Bursa'da liseli öğrencilerden 8 Mart programı

Bursa'da liseli öğrencilerden 8 Mart programı

YAŞAM 8.03.2025 16:04:56 0
Bursa

Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Kutlama Programı, Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından gerçekleştirildi.

BURSA (İGFA) - 8 Mart Dünya Kadınlar Günü öncesindeki liseli öğrencilerin etkinliğine Bursa İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, il ve ilçe millî eğitim müdürlüğü yöneticileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Zübeyde Hanım Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ndeki programda konuşan Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Ahmet Alireisoğlu, kadınların toplumdaki önemli rolünü ve onların hayatlarımızdaki yerini bir kez daha vurguladı. Konuşmasında, kadınların tarih boyunca başardığı büyük işlerin altını çizen Alireisoğlu, rahmetli Neşet Ertaş’ın "Kadın insandır, biz ise insanoğluyuz" sözlerine atıfta bulunarak, kadınların toplumun şekillenmesindeki kritik rolüne dikkat çekti.

Etkinlikte sergilenen tarihi kadın figürlerinin portrelerinden bahsederek, bu önemli figürlerin toplumun şekillenmesindeki rollerini hatırlattı.

Gençlere yönelik olarak Müür Alireisoğlu, "Bu toplumun yeni kahramanlara ve destanlara ihtiyacı var," dedi. Kadınların toplumdaki yerinin her geçen gün daha da güçlenmesi gerektiğini belirterek, genç öğrencilere mücadelenin önemini anlattı. "Ne yapmak istiyorsanız, en iyisini yapma konusunda geri adım atmayın. Mücadelenizi yapın, pes etmeyin," diye ekledi.

Alireisoğlu, gençlere, "En iyi üniversiteyi okumayı hayal ediyorsunuz ama daha önemli bir şey var: En iyi yaptığınız şeyi hayal edin. İçinizdeki yapma isteği ve başarı tutkusu, sizi başarılı kılacaktır, vazgeçmeyin." diyerek, gençlerin kararlı bir şekilde ilerlemeleri gerektiğini belirtti.

Hamsi Fiyatları Dibe İndi

Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsi fiyatları adeta dibe vurdu. Hamsinin kilogramı 60 liradan, 4 kilosu ise 200 liradan satılmaya başlandı.

Can Aksoy; 1 Yılın Hesabını Verdi… ( GÖRÜNTÜLÜ HABER)

HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, son bir yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçeye adeta yeni bir kimlik kazandırdı.

Ülkü Ocakları’ndan Terasında Safran Hasadı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin çatısında renkli görüntüler oluştu. Genel Merkez binasının terasında yetiştirilen safranlar hasat edildi.

Büyükçekmece’ye Gülkoku’mu Geliyor…

AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanının görevden alınmasının ardından ilçede yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu haline geldi. Parti kulislerinde ise dikkat çeken bir isim öne çıkıyor.

İlhan Yıldız’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı İlhan Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Hamsi Ucuzladı, Tezgahlar Şenlendi

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Son günlerde balık tezgahlarında hareketlilik arttı. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsinin kilosu 89 liraya, 4 kilosu ise 300 liraya kadar düştü.

Mustafa Şenol Saygılı’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında,

Nezir Karayün’den Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in Türk milletinin en büyük ortak değeri ve bağımsızlığın sembolü olduğunu vurguladı.

Nesri Hacı’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükçekmece İlçe Başkanı Nesri Hacı, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında,

Mehmet Tuvalak’tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

MHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Tuvalak, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,

Halil Kanat’tan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Marmara Nakliyecileri Derneği Başkanı Halil Kanat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Recep Erol’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

AK Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanlarından, belediye başkan adayı, siyasetçi, iş insanı ve mali müşavir Recep Erol, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,

Velittin Küçük’ten Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en büyük eseri olduğunu belirtti.

Engin Doğru’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi iş insanlarından Engin Doğru, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Zekeriya Artar’dan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Müdürü Zekeriya Artar, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in geleceğe yön veren en önemli kazanım olduğunu belirtti.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.