Bursa'da Karacabey Belediyesi Atatürk Kültür Parkı’nda Aydınlatma Hamlesi
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / ADOM AJANS - Bursa’nın Karacabey ilçesinde, Atatürk Kültür Parkı artık geceleri de aydınlık ve huzurlu olacak. Karacabey Belediyesi, vatandaşlardan gelen yoğun talepler üzerine parkta geniş çaplı bir aydınlatma çalışması başlattı. İlçenin en çok tercih edilen sosyal alanlarından biri olan Atatürk Kültür Parkı, yeni sistemle birlikte hem daha güvenli hem de daha estetik bir yaşam alanına dönüşüyor.
"YERLİ ÜRETİMLE HEM TASARRUF HEM KALİTE"
Belediye, proje kapsamında tamamen yerli üretim aydınlatma direklerini tercih ederek maliyetleri önemli ölçüde düşürdü. Aynı zamanda çevre dostu olan bu sistemler, uzun ömürlü ve ekonomik bir çözüm sunuyor. Karacabey Belediyesi bu yatırımla hem bütçeyi koruyor hem de teknolojiyi halkın hizmetine sunuyor.
"VATANDAŞ NE DEDİYSE O YAPILIYOR"
Karacabey Belediye Başkanı Fatih Karabatı, parkta devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Başkan Karabatı, projenin halkın istekleri doğrultusunda şekillendiğini belirterek şunları söyledi: "Atatürk Kültür Parkı, ilçemizin sosyal yaşamının kalbi. Vatandaşlarımızdan gelen talepleri dikkate alarak bu projeyi başlattık. Kısa sürede tamamlayıp parkımızı daha huzurlu ve güvenli bir hale getireceğiz." Ekiplerin, parkta en çok şikayet alınan noktalardan başlayarak altyapı ve montaj çalışmalarına yoğunlaştığı öğrenildi.
"HALKTAN OLUMLU TEPKİLER GELİYOR"
Yapılan çalışmalar, parkı kullanan vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılanıyor. Özellikle akşam saatlerinde yaşanan karanlık ve güvensiz ortamın ortadan kalkmasıyla, parkta vakit geçiren aileler ve gençler kendilerini daha rahat hissediyor. Proje, ilçede sosyal yaşamın kalitesini artırmaya yönelik atılan önemli adımlardan biri olarak değerlendiriliyor.
"KISA SÜREDE TAMAMLANACAK"
Karacabey Belediyesi, aydınlatma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Projenin kısa süre içinde tamamlanarak parkın her köşesinin modern ve güvenli aydınlatmalarla donatılması hedefleniyor. Belediye yetkilileri, vatandaş memnuniyetinin her şeyden önce geldiğini ve bu tarz projelerin devam edeceğini belirtiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Küçükçekmece Belediyesi, klasik otomobil meraklılarını aynı çatı altında buluşturdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Dünya enerji piyasalarında hareketli günler yaşanıyor. İsrail’in 13 Haziran’da İran’a başlattığı saldırıların ardından yükselen petrol ve doğal gaz fiyatları, nereye gidiyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avrupa’da doğal gaz fiyatlarında dikkat çekici bir düşüş yaşandı. Bu gelişme, ABD Başkanı Donald Trump’ın İsrail ile İran arasında ateşkes ilan edildiğini açıklamasının hemen ardından geldi.
Geçici okulda eğitim gören çocuklar için düzenlenen etkinlikte, Türk Kızılayı gönülleri fethetti. Başkan Mehmet Salih Ün’ün duyarlı yaklaşımı öğrencilere umut, ailelere moral oldu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.