Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:31 70 0
Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

Son 5 yıldır gerçekleştirdiği maratonlar, yarışmalar ve turnuvalarla Mersin’in sportif bir kent olarak daha çok anılmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayının da spor dolu geçmesini sağlayacak. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden elit sporcuların yarışmalar için tercih ettiği bir kent olan Mersin, Eylül ayında yine binlerce sporcuyu ağırlayacağı sportif organizasyonlar için hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenecek olan uluslararası organizasyonlar arasında Pro Beach Plaj Voleybolu, Uluslararası Briç Turnuvası ile Kilikya Ultra Maratonu yer alıyor.

Eylül ayının ilk organizasyonu plaj voleybolu olacak

Pro Beach Tour’un her yıl düzenlenen Türkiye Serisi’nde yer alan Mersin, yine plaj voleyboluna ev sahipliği yapacak. 5-6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak Bioderma Probeach Plaj Voleybolu Mersin Etabı ile Kızkalesi sahili voleybolla renklenecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenecek olan 38. Uluslararası Briç Festivali ise 18-22 Eylül tarihleri arasında, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kilikya Ultra Maratonu ile yine tarih ve spor konuşulacak

Bu yıl 29 Eylül’de 3.’sü yapılacak olan Kilikya Ultra Maratonu ile yine Mersin’de tarih ve spor aynı anda konuşulacak. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan maraton için kayıtlar başladı. Kızkalesi’nde yapılacak olan ve sadece internet üzerinden kayıtların alındığı maraton için son başvuru tarihi 23 Eylül.

8K, 15K, 33K, 33K Takım ve 56K olmak üzere 5 farklı kategoride yapılacak Kilikya Ultra Maratonu için gelen sporcular, tarihin içinde yarışacak. Erdemli ilçesinde yapılacak olan yarışmada sporcular; kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere, oradan da şehrin tarihi dokuları arasından geçerek köylere kadar ulaşan, limon ve portakal kokusu ile Mersin’in tarihi noktalarını tanıyabilecek. Sporcular ve meraklıları için bilgi https://mbbspor.org/ adresi üzerinden alınabilecek.

Taşkın: “8 büyük organizasyonun 3’ünü Eylül ayı içerisinde yapıyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Eylül ayında yapılacak organizasyonlarla ilgili bilgi verdi. Yapılacak olan organizasyonların uluslararası boyutta olduğunu sözlerine belirten Taşkın, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çok büyük spor organizasyonları yapıyoruz. Bir yıl içerisinde 8 tane uluslararası organizasyonumuz var ki, bunların pek çoğu dünya çapında ve uluslararası federasyonların takvimlerinde olan organizasyonlar. 8 büyük organizasyonun 3 tanesini Eylül ayı içerisinde yapıyoruz” dedi.

Eylül ayı organizasyonlarını sıralayan Taşkın, “6-8 Eylül arası Kızkalesi’nde yapacağımız Pro Beach Plaj Voleybolu var. Bu yıl rekor sayıda bir katılım bekliyoruz. Şu ana kadar 38 takım müracaat etti. Müracaatlar halen devam ediyor. Güzel bir organizasyon olacak. Daha sonra 18-22 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Uluslararası Briç Festivalimiz var. Bu da yıllardır gelenekselleşmiş uluslararası bir organizasyon. Dünyanın sayılı briç oyuncularının katıldığı bir organizasyon. 29 Eylül’de ise Kilikya Ultra Maratonumuz var. Geçen sene 576 katılımcı vardı. Bu yıl 750 civarı katılımcı bekliyoruz. Orada kayıtları durdurmayı planlıyoruz. Tarihi yerlerden, Mersin’in doğal güzelliklerinden geçilen çok güzel bir organizasyon. Mersin’de yaz aylarının sıcak olması dolayısıyla, organizasyonları sezonun kapanışına doğru aldık. Hem katılımcı olarak, hem seyirci olarak bütün Mersinlileri bekliyoruz” diye konuştu.

Taşkın son olarak, bilgi almak isteyen vatandaşların, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını ve mbbspor.org sayfasını takip etmelerini önerdi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

TEKNOFEST’te “İklim Değişikliği” Sunumu…

Kayalı’nın “Yapay Zekâ Derin Öğrenme Modeli ile Geçmişin Geleceği; Antarktika Örneği” isimli çalışması, kutuplardaki sıcaklık artışının küresel iklim değişikliğinden iki kat daha fazla etkilendiğini ortaya koyuyor.

Düğün Tadında Toplu Sünnet Şöleni

162 Çocuk İçin Renkli Görüntülerin Yaşandığı 4. Geleneksel Toplu Sünnet Töreni düzenlediler.

Postacı, İle Eğitimde Kalite ve Yeni Bir Dönem

Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yeni atanan Zekeriya Postacı'yı ziyaret etti.

GÖNENLİ KADINLAR MODA ŞOVUYLA BÜYÜLEDİ

Gönen Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi, Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın finansman desteği ile düzenlediği olağanüstü defileyle sanatseverleri adeta büyüledi.

Sivas'lılardan Gününe Muhteşem Kutlama

Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyyüp Günay, göreve başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği önemli projelere bir yenisini daha ekledi.

Bahçeli'den Mevlid Kandili Mesajı

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Mevlid Kandili münasebetiyle sosyal mmedya hesabından bir mesaj yayınladı.

OKUMA YAZMA BİLMEYEN KADIN KALMAYACAK

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın eşi Zehra Evin Çalık, Beylikdüzü Belediyesi bünyesinde okuma yazma bilmeyen kadınlara yönelik projelere öncülük ediyor.

Beslenme Saati Uygulamasında Dördüncü Dönem Başladı

Beylikdüzü Belediyesi'nin 2022 yılında “Bir çocuğun kaderi yoksulluk olamaz” sloganıyla başlattığı “Beslenme Saati” uygulamasında dördüncü döneme girildi.

EKREM PAMUK'TAN TEPKİ

Ak Parti Silivri İlçe Başkan'ı Ekrem Pamuk, İlçe Millî Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat'a yapılan eleştirilere kayıtsız kalmadı.

AVCILAR’DA STRATEJİK KARAR

Avcılar’ın geleceğinin konuşulduğu Stratejik İşbirliği Toplantıları başladı.

İBB’DEN AVCILAR’DA İMAR PLAN NOTU DEĞİŞİKLİĞİNE ONAY

Avcılar’da yaşayan binlerce insanın hayatını kurtaracak İmar Plan Notu Değişikliği, İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

Bağcılar'da Eğitim Yılı Başladı

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarındaki yaklaşık 20 milyon öğrenci ve 1,2 milyona yakın öğretmen için 2024-2025 eğitim öğretim yılı başladı.

BAŞKAN ÖZER'DEN YARDIM

Esenyurt’ta kağıt toplayarak geçimlerini sağlayan ve babaannelerine bakan kardeşlere Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, yardım eli uzattı.

BAŞKAN ÖZER’DEN EĞİTİME BÜYÜK DESTEK

Esenyurt Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesi doğrultusunda eğitim alanındaki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Almanya’dan Schengen Anlaşması’na kısıtlama

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.