Bir Millet Üç Devlet..!

Karabağ Zaferi Ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 38. Kuruluş Kutlamaları

GÜNCEL 22.11.2021 09:49:00 0
Bir Millet Üç Devlet..!

Bir Millet Üç Devlet..!

 

Anadolu Aydınlar Ocağından

Karabağ Zaferi Ve Kıbrıs Türk Cumhuriyetinin 38. Kuruluş Kutlamaları

 

20 Kasım akşamı Karabağ zaferi ve Kıbrıs Türk cumhuriyetinin 38. yılı anma ve kutlama töreni, Anadolu Aydınlar Ocağı tarafından düzenlendi.

Yönetim kurulunun katıldığı toplantı ve konferansta onur konuğu Kıbrıs Türk Mukavemet Teşkilatı mensubu Kıbrıs gazisi Em. Tümg. Cumhur Evcil’di.

Konferansta; Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek, Karabağ’ın dünü bugünü ve Karabağ Büyük Vatan Zaferi’ni, Cumhur Paşa ise Savaşın harp taktiği ve Kıbrıs Barış Harekâtını anlattı.

Öztek, I. Petro ve II Katerina’dan günümüze Karabağ Rusya için de çok önemliydi. Zira “Karabağ’a hâkim olan Anadolu’ya Azerbaycan’a ve İran’a hâkim olur, kolayca sıcak denizlere inebilir. Bunun için bölgede bir tampon Ermeni devleti kurulmalıydı” stratejisini hiç unutmamıştı.

Birinci Karabağ savaşı ve Hocalı Soykırımının üzerinden 30 yıl geçmiş, Azerbaycan 30 yıldır AGİK ve BM kararı olarak, Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkmasını bekledi. Buna karşın Ermenistan Azerbaycan sınırlarına tecavüzden geri kalmadı ve en son Temmuz 2020 günleri Tovuz, Terter ve Gence gibi sivil yerleşim yerlerini ateş altına aldı ve 26 Temmuz günü de stratejik bölge Tovuz’a saldırdı.

Savaş 44 gün sürdü. Başkomutan Aliyev’den erine, devlet yönetiminden sokaktaki insanına kadar tüm Azerbaycan inandığı haklı davasında bir oldu. İnançlı, imanlı, kahraman Azerbaycan askeri vatanı için ölmeye hazırdı. Bu 30 yıl içinde çok iyi eğitilmiş, donatılmış, şanına ve ecdadına layık bir ruhla düşmana en ağır silleyi indirdi. Düşmanı neye uğradığını şaşırdı. Türk SİHA’ları yardımıyla da düşmanın bütün bataryaları, karargâhları, mühimmat depoları ve hava savunma sistemleri yerle bir edilerek, işgal altındaki vatan toprakları kurtarıldı ve Ermenistan esir alındı.

Savaş sonu Nahçivan ve Azerbaycan’ın bir yol ile birleşmesi en büyük kazanımlardan biri idi. Türk askeri Rusya ile birlikte barış gücü oluşturdu. Nuri Paşadan 103 yıl sonra Türk Ordusu Kafkasya’da görev aldı. Karabağ zaferi 200 yıldır Türk’ün Asya’da aldığı ilk zaferdir. Bu zafer tüm Türk milletinin onurudur dedi.

Em. Tümg. Cumhur Evcil, 30 yıldır korugan haline getirilen şehirler, mevziler, siperler, 3000 metre yükseklikteki dağlar, soğuk kış şartları altında göğüs göğüse yapılan muharebelerde inançlı kahraman Azerbaycan Askeri düşmana en ağır darbeyi indirmiştir.

Kıbrıs Barış Harekâtında da düşman yıllarca hazırlık yapmasına rağmen, üç beş gün içinde hazırlıkları çiğnenip geçilmiştir. Biz iki yıl önce Azerbaycan’da Gence’de askeri birlik ziyaretlerimizde askerimizin gözünde bu inanmışlığı, cesareti ve vatan aşkını gördüm dedi.

Toplantıda Emekli Subaylar ve Muharip Gaziler dernekleri ile Anadolu Aydınlar Ocağı bundan böyle “BİR MİLLET ÜÇ DEVLET” olgusunu işleyeceklerini belirttiler. Şehitlerimizin ruhuna Fatihalarla toplantı sona erdi.

Konferans sonrası Başkan Prof. Dr. İbrahim Öztek, Cumhur Paşaya Aydınlar Ocağının şilti ve bayrağını taktim etti.

Bir İsim, Bir Miras, Bir Düşünce Yolculuğu: Cemil Meriç

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, Aralık ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında anlamlı bir söyleşiye ev sahipliği yaptı. Büyük düşünür Cemil Meriç’in fikir dünyasının ele alındı.

Ak Parti İlçe Başkanlığına Rasim Yağar Atandı

HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Uzun süredir merakla beklenen atama netlik kazandı. AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı görevine kim atandı?

Emekliye Seyyanen Zam Davasında Kritik 15 Gün

HABER / ERCAN KUTLU - Memurlara verilen 8.043 TL’lik seyyanen zammın emeklilere yansıtılmaması yargıya taşındı. Yargıtay emekli hâkimi Seyfettin Çilesiz’in açtığı davada Memur-Sen yöneticileri ve avukatları duruşmada yer aldı.

ÖĞRENCİLERE ÜCRETSİZ İÇME SUYU DESTEĞİ

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, öğrencilerin temiz ve sağlıklı içme suyuna ücretsiz erişimini sağlamak amacıyla okullara su sebili yerleştirme uygulamasını hayata geçirdi.

Muhammed Mustafa Karayün’den Regaip Kandili Mesajı

Büyükçekmece İş Adamları Derneği BİAD ve İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu İKAP Genel Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Muhammed Mustafa Karayün, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Işık'tan Kentsel Dönüşüm İçin Tarihi Adım ( GÖRÜNTÜLÜ HABER )

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ve TOKİ ile Emlak Konut iş birliğiyle hayata geçirilecek Gürpınar Kentsel Dönüşüm Projesi’nin tanıtım programı yoğun katılım.

Altın Adamdan Güçlü İletişim ve Ortak Akıl

HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt Siteler Ortaokulu Müdürü Ferdi Altın, uzun yıllara dayanan eğitim yöneticiliği tecrübesiyle ilçede örnek gösterilen isimler arasında yer alıyor.

Özyolcu’dan Şehit Öğretmenler Anısına Vefa Dolu Turnuva

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen Şehit Öğretmenler Anısına Öğretmenler Arası Voleybol Turnuvası,

“Kitaplarla Yaşamak” Söyleşisi Yoğun İlgi Gördü

“Kitaplarla Yaşamak” Söyleşisi Yoğun İlgi Gördü

Geleceğin Bilim İnsanları Yetişecek...

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından hayata geçirilen Beylikdüzü Aziz Sancar Bilim ve Sanat Merkezi ile Beylikdüzü Planetaryumu, çocukları ve gençleri bilim, sanat ve uzayla buluşturmaya devam ediyo

Beylikdüzü’nde Eğitime Yakın Takip

HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Kaymakamı Bülent Karacan ve İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı, okul ziyaretleri yaptı.

Şeb-i Arûs’un Manevi İklimi Gönülleri Buluşturdu

HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt, büyük düşünür ve mutasavvıf Hz. Mevlana’nın vuslatının yıl dönümünde anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı.

Kentsel Dirençliliğin Yol Haritası Belirlendi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, İstanbul Teknik Üniversitesi iş birliğiyle Afetlere Karşı Kentsel Dirençlilik Çalıştayı düzenledi.

Türk Futboluna Yeni Antrenörler Yetişiyor

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi Futbol Gelişim Merkezi, Türk futbolunun geleceğine katkı sağlayacak önemli bir eğitime ev sahipliği yapıyor.

Özyolcu'dan Bilsem Sınavı Öncesi Moral Ziyareti

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Bilim Sanat Merkezi Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Sınavı kapsamında Esenyurt Bilim ve Sanat Merkezini ziyaret etti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.