BM Güvenlik Konseyi'nde Reform Çağrısı
HABER / NEZİR KARAYÜN / (YHA) Yunanistan’ın başkenti Atina’da, Türkiye’nin Atina Büyükelçiliği ve İletişim Başkanlığı tarafından “Daha Adil Bir Dünya Mümkün” başlıklı panel düzenlendi. Etkinliğe akademisyenler, gazeteciler ve çok sayıda davetli katıldı.
Panel, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un video mesajıyla başladı. Açılış konuşmasını yapan Türkiye’nin Atina Büyükelçisi Çağatay Erciyes, küresel değişimlerin yaşandığı bu dönemde böyle bir etkinliğin düzenlenmesinden memnuniyet duyduğunu belirtti.
"KÜRESEL KRİZLER VE ULUSLARARASI İŞ BİRLİĞİ"
Büyükelçi Erciyes, dünyanın pandemi, iklim krizi, savaşlar, terörizm ve ekonomik eşitsizlik gibi çok sayıda küresel krizle karşı karşıya olduğunu vurguladı. Bu sorunlarla hiçbir ülkenin tek başına başa çıkamayacağını belirten Erciyes, uluslararası iş birliği, karşılıklı saygı ve dayanışmanın önemine dikkat çekti.
"BM GÜVENLİK KONSEYİ'NDE REFORM ÇAĞRISI"
Erciyes, BM Güvenlik Konseyi’nin mevcut yapısının günümüz dünyasının jeopolitik ve ekonomik gerçekliklerini yansıtmadığını ifade etti. Ukrayna, Gazze ve Suriye’de yaşanan krizlerin, Konsey’in etkisiz kaldığını gösterdiğini belirtti. Türkiye’nin daha demokratik, temsiliyetçi ve hesap verebilir bir Güvenlik Konseyi vizyonuna sahip olduğunu söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Dünya beşten büyüktür” ilkesine vurgu yapan Erciyes, veto hakkının önemli bir sorun olduğunu belirtti. Daha adil bir dünya arayışının etik bir görev olduğunu ve iş birliği içinde hareket edilmesi hâlinde bunun ulaşılabilir bir hedef olduğunu ifade etti.
SANAT VE FOTOĞRAF SERGİSİ İLE DESTEKLENDİ
Panel kapsamında “Türkiye Yüzyılı Fotoğraf Sergisi” katılımcılara sunuldu. Etkinliğin sonunda ise ünlü Türk ressam Devrim Erbil’in hayatını konu alan bir belgesel gösterimi yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Seyithan İzsiz, Esenyurt’ta düzenlenen “STK Temsilcilerimiz ile Büyük Aile Sofrası” iftar programında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, İsrail ordusunda görev aldığı öne sürülen vatandaşlara ilişkin iddiaların incelenmesi gerektiğini vurguladı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.