Bu Ülkeyi Sırtlayanlar İflasa Sürükleniyor
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜRKONFED ziyaretinde ekonomik krizden yargı operasyonlarına kadar birçok konuda hükümete yüklendi: “Çıkış, demokraside ve hukukun üstünlüğünde.”
BU ÜLKEYİ SIRTINDA TAŞIYANLAR İFLASA SÜRÜKLENİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Özel, ekonomi, adalet, demokrasi ve iş dünyasının yaşadığı zorluklara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“Türkiye’nin bel kemiğini oluşturan KOBİ’ler, kredi daralmalarıyla iflasa sürükleniyor” diyen Özel, “Çay kaşığıyla toplanan kaynakların, kepçeyle harcandığı bir dönemden geçiyoruz. 60 milyar dolara yakın rezerv, sadece siyasi hesaplar uğruna çarçur edildi” ifadelerini kullandı.
ÇIKIŞ DEMOKRASİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE
Ekonomik krizin siyasi baskılarla birleştiğini savunan Özel, “Ülkenin çıkışı, hukukun üstünlüğünde ve gerçek bir demokrasi anlayışındadır. İş dünyası artık ‘Siyaset engel olmasın, biz çalışırız’ noktasına geldi. Hükûmetin asli görevi üreticiyi rahatlatmak, huzurlu bir ortam sağlamaktır” dedi.
İSTANBUL BELEDİYELERİNE YÖNELİK SORUŞTURMALAR SİYASİ
İstanbul’daki belediyelere yönelik soruşturmaların amacının adalet değil, algı yönetimi olduğunu savunan Özel, “Başsavcılık dosya üstüne dosya istiyor ama 2019’dan sonrasını. 2018’deki olası yolsuzluklar umurlarında değil çünkü o dönemin yöneticisi bugün Cumhurbaşkanı adayı değil. Dert belli: Ekrem İmamoğlu’nu engellemek” dedi.
YÜKSEK LİSANS TARTIŞMASI KOMEDİYE DÖNÜŞTÜ
İstanbul Üniversitesi’nin Ekrem İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili verdiği kararları da eleştiren Özel, “Galatasaray Üniversitesi’nde hoca olan bir profesörü, lise mezunu yaptılar. Tek suçu İmamoğlu’yla aynı sınıfta okumak. İstanbul Üniversitesi'nin geldiği bu hal, Fatih Sultan Mehmet’i mezarından kaldırır” diye konuştu.
BU DAVA ONUR BELGESİDİR
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 23 kişi hakkında hazırlanan iddianameye de değinen Özel, “Ekrem İmamoğlu ne kadar değerli bir siyasetçi ki, onu durdurmak için bu kadar çaba harcıyorlar. Özgür Çelik’e açılan dava onun onur madalyasıdır. İl başkanımıza saldıranlar, siyasi rekabette yenilince çamur atıyor” sözleriyle destek verdi.
HUZUR İSTİYORUZ
Özgür Özel son olarak, iş dünyası ve halk için en büyük ihtiyacın "huzur" olduğunu vurguladı:
“Türkiye, her sabah yeni bir siyasi operasyonla uyanmak zorunda değil. Bu ülkenin yatırımcısı, işçisi, gençleri, geleceği var. Huzura, şeffaflığa, adalete ve istikrara ihtiyacımız var.”
HABER / NEZİR KARAYÜN - Alevîlik ve Bektaşîlik üzerine kaleme alınan yeni eser, yıllardır tartışılan birçok konuyu farklı bir bakış açısıyla ele alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Eğitim bazen bir dersle değil, bir davranışla başlar. Bir selam, bir teşekkür, bir karşılama…
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında İstanbul Büyükçekmece Şehit Münir Alkan Fen Lisesi Müdürü Zekeriya Çayhan’a ziyaret.
HABER / NEZİR KARAYÜN – Akademik çalışmaları ve eğitimci kimliğiyle tanınan yazar Kenan Yavuz, uzun süredir üzerinde çalıştığı şiir kitabı “Eristik Çıkarsama” ile edebiyat dünyasına yeni bir eser kazandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan En Güzel Ramazan Süslemesi Yarışması kapsamında Beylikdüzü’nde gerçekleştirilen değerlendirmeler tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ – AK Parti Beylikdüzü ilçe teşkilatının düzenlediği Teşkilat Vefa İftarı geniş katılımla gerçekleştirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Yaklaşık bir yıldır tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İstanbul Büyükşehir Belediyesi soruşturması kapsamında açılan davada 355 gün sonra ilk kez hâkim karşısında.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Ahilik Platformu ve BEYESDER Kurucu Başkanı Cengiz Ataseven, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Beylikdüzü ve Kavaklı esnafını ziyaret ederek kadınların üretimdeki gücüne dikkat çekti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - Ak Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, teşkilata emek vermiş isimleri görkemli bir iftar sofrasında buluşturdu. TÜYAP Kongre Merkezi’nde düzenlenen programda birlik ve vefa vurgusu yapıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Akaryakıt ve LPG fiyatlarındaki küresel artışın vatandaşa yansımasını önlemek amacıyla eşel mobil sistemi geçici olarak devreye alındı. Cumhurbaşkanı Kararı ile zamların büyük kısmı vergiden karşılanacak.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Yeniden Refah Partisi Genel Merkez Siyasi İşler Başkan Yardımcısı Halis Kahriman tarafından Esenyurt’ta düzenlenen iftar programı,
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - AK Parti Esenyurt İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Vefa İftarı programı, teşkilatın farklı dönemlerinde görev almış dava arkadaşlarını aynı sofrada buluşturdu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.