Tarih: 22.12.2020 15:01

Belediyede Ismarlama Kadro

Facebook Twitter Linked-in

Belediyede Ismarlama Kadro

 

Güngören Belediyesi’nin, eğitmen ihtiyacı olmadığı halde eğitmen kadrosu açtığı ve 35 kişinin bu kadroya memur statüsünde alındığı ortaya çıktı. Üstelik kadroya alınan bu 35 kişinin eğitmen niteliği de yok.

 

İstanbul’un AKP’li Güngören Belediyesi’nin 2019 Yılı Sayıştay Denetim Raporu’nda çarpıcı tespitler yer aldı. Söz konusu 35 kişi sözleşmeli personelden kanunla memuriyete geçirildi. Sayıştay’ın denetim raporu ile ortaya çıkan bu usulsüzlük hakkında “5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 49’uncu maddesine göre ‘Eğitmen’ olarak istihdam edilen sözleşmeli personelden, kanunla memuriyete geçirilen 35 kişi eğitmen kadroları için gerekli şartları taşımamaktadır.” denildi.

 

BELEDİYEDE OLMAYAN EĞİTMEN İHTİYACI İÇİN MEMUR KADROSU AÇILMIŞ

 

Sayıştay’ın Denetim Raporu’na göre sözleşmeli personel çalıştırılmasına ilişkin esaslarda “Eğitmen” kadrosu olmadığını belirten CHP İstanbul Milletvekili Emine Gülizar Emecan, “AKP iktidarı ve belediyelerinde maalesef alışkın olduğumuz bir durum Güngören Belediye’sinde de karşımıza çıkıyor. Yani normalde sözleşmeli kadro için bile eğitmen alınmaması gereken bir yere memur olarak resmen dışarıdan atama yapıyorlar. Adrese teslim kadrolar ile devletin imkanları yandaşın hizmetine sunuluyor. Neredeyse 10 milyon işsizimiz var. Üniversite mezunu her 4 gencimizden 1’i işsiz. Devlet kadrolarının, kamu kurumlarının kadroları böyle liyakatsiz atamalarla dolu. Bir belediyede bu kadar eğitmen ihtiyacı olur mu? İhtiyaç dışı açılan hayali kadrolara diploması bile olmayan tanıdıklarını yerleştiriyorlar, sonra da bu yetmezmiş gibi bir de devlet memuriyeti hakkı tanıyorlar. Yaşananlar AKP’li belediyelerdeki usulsüzlüklerin büyüklüğüne dair bize ipucu veriyor.” dedi.

 

CHP’li Emecan konuyla ilgili şunları söyledi:




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —