Büyükçekmece’de Yetkili Sendika Eğitim İş!
Eğitim İş Sendikası Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şubesi kuruldu.
Eğitim İş Sendikası 3 Nolu şube başkanı Özer Yapal, gazetemize yaptığı açıklamasında Eğitim İş 17 Ekim 2005 yılında tekrar kuruldu. 2013 yılında Silivri, Büyükçekmece, Esenyurt, Beylikdüzü, Avcılar ve Küçükçekmece ilçeleri birleştirilerek Eğitim İş İstanbul 3 Nolu Şube kurulmuştur. Bu tarihten itibaren bölgemizde faaliyet göstermekteyiz. Eğitim emekçilerinin özlük ve ekonomik hakları için mücadele etmekteyiz. Ülkemizdeki emek ve demokrasi cephesinin parlayan yıldızı haline gelen Eğitim-İş’imiz, günden güne güçlenmeye ve büyümeye devam ediyor.

“TOPLUMSAL MUHALEFETİN EN ÖNEMLİ UNSURUYUZ”
Ne mutlu ki; büyük önder Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet’e ve onun kazanımlarına sahip çıkmak, demokrasinin ve laikliğin emek cephesindeki baş savunucusu olmak, Başöğretmen’in eğitim neferlerini haklarına ve onlara emanet edilen öğrencilerimizi hak ettikleri eğitime kavuşturmak için kurulan Eğitim-İş, toplumsal muhalefetin en önemli unsurlarından ve kamuoyunun gözbebeği olan demokratik kitle örgütlerinden biri haline gelmiştir.

“EĞİTİM EMEKÇİLERİNİN SENDİKASIYIZ”
Eğitimin giderek gerileştirilip piyasalaştırıldığı, okulların tarikatlara örgütlenme alanı yapılmaya çalışıldığı bir atmosferde gericiliğe karşı bayrak açan; laik, bilimsel, çağdaş ve kamusal eğitim mücadelesine bir an olsun ara vermeyen Eğitim-İş, ilerici kamuoyu için artık sadece bir sendika olarak değil, aydınlanma mücadelesinin kalesi olarak da görülmektedir. Büyükçekmece ilçemizde 102 kurumda 2687 eğitim emekçisi görev yapmaktadır. 2024 Mayıs ayında Büyükçekmece’de eğitim emekçileri yetkili sendika olarak sendikamız Eğitim İş’i tercih etmişlerdir. 738 üye ile bu sene Büyükçekmece’de yetki ehline verilmiştir.
“EĞİTİM İŞ BÜYÜK BİR SEVGİ VE SAYGIYLA KARŞILANDI”
Üç buçuk yıl önce Büyükçekmece Temsilcilik Başkanlığına seçilen Yankı Yargı ve temsilcilik yöneticilerimizin şubemiz ile ortaklaşa yaptıkları plan ve program doğrultusunda ilçemizdeki 102 kurumun tamamını şube yöneticilerimizle birlikte defalarca ziyaret ettik. Her kurumda Eğitim İş büyük bir sevgiyle ve saygıyla karşılanmıştır. Bu saygı ve sevgi ortamını yaratan başta okul temsilcilerimize, üyelerimize çok teşekkür ederim. Biz biliyoruz ki kısa süre içerisinde Türkiye’nin yetkili sendikası Eğitim İş olacaktır.
Haber: Nezir KARAYÜN
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece Önder İmam Hatipliler Derneği öncülüğünde yürütülen “Türkiye Yeşeriyor Gazze Güçleniyor” projesi kapsamında Aşiret Dalcı İmam Hatip Ortaokulu bahçesinde gerçekleşti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türk Eğitim Sen İstanbul 11 Nolu Şube, 1. Olağan Genel Kurulunu 30 Kasım 2025 tarihinde yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENLER - Genç iletişimciler ile medya sektörünün deneyimli isimlerini buluşturan 6. Medya Akademisi, bu hafta gazeteci Ersin Çelik’i konuk etti.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / BAĞCILAR - Bağcılar Belediyesi Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, Süper Lig’in ilk haftasında taraftarlarına büyük bir mutluluk yaşattı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, ilçe sakinlerinden gelen talepleri dikkate alarak belediyeye bağlı spor salonlarında kapsamlı bir yenileme çalışması yaptı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü’nde 24 Kasım Öğretmenler Günü bu yıl çok daha anlamlı bir etkinlikle kutlandı. Beylikdüzü Belediyesi, ilçede görev yapan tüm öğretmenler adına 4 bini aşkın fidan bağışında bulundu
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - 27 Kasım 2025’te Resmî Gazete’de yayımlanan 584 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği, 2026 yılı itibarıyla basit usulden gerçek usule geçecek mükellefler için önemli değişiklikler.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, bu yıl 15’incisi düzenlenen Türkiye Enerji Zirvesi’nde özel bir oturumda sektör temsilcileriyle bir araya gelecek.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da son haftalarda en çok konuşulan konulardan biri, Alanya Belediyesi Başkan Yardımcısı ve Belediye Meclis Üyesi Hasan Can Kamburoğlu hakkında ortaya atılan iddialar oldu.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Milliyetçi Hareket Partisi Antalya teşkilatı, geçtiğimiz gün Ankara’ya kalabalık bir heyetle ziyaret gerçekleştirdi. Ancak Alanya kamuoyunda dikkat çeken bir detay vardı.
Gaziantep’te buluşan bilim insanları, kâinatın işleyişine dair disiplinler arası çalışmaların Kur’an’ın gösterdiği hakikatle dikkat çekici bir uyum taşıdığını vurguladı.
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) için heyecanla beklenen seçimler, Alanya Kültür Merkezi'nde turizmcilerin yoğun katılımıyla tamamlandı
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya'da bir iş insanının lüks otomobilinin, kendisine "daha üst segment bir araç sağlanacağı" vaadiyle alınmasına rağmen ne vaat edilen aracın teslim edildiği,
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.