Türkiye genelinde 22 bin 586, İstanbul Asya bölgesinden ise bin 789 proje başvurusunun yapıldığı TÜBİTAK 56. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması İstanbul Asya Bölge Finalleri Sergisinde dereceler belli oldu. Sakarya'dan liseli öğrenciler bölge finallerinde 4 derece elde etti.
- TÜBİTAK 56. Lise Öğrencileri Araştırma Prokeleri Yarışması'nda başvurular jüri üyeleri tarafından değerlendirildi.
Ön değerlendirme sonucunda 12 alanda toplam 100 projenin bölge yarışmasına katıldığı süreçte elemeler sonrası, Sakarya bu alanda 600 proje arasından 7 proje ile bölge sergisine katılmaya hak kazandı.
Bölge Sergisi” ne katılan okulların elde ettiği dereceleri açıklayan İl Millî Eğitim Müdürü Coşkun Bakırtaş, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli’nin hedefleri doğrultusunda bilgisini beceriye dönüştüren gençlerin başarılarını takdirle karşıladıklarını ve desteklenmesi gerektiğini ifade etti. Müdür Bakırtaş, dereceye giren öğrencileri ve danışman öğretmenleri tebrik etti.
İşte dereceye girenler..
1-Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi-Psikoloji-İkincilik (Danışman Öğretmen Barış Örgen)
2-Şehit Üsteğmen İbrahim Abanoz Anadolu Lisesi-Tarih-İkincilik (Danışman Öğretmen Barış Örgen)
3-Karasu Atatürk Anadolu Lisesi-Sosyoloji-Üçüncülük.( (Danışman Öğretmen Ayşegül Örgen)
4.Sakarya Bilim Ve Sanat Merkezi – Biyoloji- Üçüncülük (Danışman Öğretmen Mecit Baştan-Azer Yurtkulu)
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.