Bu Kurban Bayramı’nda Boğaz Kırmızıya Boyanmadı
İstanbul Boğazı’nda her Kurban Bayramı’nda yaşanan olumsuz görüntülerin bu sene önüne geçildi. İSKİ, yaptığı çalışmalarla İstanbul’un kronik bir sorununa daha son verdi.
Her Kurban Bayramı’nda İstanbul Boğazı’nın kana bulanması görüntüleri bu sene yaşanmadı. İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), gerçekleştirdiği çalışmalarla, Boğaz’a kurban kanlarının akmasının önüne geçti.
Bölgenin tüm atıksu problemlerini çözmek amacıyla çalışmalarını sürdüren İSKİ, Üsküdar Beylerbeyi Mahallesi’ndeki, Abdullahağa Caddesi, Beylerbeyi İskele Caddesi ve Yalıboyu Caddesi’nde inşa ettiği atıksu hatlarıyla İstavroz Deresi’ne dökülen kurban kanlarını, Küçüksu-Beylerbeyi Atıksu Tüneli’ne, buradan da Küçüksu Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırdı. Böylece İstanbul Boğazı’nda yaşanan olumsuz görüntüler bu sene yaşanmadı.
Boğaz’a Atıksu Girişi Son Buluyor
Öte yandan, bölgeden İstanbul Boğazı’na atıksu deşarjını önleyecek çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.
Çalışmaları devam eden İstavroz Atıksu Tüneli’nin 2021 yılı Ekim ayı içerisinde tamamlanması planlanıyor.
Ayrıca bu tünelin toplama havzasında bulunmayan atıksuların Küçüksu-Beylerbeyi Atıksu Tüneli’ne iletilmesi amacıyla kazısız teknoloji ile Abdullahağa Caddesi (Sahil Yolu) ve Beylerbeyi İskele Caddesi’nde imal edilen kanalizasyon hatlarında çalışmalar tamamlandı.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye’nin en eski idari yapılarından biri olan muhtarlık kurumu, dijital çağın gölgesinde en sert tartışmalardan birini yaşıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Geleceğimizin teminatı olan yavrularımızın milli ve manevi değerlerle iç içe büyümesi, bir toplumun köklerine sadık kalarak yükselmesinin en temel şartıdır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul’un Beylikdüzü ilçesinde faaliyet gösteren Beylikdüzü Halk Eğitimi Merkezi, eğitim alanında tarihi bir başarıya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ticaretin bereketi, dürüstlük ve kurallara riayetle çoğalır.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Türkiye Deniz Canlıları Müzesi Kurucusu ve İstanbul’un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan Balcı, Ramazan ayında iftar sofralarında balık tüketilmesini önerdi.
Resmi Gazete’de yayımlanan yeni düzenleme ile Basın İlan Kurumu Yönetmeliği’nde mali yapıya ilişkin önemli değişiklikler yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Hâkimler ve Savcılar Kurulu Genel Kurulu, İstanbul’daki ticaret mahkemelerinin yapısında önemli bir değişikliğe gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, Ramazan ayını manevi atmosferi güçlendiren sanat, kültür ve sağlık temalı etkinliklerle karşılamaya hazırlanıyor.
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.