Bu Ülkeyi Sırtlayanlar İflasa Sürükleniyor
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –CHP Genel Başkanı Özgür Özel, TÜRKONFED ziyaretinde ekonomik krizden yargı operasyonlarına kadar birçok konuda hükümete yüklendi: “Çıkış, demokraside ve hukukun üstünlüğünde.”
BU ÜLKEYİ SIRTINDA TAŞIYANLAR İFLASA SÜRÜKLENİYOR
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Türk İş Dünyası Konfederasyonu’nu (TÜRKONFED) ziyaret etti. Görüşmenin ardından kameraların karşısına geçen Özel, ekonomi, adalet, demokrasi ve iş dünyasının yaşadığı zorluklara dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
“Türkiye’nin bel kemiğini oluşturan KOBİ’ler, kredi daralmalarıyla iflasa sürükleniyor” diyen Özel, “Çay kaşığıyla toplanan kaynakların, kepçeyle harcandığı bir dönemden geçiyoruz. 60 milyar dolara yakın rezerv, sadece siyasi hesaplar uğruna çarçur edildi” ifadelerini kullandı.
ÇIKIŞ DEMOKRASİ VE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNDE
Ekonomik krizin siyasi baskılarla birleştiğini savunan Özel, “Ülkenin çıkışı, hukukun üstünlüğünde ve gerçek bir demokrasi anlayışındadır. İş dünyası artık ‘Siyaset engel olmasın, biz çalışırız’ noktasına geldi. Hükûmetin asli görevi üreticiyi rahatlatmak, huzurlu bir ortam sağlamaktır” dedi.
İSTANBUL BELEDİYELERİNE YÖNELİK SORUŞTURMALAR SİYASİ
İstanbul’daki belediyelere yönelik soruşturmaların amacının adalet değil, algı yönetimi olduğunu savunan Özel, “Başsavcılık dosya üstüne dosya istiyor ama 2019’dan sonrasını. 2018’deki olası yolsuzluklar umurlarında değil çünkü o dönemin yöneticisi bugün Cumhurbaşkanı adayı değil. Dert belli: Ekrem İmamoğlu’nu engellemek” dedi.
YÜKSEK LİSANS TARTIŞMASI KOMEDİYE DÖNÜŞTÜ
İstanbul Üniversitesi’nin Ekrem İmamoğlu’nun diplomasıyla ilgili verdiği kararları da eleştiren Özel, “Galatasaray Üniversitesi’nde hoca olan bir profesörü, lise mezunu yaptılar. Tek suçu İmamoğlu’yla aynı sınıfta okumak. İstanbul Üniversitesi'nin geldiği bu hal, Fatih Sultan Mehmet’i mezarından kaldırır” diye konuştu.
BU DAVA ONUR BELGESİDİR
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik ve 23 kişi hakkında hazırlanan iddianameye de değinen Özel, “Ekrem İmamoğlu ne kadar değerli bir siyasetçi ki, onu durdurmak için bu kadar çaba harcıyorlar. Özgür Çelik’e açılan dava onun onur madalyasıdır. İl başkanımıza saldıranlar, siyasi rekabette yenilince çamur atıyor” sözleriyle destek verdi.
HUZUR İSTİYORUZ
Özgür Özel son olarak, iş dünyası ve halk için en büyük ihtiyacın "huzur" olduğunu vurguladı:
“Türkiye, her sabah yeni bir siyasi operasyonla uyanmak zorunda değil. Bu ülkenin yatırımcısı, işçisi, gençleri, geleceği var. Huzura, şeffaflığa, adalete ve istikrara ihtiyacımız var.”
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Vali Yunus Sezer liderliğinde 2025 yılına 50 yıllık hizmet sığdıran Edirne; tarımda üretim, sanayide yatırım ve sosyal hizmetlerde devrim yaparak bölgenin parlayan yıldızı haline geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan "Sıcak Yuvam" projesiyle, 10 bin engelli hanesindeki sorunlar 6 ay içinde çözülecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Yücel Akkaş Ortaokulu, ilçe protokolünün gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretle eğitimde birlik ve dayanışmanın güzel bir örneğine sahne oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İstanbul Maltepe Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşı kültür ve sanatla buluşturuyor.
Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden, Ordu’nun yetiştirdiği değerli sanatçı Aydın Beyoğlu, Beylikdüzü Tüm Ordulular Derneği Başkanı Nezir Karayün’ü dernek merkezinde ziyaret etti.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılının gelişi dolayısıyla yayımladığı mesajında, geride bırakılan yılın muhasebesini yaparak yeni yıla dair umut ve hedeflerini paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede yürütülen kararlı çalışmaların son operasyonla bir kez daha sonuç verdiğini söyledi.
HABER: M. MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında 2025 yılını değerlendirerek 2026’ya dair hedef ve beklentilerini milletle paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yeni yıl öncesi yürekleri ısıtan anlamlı bir buluşma yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde saat 14.00’te çalan alarm sonrası kırmızı kod tatbikatı yapıldı. Habersiz gerçekleştirilen tatbikatta, personelin acil duruma müdahale süresi ölçüldü.
Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tıraşoğlu, 2026 yılının Beylikdüzü’ne, İstanbul’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanı Engin Doğru, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Doğru, 2026 yılının demokrasi, adalet ve sosyal dayanışmanın güçlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dağ, 2026 yılının Esenyurt’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.