Başarı öyküsü yazmak zorundayız

Emine Erdoğan, ''Projelerle desteklerle daha çok kadınımızı ekonomik alana dahil etmek zorundayız. Başarı öykülerini dinleyerek, biz de başarı öyküsü yazmak zorundayız.'' dedi.

EĞİTİM 26.03.2013 14:00:01 4752 0
Başarı öyküsü yazmak zorundayız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan himayesinde yürütülen TOBB, TEPAV, TOBB ETÜ, KOSGEB ile Keçiören Belediyesi Toplumsal Gelişim Merkezi iş birliğince hazırlanan ''1071 Kadın İş Hayatına Katılıyor Projesi''nin açılış töreni TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi'nde yapıldı.

Erdoğan, törende yaptığı konuşmada, anlamlı ve heyecan verici bir programda kadınlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Projeye katkısı bulunanlara teşekkür eden Emine Erdoğan, eğitim alacak kadınlara da başarı diledi.

Bu tarihte Selçuklu hükümdarı Alparslan sancağında birleşen ordunun Anadolu'nun vatan olmasını sağladığını hatırlatan Erdoğan, şöyle konuştu:

''1071'de Alparslan'ın ordusu sadece zafer kazanan bir ordu değil adeta bu topraklara kardeşliğimizin tohumlarını atan bir orduydu. O tarihten bugüne kadar yaklaşık 950 yıl boyunca bu vatan toprakları üzerinde hep birlikte yaşadık, bir ve beraber olduk, vatanımızı birlikte savunduk ve birlikte büyüttük.   
Bu 9,5 asırlık süreç içinde zor zamanlarımız oldu, türlü sorunlarımız oldu, çeşitli fetret dönemleri yaşadık. Ancak dayanışmayla işbirliğiyle en çok da kardeşlik hukukunu muhafaza ederek bu zor zamanları geride bırakmasını bildik. 9,5 asırlık Anadolu ve Trakya tarihi, yani Türkiye tarihi kadınlar olmaksızın asla yazılamaz. Dünyada kadının adı yokken kadınlar süreçlere dahil edilmezken kadınlar ayrımcılığa, horlanmaya tabi tutulurken bizim tarihimizde kadınlar her alanda ön safta oldular.''

2023 ve 2071 hedefleri

Hükümetin 2023 için büyük ve iddialı hedefler belirlediğini, gençler için ise 2071'i hedef gösterdiğini anımsatan Erdoğan, 2023'ün Cumhuriyetin kuruluşunun yüzüncü yılı, 2071'in ise Anadolu'nun yurt edinilişinin bininci yıl dönümü olduğunu kaydetti.

2023 hedefleri için somut adımlar atılıp, projeler hazırlandığını dile getiren Erdoğan, bu projelerin kararlılıkla takip edildiğini söyledi. Söz konusu hedeflere ulaşmak için millet olarak çok çalışılması gerektiğine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

''Milletin her bir ferdinin kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli her bir vatandaşımızın gücü, imkanları ve yetenekleri oranında bu sürece katkı vermesi gerekiyor. 1071'den bugüne kadar Türkiye'nin büyütülmesinde, yüceltilmesinde, savunulmasında kadınlar nasıl önemli vazifeler yüklendiyse bugün de hem 2023 hem 2071 hedeflerine ulaşmada kadınlara büyük sorumluluk düşüyor.
Bizim medeniyetimizle bizim geleneklerimizle birebir örtüşen bu denklemi kurabilirsek inanın çok farklı bir büyüme ve kalkınma sürecini başlatırız.''

Başarı öyküsü yazmak zorundayız

Devletin ihtiyaç sahibi vatandaşlarını gözetmek zorunda olduğunu dile getiren, Erdoğan, şöyle devam etti:
''Bunun da son derece başarılı bir şekilde yapıldığını, çeşitli desteklerle öncelikle kadınların gözetildiğini görüyoruz. Ancak kadınların, eşlerinin ya da devletin eline bakmaktansa kendi işlerini kurup, kendileri çalışıp, kendilerinin kazanması asıl sağlıklı olan yöntemdir. Bunu mümkün olduğunca yaygınlaştırmak zorundayız. Projelerle eğitimlerle desteklerle daha çok kadınımızı ekonomik alana dahil etmek zorundayız.
Olumsuz örneklere değil, olumlu örneklere bakarak, başarı öykülerini dinleyerek, başarılı kadınların izinden giderek biz de başarmak, biz de başarı öyküsü yazmak zorundayız.''

İnşallah kadınlarımız ekonomide de güçlenecek

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin de son 10 yılda kadının her alanda güçlendiğine işaret ederek, ''İnşallah kadınlarımız ekonomide de güçlenecek'' diye konuştu.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla aile ve iş yaşantısını uyumlu hale getirmek için bir çalışma yürüttüklerini anlatan Şahin, ''Bir taraftan doğurganlık hızımızı düşürmeyeceğiz, analığı zayıflatmayacağız bir taraftan kadınımızın potansiyelini, ekonomi içinde kullanacağız. Bu paketi şu anda çalışıyoruz, inşallah tamamlandığı zaman bize ait yerli bir modeli, güçlü bir paketin çalışmasını da sizlerle paylaşmış olacağız. Çok önemli bir çalışma bu.''


ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

.

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Bayramı gönüllerince kutladılar

104 yıl önce Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açılışı ve Türk halkının tüm dünyaya egemenliği ilan ettiği gün olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı her yılda kutlandı.

Güzel, Makamı Çocuklara Teslim Etti

Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda başkanlık makamını çocuklara teslim etti.

Çölyak Hastalarını Yalnız Bırakmıyor..!

Esenyurt Belediyesi, glüten içeren besinlere alerjisi olan çölyak hastalarına, beslenme şekline uygun ürünlerin yer aldığı gıda paketi yardımında bulunarak onların sağlıklı yaşamasına katkı sunmaya devam ediyor.

Beylikdüzü Belediyesi 23 Nisan’da Hatay’da

Renkli görüntülere sahne olan etkinliklerdeki gösteriler büyük beğeni kazanırken, çocukların neşesine velilerde eşlik etti.

ÇOCUKLAR UNUTULMAZ BİR GÜN YAŞADI

23 NİSAN’DA 10 BİN BALIK EKMEK ÜCRETSİZ DAĞITILDI

Eğitimcilerden Başkan Erdoğan'a açık mektup:

Bilim ve Eğitim Camiasından Başkan Erdoğan'a Müfredat Açık Mektubu

Çocuklar Belediye Başkanlığı Koltuğunu Devraldı

Balcıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında başkanlık koltuğunu bir günlüğüne Silivri'nin farklı okullarından gelen çocuklara devretti.

Özer, ‘Evde Sağlık Hizmeti” ile komşularının yanında

Esenyurt Belediyesi, sağlık durumu hastaneye gitmeye elverişli olmayan hastalar için sürdürdüğü “Evde Sağlık Hizmeti” desteğine ara vermeden devam ediyor.

Çalık: Evlatlarımıza Aydınlık Bir Gelecek Bırakmak İstiyoruz

Onun için bütün hizmetlerimizin temeline mutlaka çocuklar var. Çocuklar geleceğimizin güvencesi, çocuklar bizim yaşama sevincimiz.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.