Bursa'da Turizm Hareketleniyor
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye Turizm Platformu üyeleriyle bir araya geldi. Toplantının amacı, kentin turizm potansiyelini artırmak ve Bursa’yı tüm dünyaya daha iyi tanıtmak oldu. Bozbey, Bursa’nın sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal güzellikleriyle gerçek bir turizm şehri olduğunu vurguladı. Bu yönde yapılacak her projeye destek verdiklerini de özellikle belirtti.
ESKİKARAAĞAÇ LEYLEK KÖYÜ’NDE ÖZEL BULUŞMA
Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Turizm Platformu iş birliğiyle Eskikaraağaç Leylek Köyü’nde bir değerlendirme toplantısı düzenlendi. Toplantı öncesi köyü ziyaret eden Başkan Bozbey, vatandaşlarla bir araya geldi. Köyün simgesi haline gelen Adem Yılmaz ile sohbet eden Bozbey, leyleklerin ve köyün turizmde daha çok yer alabilmesi için gereken her şeyi yapacaklarını ifade etti.
BURSA TURİZMİNDE YENİ HEDEFLER BELİRLENDİ
Toplantıya birçok kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı. Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanlığı, Bursa Uludağ Üniversitesi, Unesco Derneği, Gastronomi Turizmi Derneği, Bursa Kent Konseyi ve daha birçok önemli yapı bir araya geldi. Toplantıda konuşan katılımcılar, Bursa turizminin gelişmesi için görüşlerini dile getirdi. Konaklama süresinin uzatılması, Avrupa’ya yönelik tanıtım çalışmaları, Gastronomi Festivali gibi konular masaya yatırıldı.
“BURSA DÜNYANIN GÖZDESİ OLACAK”
Başkan Mustafa Bozbey yaptığı konuşmada, “Bursa’nın tanıtımı için ortaya konan her fikre katkı veriyoruz. Bu şehir dağıyla, deniziyle, tarihiyle, 8500 yıllık geçmişiyle dünyanın en güzel yerlerinden biri. Bunları bir hikayeye dönüştürüp dünyaya anlatmalıyız. O zaman Bursa, turist akınına uğrayacaktır. Esnafımız kazanacak, vatandaşımızın yüzü gülecek” dedi.
GÖZLER AVRUPA’DA, HEDEF ULUSLARARASI TURİST
TÜRSAB Güney Marmara Bölge Başkanı Murat Saraçoğlu da toplantıda önemli bilgiler paylaştı. Bursa’yı Avrupa’da tanıtmak için Almanya, Fransa ve Polonya gibi ülkelere yönelik çalışmalar yapıldığını söyledi. Saraçoğlu, “Bursa’nın yurtdışından daha fazla turist çekmesi için TÜRSAB olarak festivallere destek veriyoruz. Önümüzdeki günlerde 36 bölge başkanını Bursa’ya getirip tanıtım yapacağız. Acentaları Bursa’ya çekmekte kararlıyız” dedi.
BURSA TURİZMDE YENİ BİR DÖNEME GİRİYOR
Toplantıda alınan kararlarla Bursa’nın turizm alanında yeni bir ivme kazanması bekleniyor. Gerek yerel halkın katılımı, gerekse kurumsal destekle Bursa’nın sadece Türkiye’de değil, dünya çapında da tanınması için adımlar hızla atılıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda beklenen kar yağışına karşı ilçenin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı.
HABER/ NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Altın, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, dolar bazında değer kazanmaya devam ederken tarihi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aralarında Ali Palabıyık’ın da bulunduğu 9 hakemi PFDK'ya sevk etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerde yerli üretim bilincini ve millî teknoloji farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Yerli ve Millî Teknoloji Ürünleri.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için okul sıraları adeta birer sektörel mutfağa dönüştü.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağına karşı çıkan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan kararlarla birlikte bazı bakanlık ve kamu kurumlarında önemli görev değişiklikleri yapıldı.
İçimden geleni yaptım, sokakta ne duyuyorsam onu söyledim. Şarkılarım insanların duygusuna dokunduysa ne mutlu bana. İki bin yirmi beş yılına damga vuran bu yolculukta adımın zirveyle anılması benim için büyük bir gurur oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi, ilçede daha temiz, daha düzenli ve daha sağlıklı bir yaşam için çevre kirliliğine karşı yeni bir dönemi başlattı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BÜYÜKÇEKMECE - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı’nda gerçekleşen devir teslim töreni, sadece bir görev değişimi değil; vefa, emanet ve dava bilincinin güçlü şekilde hissedildi.
Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Şenol Saygılı, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Saygılı, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına, birlik ve kardeşliğin güçlenmesine vesile olmasını temenni etti.
Beylikdüzü’nün Yakuplu Mahallesi’nde yer alan Ahi Evran Parkı’nda yaşanan yangının ardından hem hukuki süreç hem de yenileme çalışmaları kısa sürede tamamlandı. Park, yeniden düzenlenerek mahalle sakinlerinin kullanımına açıldı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.