Basına ve Kamuoyuna;
Bazı basın ve yayın organlarında Belediyemiz tarafından çok sayıda işçinin çıkarıldığı şeklinde asılsız haberlere yer verilmiştir.
Belediyemiz yaklaşık 3.500 çalışanı ile Esenyurt’a en iyi hizmeti sunmak amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürmektedir.
1 Kasım 2024 tarihinden bu yana hukuken haklı gerekçeler ile iş akdi tek taraflı feshedilen çalışan sayısı toplam 54 olup, bunun 52’si Belediye Personel Şirketi (ESPAŞ) çalışanı işçi, geriye kalan 2 tanesi ise sözleşmeli memurdur. 3.500 personele sahip bir belediyede 5,5 ayda 54 personelin iş akdinin hukuken geçerli olan haklı sebeplerle sona ermiş olması sıradışı bir durum değildir.
Buna mukabil, 1 Nisan 2024 ile 31 Ekim 2024 tarihleri arasında görev yapan belediye yönetimince 7 aylık dönemde toplam 222, ESPAŞ personelinin iş akdi tek taraflı şekilde feshedilmiştir.
Öte yandan, Belediyemizce iş akitleri tek taraflı olarak haklı sebepler ile feshedilenler arasında, işe gelmeden maaş alanlar, performans düşüklüğü ve iş disiplini ile kamu görevine yakışmayan davranışlarda bulunduğu tespit edilenler dışında, terör örgütüne üye olmak, uyuşturucu kaçakçılığı, ihaleye fesat karıştırma, belgede sahtecilik, belediyenin alacaklarının usulsüz şekilde silinmesi ve taşınmazlara ilişkin rayiç bedelin düşürülmesi gibi ciddi suçlardan sabıkalı olanlar veya haklarında soruşturma açılanlar bulunmaktadır.
Esenyurt Belediyesi olarak; adalet, şeffaflık ve disiplin ilkeleri çerçevesinde görevimizi kararlılıkla sürdürmeye devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz.
Esenyurt Belediye Başkanlığı
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Anneler Günü mesajında annelerin karşılıksız sevgi ve özverisinin önemine vurgu yaparak, tüm annelerin bu özel gününü kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Milliyetçi Hareket Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Nesri Hacı, Anneler Günü dolayısıyla mesajlarını iletti.
HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Anneyle Güçlü Aile, Aileyle Güçlü Türkiye” programında annelere ve aile yapısına verilen önemin altını çizdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi İlker Gürbüz, Anneler Günü dolayısıyla mesajlarını yayınladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Mahmut Yusuf, Anneler Günü dolayısıyla mesajlarını yayınladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS– Önder Sanayici ve İş İnsanları Derneği Başkanı Ekrem Kap, Anneler Günü dolayısıyla anlam yüklü mesajı yayınladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi Mehmet Tuvalak, Anneler Günü dolayısıyla mesajlarını iletti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.