Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı
ÇALIK: BESLENME SAATİ UYGULAMASI BİR YARDIM DEĞİL HAKTIR
ÇALIK: BESLENME SAATİ UYGULAMASI TÜM TÜRKİYE'YE ÖRNEK OLDU
Beylikdüzü Belediyesi'nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sloganıyla başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü döneme girildi. Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Beylikdüzü Mutfak'ta yapılan basın toplantısında uygulamanın önemine değindi. Çalık, çocukların sadece ekonomik değil, toplumsal krizlerin de yükünü taşıdığını ifade ederek, “Beslenme Saati uygulaması yerel bir hizmetin ötesine geçerek, tüm Türkiye’de örnek bir model haline geldi ve merkezi yönetim tarafından da desteklenmeli” dedi.
BEYLİKDÜZÜ'NÜN İLKOKUL ÇAĞINDAKİ ÇOCUKLARINA DESTEK
Beylikdüzü'nün 10 mahallesindeki 35 merkezde ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına ulaşan uygulama, bugüne kadar 470 bin beslenme paketi dağıttı. Proje, çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini desteklemeyi, okuldaki başarılarını artırmayı ve toplumsal eşitsizliği azaltmayı amaçlıyor. Çalık, uzmanlar eşliğinde hazırlanan beslenme paketlerinin, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında da her gün ücretsiz olarak çocuklara ulaştırılacağını belirtti.
“BESLENME SAATİ BİR SOSYAL ADALET PROJESİDİR”
Beslenme Saati’nin sadece bir sosyal yardım değil, bir sosyal adalet projesi olduğunu vurgulayan Çalık, Beylikdüzü'nde başlattıkları bu uygulamanın Türkiye genelinde birçok belediyeye ilham verdiğini ifade etti. “Karnı aç büyüyen bir çocuk, hayattan o intikamı alma dürtüsünü ruhunda taşır” diyen Çalık, uygulamanın çocukların eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağladığını söyledi.
2024-2025 DÖNEMİNDE BİN 500 ÇOCUĞA ULAŞILACAK
Başkan Çalık, Beslenme Saati uygulamasıyla bu yıl 1.500 çocuğa ulaşacaklarını belirtti. Sadece karın doyurmanın yeterli olmadığını, çocukların okulda başarılı olmalarını ve geleceğe umutla bakmalarını sağlamanın da temel hedefleri arasında olduğunu söyledi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere, birçok belediyenin bu projeyi kendi bölgelerinde hayata geçirdiğini ifade eden Çalık, Beslenme Saati’nin bir model haline geldiğini vurguladı.
"BESLENME SAATİ BİR YARDIM DEĞİL, HAKTIR"
Çalık, "Beslenme Saati bir yardım değil, haktır. Çocuklarımızın bu ülkenin geleceğine güçlü bir adım atabilmeleri için bu temel koşul sağlanmalı” dedi. Beylikdüzü Belediyesi’nin bu projeyi yaygınlaştırmak için çalışmalarını sürdüreceğini, hiçbir çocuğun eğitim hayatına eksik başlamasına izin vermeyeceklerini ifade etti.
Haber: Nezir KARAYÜN
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera çalışmalarıyla Karaağaç Mahallesi’nde yol kenarına hafriyat döken sürücü suçüstü yakalandı. Toplam 63.592 TL idari para cezası uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Türkmen Köyü’nde 52 mahalle ve köy muhtarı ile vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZ - Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi, yılın son gününde ilçeyi adım adım dolaşarak kamu kurumları, belediye çalışanları ve esnafla bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT- Esenyurt Belediye Tiyatrosu, 2025 tiyatro sezonunda sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.