Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:31 0
Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

Son 5 yıldır gerçekleştirdiği maratonlar, yarışmalar ve turnuvalarla Mersin’in sportif bir kent olarak daha çok anılmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayının da spor dolu geçmesini sağlayacak. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden elit sporcuların yarışmalar için tercih ettiği bir kent olan Mersin, Eylül ayında yine binlerce sporcuyu ağırlayacağı sportif organizasyonlar için hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenecek olan uluslararası organizasyonlar arasında Pro Beach Plaj Voleybolu, Uluslararası Briç Turnuvası ile Kilikya Ultra Maratonu yer alıyor.

Eylül ayının ilk organizasyonu plaj voleybolu olacak

Pro Beach Tour’un her yıl düzenlenen Türkiye Serisi’nde yer alan Mersin, yine plaj voleyboluna ev sahipliği yapacak. 5-6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak Bioderma Probeach Plaj Voleybolu Mersin Etabı ile Kızkalesi sahili voleybolla renklenecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenecek olan 38. Uluslararası Briç Festivali ise 18-22 Eylül tarihleri arasında, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kilikya Ultra Maratonu ile yine tarih ve spor konuşulacak

Bu yıl 29 Eylül’de 3.’sü yapılacak olan Kilikya Ultra Maratonu ile yine Mersin’de tarih ve spor aynı anda konuşulacak. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan maraton için kayıtlar başladı. Kızkalesi’nde yapılacak olan ve sadece internet üzerinden kayıtların alındığı maraton için son başvuru tarihi 23 Eylül.

8K, 15K, 33K, 33K Takım ve 56K olmak üzere 5 farklı kategoride yapılacak Kilikya Ultra Maratonu için gelen sporcular, tarihin içinde yarışacak. Erdemli ilçesinde yapılacak olan yarışmada sporcular; kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere, oradan da şehrin tarihi dokuları arasından geçerek köylere kadar ulaşan, limon ve portakal kokusu ile Mersin’in tarihi noktalarını tanıyabilecek. Sporcular ve meraklıları için bilgi https://mbbspor.org/ adresi üzerinden alınabilecek.

Taşkın: “8 büyük organizasyonun 3’ünü Eylül ayı içerisinde yapıyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Eylül ayında yapılacak organizasyonlarla ilgili bilgi verdi. Yapılacak olan organizasyonların uluslararası boyutta olduğunu sözlerine belirten Taşkın, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çok büyük spor organizasyonları yapıyoruz. Bir yıl içerisinde 8 tane uluslararası organizasyonumuz var ki, bunların pek çoğu dünya çapında ve uluslararası federasyonların takvimlerinde olan organizasyonlar. 8 büyük organizasyonun 3 tanesini Eylül ayı içerisinde yapıyoruz” dedi.

Eylül ayı organizasyonlarını sıralayan Taşkın, “6-8 Eylül arası Kızkalesi’nde yapacağımız Pro Beach Plaj Voleybolu var. Bu yıl rekor sayıda bir katılım bekliyoruz. Şu ana kadar 38 takım müracaat etti. Müracaatlar halen devam ediyor. Güzel bir organizasyon olacak. Daha sonra 18-22 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Uluslararası Briç Festivalimiz var. Bu da yıllardır gelenekselleşmiş uluslararası bir organizasyon. Dünyanın sayılı briç oyuncularının katıldığı bir organizasyon. 29 Eylül’de ise Kilikya Ultra Maratonumuz var. Geçen sene 576 katılımcı vardı. Bu yıl 750 civarı katılımcı bekliyoruz. Orada kayıtları durdurmayı planlıyoruz. Tarihi yerlerden, Mersin’in doğal güzelliklerinden geçilen çok güzel bir organizasyon. Mersin’de yaz aylarının sıcak olması dolayısıyla, organizasyonları sezonun kapanışına doğru aldık. Hem katılımcı olarak, hem seyirci olarak bütün Mersinlileri bekliyoruz” diye konuştu.

Taşkın son olarak, bilgi almak isteyen vatandaşların, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını ve mbbspor.org sayfasını takip etmelerini önerdi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

Vali Yunus Sezer Orman Yangını Bölgesinde

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.

Miniklerden Jandarmaya Ziyaret

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.

Bakan Yusuf Tekin'den Müjde

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.

Mağdur Çocuk Yurda Yerleşmek İstiyor

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.

Kuraklığa Karşı Sulama Planı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.

Köpek Saldırısında Bir Kişi Yaralandı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.

Başpehlivan Orhan Okulu Oldu

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.

Ufuk Özünlü Yeniden Kırkpınar Ağası Oldu

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.

Vali Sezer'den Kırkpınar Mesajı: 664 Yıllık Miras Vurgusu

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.

Üç Büyükşehir Belediye Başkanı Gözaltına Alındı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.

Prof. Dr. Osman Çakmak ile Röportaj

RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.

Aksoy; Bizim Görevimiz Yönetmek Değil, Çözüm Üretmek (GÖRÜNTÜLÜ HABER )

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.

Üst Kattan Çocuğa Kimyasal Sıçradı

HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.

İmam-Hatip Adem Demirtaş’tan Duygu Yüklü Başsağlığı Mesajı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.

Yaşar Acar; Geriye Dolu Dolu Bir Hayat ve Eserler Bıraktı

NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.