ERCAN KUTLU - Akzirve konutlarının yer aldığı Bahçeşehir Bahçekent ana caddesi, hafta sonları sürücü kursu araçları nedeniyle kilitleniyor; araçlar ilerleyemiyor, esnaf ve vatandaş mağdur kalıyor.

Erken Tanı Hayat Kurtarıyor!

Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.

Sokaktan Siber Dünyaya İstanbul’da Suça Geçit Yok!

İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.

Şubat Ayında Kültür Merkezinde Yıldızlar Geçidi Başlıyor...

Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.

Hizmette Yarışanların Zirvesi: İstanbul’un En Etkin Belediyeleri Belli Oldu!

İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.

Trafiğe Master Plan Nefesi!

Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.

Mecliste Adalet Vurgusu…

Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Özyolcu; Yeni Döneme Bayrak Sevgisiyle Başladık

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü

Postacı; İlk Dersimiz Bayrak Oldu...

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.

İlk Dersimiz Bayrak Dedi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.