Tarih: 01.08.2018 20:28

Bel Fıtığına Neden Olabilir..!

Facebook Twitter Linked-in

Ağır Bavullar Bel Fıtığına Neden Olabilir

Ağır valizler büyük bir heyecanla beklenen yaz tatilini kabusa çevirebiliyor. Özellikle çok fazla egzersiz yapmayanlar veya masa başında çalışanlar, zorlanmaya alışkın olmayan kas ve eklemlerine ağır valizler nedeniyle zarar verebiliyor. DoktorTakvimi.com doktorlarından Dr. Öğr. Üyesi Soner Büyükkınacı, “Omurga ağrılarından uzak, keyif dolu anların tadını çıkartmak için kendinizi ani hareketlerden koruyup ağır kaldırmaktan uzak durmalısınız” diyor.

 

Özellikle yaz aylarında kullanılan ağır valiz ve eşyalar omurga ve eklem yaralanmalarına neden olabiliyor. Üstümüzde parlayan güneş bize enerji verse de özellikle masa başında çalışanlar yıl boyunca zorlanmaya alışık olmayan kas ve eklemlerine kolayca zarar verebiliyor.

 

DoktorTakvimi.com doktorlarından Dr. Öğr. Üyesi Soner Büyükkınacı, birkaç basit önlemle bu sorunun önüne geçmenin mümkün olduğunu söylüyor. “Omurga ağrılarından uzak, keyif dolu anların tadını çıkartmak için kendinizi ani hareketlerden koruyup ağır kaldırmaktan uzak durmalısınız” diyen Büyükkınacı, ani yükselen stresin omurga ve kasların en büyük düşmanı olduğunu hatırlatarak stres altındayken bel ve boynu zorlayacak aktivitelerden uzak durulması gerektiğinin altını çiziyor.

 

Ağır valizlerin bel fıtığı gibi büyük problemlere neden olabileceğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Soner Büyükkınacı, şu tavsiyelerde bulunuyor:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —