Tarih: 26.11.2019 14:51

Beylikdüzü’nden Romanya’ya

Facebook Twitter Linked-in

Kardeş Okul Projesi

Beylikdüzü’nden Romanya’ya

Beylikdüzü’nde Romanya Rüzgarı!

Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu öğrencileri Kardeş okul projesiyle Romanya’ya gitti. Proje kapsamında iade-i ziyaret gerçekleştiren Romanyalı İdareci ve Öğretmenleri’ne de ev sahipliği yaptı.

Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu ile Romanya Köstence’de (Constanta) Eforie Nord ilköğretim okulu (Şcoala Gimnazialâ NR-1 Eforie Nord) arasında yürütülen kardeş okul projesi kapsamında, Okul Müdürü Dr. Saffet Karayaman ve beraberindeki heyet Köstence’de birtakım ziyaretlerde bulundular. Köstence Başkonsolosu Sayın Sulhi TURAN ve Köstence Vali yardımcısı tarafından karşılanan heyet, daha sonra kardeş okulda Türk-Tattar müzikleri ve yöresel değer taşıyan etkinliklere katıldılar. Ziyaretin Köstence şehrinde ilgi uyandırdığı, heyetin Eforie Nord belediye başkanı tarafından da özellikle davet edildiği ve Köstence basınında yer aldığı görüldü.

İade-i ziyaret

İade-i ziyaret gerçekleştirilerek, Şcoala Gimnazialâ NR-1 Eforie Nord ilköğretim okulu idareci ve öğretmenleri 4 gün Beylikdüzü’nde misafir edildiler. Bu süre içerisinde İstanbul’un tarihi ve turistik mekanları gezildi, okul ziyaretleri yapıldı. İlçe Kaymakamı Dr. Mustafa ALTINPINAR’ı da makamında ziyaret eden Romanyalı eğitimciler, yürütülen faaliyetler hakkında bilgiler verdiler.

Kaymakam Altınpınar; “Dünyanın her yerinde Türk kültürünün tanıtılması ve bu tür projelerle kültürel bağların güçlendirilmesi konusunda hassasiyetle destekliyorum. Her zaman yanınızdayım” dedi.

“Takdir ve Hayranlık Duydular!”

Romanyalı eğitimciler; Akademik ve kültürel düzeyi yüksek, dünya ile entegre olabilen Türk İdarecilerini görmekten dolayı takdir ve hayranlık duyduklarını ifade ettiler. Köstence vilayetinin, Osmanlı döneminde Dobruca olarak bilinen bölgede bulunan; Karadeniz kıyısında bir şehir olup, nüfusunun neredeyse yarısının Tatar Türklerinden oluştuğu bilinmektedir.

https://www.ziuaconstanta.ro/stiri/invatamant/scoala-gimnaziala-nr-1-din-eforie-nord-gazda-unei-delegatii-din-istanbul-galerie-foto-703587.html

https://www.primariaeforie.ro/comunicate/dialog-intercultural-in-spatiul-european/

https://www.cugetliber.ro/redirect-stiri-cultura-educatie-oaspeti-din-turcia-la-scoala-gimnaziala-nr-1-din-eforie-nord-387092

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —