BAŞKAN YILMAZ’DAN NURDAĞI VE İSLAHİYE’YE ZİYARET

BAŞKAN YILMAZ’DAN NURDAĞI VE İSLAHİYE’YE ZİYARET

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:28 47 0
BAŞKAN YILMAZ’DAN NURDAĞI VE İSLAHİYE’YE ZİYARET

YILMAZ, DEPREMZEDELERLE BİREBİR GÖRÜŞME YAPTI

YILMAZ: “BARINMA SORUNU HALA DEVAM EDİYOR”

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem felaketinden büyük zarar gören Nurdağı ve İslahiye ilçelerini ziyaret ederek depremzedelerin sorunlarını dinledi. Yılmaz, konteynerlerde yaşamak zorunda kalan vatandaşların sıkıntılarına çözüm bulabilmek için bölgeye yaptığı ziyarette, “Her zaman olduğu gibi yanınızdayız. En kısa sürede sorunların ortadan kalkması için ne gerekiyorsa yapacağız” diyerek vatandaşlara destek mesajı verdi.

Depremden en çok etkilenen ilçelerden olan Nurdağı ve İslahiye’de vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Yılmaz, beraberindeki meclis üyeleri ve parti temsilcileriyle birlikte bir gününü bu iki ilçede geçirdi. Ziyaret sırasında esnaf, ilçe halkı ve partililerle buluşan Başkan Umut Yılmaz, konteynerlerde yaşamını sürdüren vatandaşların dertlerini dinledi ve sorunları bizzat yerinde gözlemledi. Depremin üzerinden neredeyse 20 ay geçmesine rağmen barınma sorununun çözülememiş olmasına dikkat çeken Başkan Yılmaz, yaşanan sıkıntıları Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gündeme getireceğini söyledi.

NE GEREKİYORSA YAPACAĞIZ

Vatandaşların sorun ve taleplerini tek tek not alan Başkan Yılmaz, Nurdağı ve İslahiye’de en büyük sorunun hala barınma olduğunu belirtti. “Maalesef deprem yetmezmiş gibi bir de işlerin ağır aksak ilerlemesi çok üzücü. 20 aya yakın süre geçmesine rağmen insanlarımız hala konteynerde hayatına devam etmek zorunda bırakılmış. Eve çıkmak isteyenler de yüksek kiralarla karşı karşıya kalıyor. Bu böyle gitmez.” diyen Yılmaz, yaşanan durumun sürdürülemez olduğunu vurguladı.

SORUNLARI GÖRMEZDEN GELMEYECEĞİZ

Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesi ve parti örgütleri olarak, bölgedeki sorunlara çözüm bulmak adına ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, “Yerinde görerek hem Şehitkamil Belediyesi olarak hem de parti örgütlerimizle neler yapabiliriz, bunu öğrenmek için geldik. Görüyoruz ki her ilçemizde de yapılacak çok şey var. Ama bu sorunları görmezden gelmeyeceğiz. Şikâyetleri ve talepleri not ettik. Ne gerekiyorsa yapacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın.” ifadelerini kullandı.

BARINMA SORUNU VE YÜKSEK KİRALAR VATANDAŞLARI ZORLUYOR

Başkan Umut Yılmaz’ın ziyaretleri sırasında en çok öne çıkan sorunlardan biri de yüksek kiralar oldu. Barınma ihtiyacının karşılanamaması nedeniyle vatandaşların büyük bir kısmının konteynerlerde yaşamını sürdürmek zorunda kaldığına işaret eden Yılmaz, kiralık ev bulabilenlerin ise fahiş kira fiyatlarıyla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi. Başkan Yılmaz, “Konteynerlerde yaşamını sürdüren vatandaşlarımızın sorunlarını çözmek için ilgili tüm makamlarla görüşeceğiz ve çözümler üreteceğiz. Bu zor günlerde halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

GECE-GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ

Umut Yılmaz, “İnsanlarımızın daha fazla mağduriyet yaşamaması için gereken ne varsa yapacağız. Barınma sorunu başta olmak üzere tüm sıkıntıları Büyükşehir Belediye Meclisi’ne taşıyacağız ve takipçisi olacağız. Depremzede vatandaşlarımızın daha iyi koşullarda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gece-gündüz demeden çalışacağız” diyerek açıklamasını sonlandırdı.

DEPREMZEDELER İÇİN UMUT OLDU

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın, Nurdağı ve İslahiye’ye gerçekleştirdiği bu anlamlı ziyaret, depremzedeler için umut oldu. Sorunların çözüme kavuşturulması için gereken her türlü adımı atacaklarını söyleyen Yılmaz, vatandaşlara yalnız olmadıklarını hissettirdi. Deprem bölgesinde barınma sorununun çözülmesi adına yapılan çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirten Başkan Yılmaz, Şehitkamil Belediyesinin bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğini vurguladı.


Gaziantep,Şehitkamil Belediyesi
belediye365.com

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Kayalı’nın “Yapay Zekâ Derin Öğrenme Modeli ile Geçmişin Geleceği; Antarktika Örneği” isimli çalışması, kutuplardaki sıcaklık artışının küresel iklim değişikliğinden iki kat daha fazla etkilendiğini ortaya koyuyor.

Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni

162 Çocuk İçin Renkli Görüntülerin Yaşandığı 4. Geleneksel Toplu Sünnet Töreni düzenlediler.

Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Zekeriya Postacı'yı ziyaret etti.

GÖNENLİ KADINLAR MODA ŞOVUYLA BÜYÜLEDİ

Gönen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın finansman desteği ile düzenlediği olağanüstü defileyle sanatseverleri adeta büyüledi.

Sivas'lılardan Gününe Muhteşem Kutlama

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekledi.

Bahçeli'den Mevlid Kandili Mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mevlid Kandili münasebetiyle sosyal mmedya hesabından bir mesaj yayınladı.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Evin Çalık, Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik projelere öncülük ediyor.

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

Beylikdüzü Belediyesi'nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sloganıyla başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü döneme girildi.

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Ak Parti Silivri İlçe Başkan'ı Ekrem Pamuk, İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'a yapılan eleştirilere kayıtsız kalmadı.

AVCILAR’DA STRATEJİK KARAR

Avcılar’ın geleceğinin konuşulduğu Stratejik İşbirliği Toplantıları başladı.

İBB’DEN AVCILAR’DA İMAR PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY

Avcılar’da yaşayan binlerce insanın hayatını kurtaracak İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Bağcılar'da Eğitim Yılı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı.

BAŞKAN ÖZER'DEN YARDIM

Esenyurt’ta kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan ve babaannelerine bakan kardeşlere Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, yardım eli uzattı.

BAŞKAN ÖZER’DEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda eğitim alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.