Tarih: 01.01.0001 00:00 7143

Binlerce Mahkûmun Yüzünü Güldürüyor!

Türkiye’de Sadece Bir Tane Olan “Kader Mahkûmları Derneği” Başkanı Necdet Yüksel, mahkûmlara yönelik yapılan yardım çalışmaları hakkında konuştu.

Binlerce Mahkûmun Yüzünü Güldürüyor!

Binlerce Mahkûmun Yüzünü Güldürüyor!

Türkiye’de Sadece Bir Tane Olan “Kader Mahkûmları Derneği” Başkanı Necdet Yüksel, mahkûmlara yönelik yapılan yardım çalışmaları hakkında konuştu.

“Otuz Sekiz Saniyede Bir Suç İşleniyor!”

Dernek Başkanı Necdet Yüksel, “Türkiye’ de öncelik bu işe verilmeli insanların böyle bir dernekten haberi bile yok biz kendi imkânlarımızla kendi sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Bu işi severek yapıyoruz ve buraya sahip çıkılması gerektiğini düşünüyoruz. Herkesin yapabileceği bir iş değil bizimkisi o yüzden duyarlı vatandaşımızdan ve devletimizden destek bekliyoruz” dedi.

“Ulaşamadığın Senin Değildir”

Yüksel, “Onlara ulaşmak, gönüllerine dokunmak lazım. Binlerce cezaevinden mektuplar geliyor, yüksek gönüllü kişilerle birlikte onların taleplerini elimizden geldiğince karşılamaya çalışıyoruz. 15 sene boyunca 330 binin üzerinde mektup geldi bu demek oluyor ki 330 bin kalbe dokunmuşuz. Ulaşamadığın şey senin değildir o yüzden onlara ulaşmaya devam edeceğiz.  Şuan da cezaevlerinde 260 binin üzerinde mahkûm var sağlık, özgürlük dünyadaki en önemli şey bunun en önemli örneği o 260 bin insandır. Biz sadece mahkûmlara değil ardında bıraktıkları mağdurlara da yardım ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Öncelik İhtiyacı Olanlar Olmalı”

Siyasetçilerden yardım bekleyen Yüksel, “Siyasetçilerimizi tebrik ediyorum insanlığa hizmet ediyorlar fakat bizlere yardımcı olmuyorlar bu kolileri bekleyen binlerce insan var öncelik bu mektupları yazan insanlar olmalı diye düşünüyorum. Eğer amaç gerçekten insanlığa hizmetse buraya gelip koli yollamalılar ki diğer insanlara da teşvik olsun”  diyerek tepkisini dile getirdi.

“Her Mektup Koliye Dönüşüyor”

Kader Mahkûmları Derneği Başkanı Necdet Yüksel, “Kim ne isterse onu gönderiyoruz gömlek, pantolon, kazak, çorap vb. En çok kitap istiyorlar içerde zaman kavramı çok değerlidir insanlar bilmek,  duymak, öğrenmek istiyorlar ya da yanlarında çocukları varsa onlara bir şeyler istiyorlar şuan cezaevlerinde 0-6 yaş grubunda 1000 tane çocuk var. Vatandaş fazla kıyafetlerini, kitaplarını herhangi bir eşyasını bizlere getirip paylaşma duygusunu geliştirebilirler bir kalbe dokunmak çok güzel bir his” diye konuştu.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.