Tarih: 01.01.0001 00:00 2519

'Bildiğiniz Gibi Değil...'

Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali kapsamında sözlüklere hazine gibi değer veren ünlü yazar Kemal Kırar ile “Bildiğiniz Gibi Değil” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali kapsamında sözlüklere hazine gibi değer veren ünlü yazar Kemal Kırar ile  “Bildiğiniz Gibi Değil” konulu söyleşi gerçekleştirildi.

Mehmetçik Meydanı, Festival Çadırında yapılan söyleşide yazar Kemal Kırar, ’Bildiğimiz Gibi Değil!’ isimli kitabının sayfaları arasında yer alan otuz iki hikâye-anekdottan söz etti. Kitabın bilinenleri, az bilinenleri ve yanlış bilinenleri anlattığını ifade eden Kırar, aynı zamanda imla, cümle bilgisi, metin oluşturma, kelimelerin etimolojisi gibi Türkçe’nin inceliklerini söyleşiye katılanlarla paylaştı.

Yazar Kemal Kırar’ın kelimelerle tarihsel gezinti yaşattığı söyleşiye; Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök, Belediye Başkan Yarımcıları, Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

İnsanlar Görmek İstediği Gibi Görür

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, program sonunda yaptığı konuşmada sitemkâr ifadelere yer verdi. Başkan Cem Kara, Yazar Kırar’a hoş geldiniz diyerek başladığı konuşmasında insanların görmek istedikleri gibi gördüğünü söyleyerek, sanat yok, sinema, tiyatro, söyleşi yok diyenlerin bu tür etkinlikleri görmezden gelmesinden şikâyet etti.

Söyleşi programı Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın CHP Çatalca İlçe Başkanı Halil Gök ile birlikte Yazar Kenan Kırar’a plaket ve Çatalca’nın sembolü erguvan ağacını vermesi ve ünlü yazarın kitaplarını imzalamasıyla son buldu.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.