Beylikdüzü Halkı Müjde; Yapımı Tamamlandı..!

Çocuklu ailelerin ekonomik hayata katılabilmeleri için gerçekçi çözümler üreten Beylikdüzü Belediyesi, ilkini Adnan Kahveci Mahallesi’nde açacağı kreşi tamamladı. Ekim ayında hizmete girecek olan kreş; özellikle çalışan ya da işe

GÜNCEL 14.09.2017 10:53:04 2736 0
Beylikdüzü Halkı Müjde; Yapımı Tamamlandı..!

Yapımı bir süredir devam eden Adnan Kahveci Mahallesi’ndeki kreşin inşaatı tamamlandı. Yeni eğitim-öğretim dönemine hazır olan kreşin, alanında uzman öğretmen kadrosu da oluşturulmuş durumda.  Kreş, 700 m2’lik alana ve 100 çocuk kapasitesine sahip. Ekim ayında tüm donanımıyla hizmete girecek. Böylece Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun her mahalleye bir kreş açma projesinin ilk adımı Adnan Kahveci Mahallesi’nde atılmış oldu.

 

Amaç, Çalışan Anne Babanın Hayatını Kolaylaştırmak

 

Çalışmak isteyen ancak çocuk bakımı üstlenecek bir ortamı olmayan, aile ekonomisine katkıda bulunmak durumunda olan kadınlar bu haktan faydalanabilecek. Beylikdüzü Belediyesi Başkan Yardımcısı Fatma Hoşgöz, kreşin temel hedefinin çalışan aileleri desteklemek olduğunu belirterek, “Herhangi bir çalışma hayatı olmayan ev hanımlarının ise çocukları kabul edilemeyecek. İlk olarak evine gelir getiren anne ve babanın hayatını kolaylaştırmayı amaçlıyoruz. ” dedi.  

 

Tam Gün Açık Olacak

 

Çocukların duygusal, sosyal ve bilişsel gelişimleri sağlanması hedeflenen kreşte, bakım ve temel değerler eğitimi verilecek. Kreş, Saat 08.00 – 18.00 arası tam gün hizmette olacak. Toplam 5 sınıf açılacak ve her sınıfta 1 öğretmen ile 1 yardımcı öğretmen bulunacak. Yaş sınırı ise 36 ay – 66 ay olarak belirlenmiş durumda. Çocukların tuvalet eğitimini tamamlamış olmaları da diğer bir ön koşul olarak sunuluyor. Kreş kadrosunda ayrıca doktor, hemşire ve rehber öğretmeni bulunuyor. Kreşte  çocukların sosyal gelişimlerine olanak tanıyan çeşitli aktiviteler de yapılacak. Haftanın belirli günleri çocuklar, Spor İşleri Müdürlüğü ile spor yapacak, Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde hayvan sevgisi kazanacaklar. Kreşin hemen yanında yapılan Emekliler Lokali’nde ise 1. ve 3. nesil bir araya gelecek; emekli vatandaşlar, çocuklara masallar ve deneyimlerini anlatacak.

 

Ön Başvurular, Sağlık İşleri Müdürlüğü’nde Alınıyor

 

Çocuklarını kreşe kayıt ettirmek isteyen ebeveynlerin Sağlık İşleri Müdürlüğü’ne gelerek başvuru formu doldurmaları gerekiyor. Başvuruların incelenmesi ve oluşturulan kriterlere uygunluğunun değerlendirilmesi amacıyla kurulan komisyon devreye girecek. Sosyolojik açıdan tespiti yapılan ailelerin uygun görülen çocukları için kayıt yapılacak.

 


Uğur Yücel ile hâlâ evliyiz, boşanamadık

Gazeteci Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk olan usta oyuncu Derya Alabora, 1983’de evlendiği Uğur Yücel ile 30 yıl önce evleri ayırdıklarını ama hâlâ boşanmadıklarını itiraf etti.

Vinç Belediyeyi Harekete Geçirdi..!

Çakmaklı Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet İlköğretim Okulu bitişiğindeki inşaat çalışmasında kullanılan kule vinç öğrenciler açısından risk oluşturunca Büyükçekmece Belediyesi harekete geçti.

BAŞKAN ÖZER MUHTARLARLA BULUŞTU

Özer, muhtarların talep ve önerilerini dinleyerek, “Birlikte kamusal yararı gözetecek, halkı esas alacak işler yapmalıyız. Çünkü amacımız halka hizmet. Halk olduğu için bizler varız. Bu anlayışla çalışmalıyız” dedi.

Maarif Platformundan Müfredat Çağrısı

.

Çalık: Gençlerimize Hak Ettikleri Değeri Vermeye Kararlıyız

Çalık, “Beylikdüzü Belediyesi olarak, gençlerimize hak ettikleri değeri vermeye kararlıyız. Onların umutlarını, hayallerini başka memleketlerde aramalarını istemiyoruz. 19 Mayıs ruhu, her yaptığımız işte bize ilham oluyor” ifadele

Yanardağ, Okurlarıyla Buluştu

Konuşmasında geçmişten günümüze uzanan bir alanda din-devlet-toplum ilişkisini de değerlendiren Yanardağ, söyleşisinin ardından BAKSM’de kitaplarını Beylikdüzülü okurları için imzaladı.

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

Minik dostumuzun artık bir sahibi var

KÖİ Projeleri, Kayıp Mı Kazanç Mı?

Kamu – Özel İşbirliği (KÖİ) modeli, hayata geçirdiği mega projelerle Türkiye’nin çehresini değiştirdi. Ülke kalkınırken projelere yönelik eleştiriler de vergi kaybının yanı sıra bütçe ve Hazine’ye verdiği yük, kamu borçlanması,

Ünlü Yazardan Almanca Barış Psikolojisi

Tüm dünyada büyük bir okur kitlesi tarafından gün geçtikçe daha da yakından takip edilen yazar, bu kitapta “Barış Psikolojisi” konusunu bütün detaylarıyla, kapsamlı bir biçimde ele alıyor. A.Z. Yayıncılıktan çıkan kitapta barış,

Genç Başkandan Mahalle Hizmet Seferberliği

Sabahın ilk saatlerinde göreve başlayan Avcılar Belediyesi ekipleri mahalleyi sokak sokak gezerek çalışmalarını gerçekleştirdi . Avcılar’ın genç ve dinamik başkanı Utku Caner Çaykara da çalışmaları yerinde takip etti.

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.