Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı
ÇALIK: BESLENME SAATİ UYGULAMASI BİR YARDIM DEĞİL HAKTIR
ÇALIK: BESLENME SAATİ UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
Beylikdüzü Belediyesi'nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sloganıyla başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü döneme girildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Mutfak'ta yapılan basın toplantısında uygulamanın önemine değindi. Çalık, çocukların sadece ekonomik değil, toplumsal krizlerin de yükünü taşıdığını ifade ederek, “Beslenme Saati uygulaması yerel bir hizmetin ötesine geçerek, tüm Türkiye’de örnek bir model haline geldi ve merkezi yönetim tarafından da desteklenmeli” dedi.
BEYLİKDÜZÜ'NÜN İLKOKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARINA DESTEK
Beylikdüzü'nün 10 mahallesindeki 35 merkezde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaşan uygulama, bugüne kadar 470 bin beslenme paketi dağıttı. Proje, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi, okuldaki başarılarını artırmayı ve toplumsal eşitsizliği azaltmayı amaçlıyor. Çalık, uzmanlar eşliğinde hazırlanan beslenme paketlerinin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da her gün ücretsiz olarak çocuklara ulaştırılacağını belirtti.
“BESLENME SAATİ BİR SOSYAL ADALET PROJESİDİR”
Beslenme Saati’nin sadece bir sosyal yardım değil, bir sosyal adalet projesi olduğunu vurgulayan Çalık, Beylikdüzü'nde başlattıkları bu uygulamanın Türkiye genelinde birçok belediyeye ilham verdiğini ifade etti. “Karnı aç büyüyen bir çocuk, hayattan o intikamı alma dürtüsünü ruhunda taşır” diyen Çalık, uygulamanın çocukların eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağladığını söyledi.
2024-2025 DÖNEMİNDE BİN 500 ÇOCUĞA ULAŞILACAK
Başkan Çalık, Beslenme Saati uygulamasıyla bu yıl 1.500 çocuğa ulaşacaklarını belirtti. Sadece karın doyurmanın yeterli olmadığını, çocukların okulda başarılı olmalarını ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamanın da temel hedefleri arasında olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, birçok belediyenin bu projeyi kendi bölgelerinde hayata geçirdiğini ifade eden Çalık, Beslenme Saati’nin bir model haline geldiğini vurguladı.
"BESLENME SAATİ BİR YARDIM DEĞİL, HAKTIR"
Çalık, "Beslenme Saati bir yardım değil, haktır. Çocuklarımızın bu ülkenin geleceğine güçlü bir adım atabilmeleri için bu temel koşul sağlanmalı” dedi. Beylikdüzü Belediyesi’nin bu projeyi yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüreceğini, hiçbir çocuğun eğitim hayatına eksik başlamasına izin vermeyeceklerini ifade etti.
Haber: Nezir KARAYÜN
Tuncer Dağ, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Atatürk’ün Selanik’teki Evi yenilenen yüzüyle ziyarete açıldı
Serdal Güzel, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Adil Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı gazeteci Adil Aslan, geçirdiği hastalık nedeniyle 19 gün süren yoğun bakım sürecini tamamladı.
İsmail Faruk Aksu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Togay Çoban, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Mustafa Necati Işık, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Eczacı Şennur Erçeri, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Marmara Nakliyeciler Derneği Başkanı Halil Kanat Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Abdioğlu, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Çelikkol Hukuk Bürosu Yönetim Kurulu Başkanı Av. Osman Gürcan Çelikkol, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi İlyas Yılmaz, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 87. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.