HABER / NEZİR KARAYÜN - Beylikdüzü Belediyesi’nin “Çocuklar bilim ve sanatla buluşsun, bu topraklar yeni Aziz Sancarlar çıkarsın” anlayışıyla hayata geçirdiği Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, Erasmus Öğrenci Değişimi Programı kapsamında İtalya ve İspanya’dan gelen öğrenci ve öğretmenlere kapılarını açtı. Ziyaret, bilim ve sanat alanında uluslararası bir deneyim sunarak, merkezin vizyonunu bir kez daha ortaya koydu.
Yaşar Acar Fen Lisesi tarafından yürütülen Erasmus Öğrenci Değişimi Programı çerçevesinde İtalya ve İspanya’dan gelen öğrenciler, Beylikdüzü Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi’nde bir araya geldi. Öğrenciler, merkezde bilim ve sanatla iç içe etkinliklere katılarak keyifli vakit geçirdi. Ziyaret boyunca öğrenciler, farklı kültürlerle etkileşim kurarak hem eğlendi hem de bilimsel ve sanatsal bakış açılarını geliştirdi. Ayrıca, bu deneyimlerini ölümsüzleştirmek için hatıra fotoğrafları çektiler.
Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirecek ve bilimle sanatı bir araya getirecek modern imkanlar sunuyor. Bu ziyaret, Beylikdüzü’nün bilim ve sanat alanında öncü bir şehir olma yolundaki hedeflerini destekleyen önemli bir adım olarak dikkat çekti. Merkez, evrensel değerlere katkı sağlayan projeleriyle uluslararası arenada dikkat çekmeye devam ediyor.
Ziyaret sırasında Erasmus öğrencileriyle bir araya gelen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, merkezin önemine vurgu yaptı. Başkan Çalık, “Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi, bilimin ve sanatın evrensel değerlerini yaşatan, Beylikdüzü’nün dünyaya açılan kapısı olacak. Gençlerimizin bilimsel ve sanatsal anlamda gelişimine katkı sağlamak öncelikli hedefimiz” dedi. Çalık, öğrencilerle birebir sohbet ederek onların bilime ve sanata olan ilgilerini artıracak projeler üzerine fikir alışverişinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.