'Basın Bayramı'

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bölgenin gazetecileri ile bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, basın emekçilerinin gününü kutladı

GÜNCEL 25.07.2019 11:51:41 1965 0

ÇALIK, BASIN BAYRAMI’NDA YEREL BASINLA BULUŞTU

 

“BASININ ÖZGÜR OLMADIĞI ÜLKELERDE DEMOKRASİDEN SÖZ EDİLEMEZ”

 

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bölgenin gazetecileri ile bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, basın emekçilerinin gününü kutladı. Mesleğin günümüz şartlarındaki zorluklarına da değinen Belediye Başkanı Çalık, “Basının özgür olmadığı, çok sesliliğin yerini tek sesliliğin aldığı ülkelerde gerçek anlamda bir demokrasiden söz edilemez. Her zaman olduğu gibi, Beylikdüzü’nün bu yeni döneminde de basınımızla sürekli iletişim halinde olmayı arzu ediyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Türk basınında sansürün kaldırılışı olarak kutlanan 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nın 111.yıldönümünde Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık yerel basın mensuplarıyla bir araya geldi. Basın özgürlüğüyle ilgili önemli mesajların verildiği programa Beylikdüzü Belediye Başkanı Çalık’ın yanı sıra İstanbul Gazeteciler Derneği Başkanı Mehmet Mert, Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Başkanı Nezir Karayün, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve yerel basın temsilcileri katıldı. Basının ve gazetecilerin önemine değindiği konuşmasının ardından Başkan Çalık, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

“Basınla her zaman iletişim halinde olacağız”

 

Beylikdüzü’nün yeni döneminde her zaman olduğu gibi basınla iletişim halinde olacaklarını ve şeffaflık ilkesiyle her konuda basını bilgilendireceklerini belirten Başkan Mehmet Murat Çalık, “Toplumda hepimizin bir rolü, sorumluluğu var fakat siz gazetecilerin sorumluluğu daha büyük. Her zaman gerçeklerin peşinde koşmakla ve kamuoyunu gerçeklerden haberdar etmekle yükümlü olan sizler, bu sayede topluma yön verip insanlara ışık tutuyorsunuz. Gazeteciliğin suç sayılıp gazetecilerin hedef gösterildiği bu ortamda, hâlâ aktif gazetecilik yapmaya çalışanlar büyük baskılarla mücadele ediyor. Basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 156’ncı sırada olmak inanın, yüzümüzü kızartıyor. Çünkü biliyoruz ki, basının özgür olmadığı, çoksesliliğin yerini tek sesliliğin aldığı ülkelerde gerçek anlamda bir demokrasiden söz edilemez. Dilerim bu karanlık dönem bir an önce son bulur ve hep beraber daha özgür yarınlara kavuşuruz” şeklinde konuştu.  

 

“Beylikdüzü’nü iyi yaşamın adresi haline getireceğiz”

 

Konuşmasının devamında Beylikdüzü’nü iyi yaşamın adresi haline getireceklerini belirten Başkan Çalık, Yaşam Vadisi projesinin ne denli önemli olduğuna değinerek birinci hedeflerinin Beylikdüzü halkının nefes aldığı alanları artırmak ve Beylikdüzü' nü daha da çağdaş bir kent haline getirmek olduğunu vurguladı. Beylikdüzü’nde Yakuplu Ormanı ve Piknik Alanı, Sahil Mahallesi Park ve Sosyal Tesisi, Dereağzı Medeniyet Parkı’nı hayata geçireceklerini belirten Çalık, Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, İstanbul Kent Akademisi ve İnovasyon Merkezi ve Beylikdüzü Kent Enstitüsü gibi önemli projelerle de Beylikdüzü’nün yükselen ivmesini devam ettireceklerini belirtti.


KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.