Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

BELEDİYE HABERLERİ 4.09.2024 11:09:31 0
Büyükşehir’le Eylül Ayı Spor Ayı Olacak

Son 5 yıldır gerçekleştirdiği maratonlar, yarışmalar ve turnuvalarla Mersin’in sportif bir kent olarak daha çok anılmasını sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Eylül ayının da spor dolu geçmesini sağlayacak. Dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin farklı şehirlerinden elit sporcuların yarışmalar için tercih ettiği bir kent olan Mersin, Eylül ayında yine binlerce sporcuyu ağırlayacağı sportif organizasyonlar için hazır. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenecek olan uluslararası organizasyonlar arasında Pro Beach Plaj Voleybolu, Uluslararası Briç Turnuvası ile Kilikya Ultra Maratonu yer alıyor.

Eylül ayının ilk organizasyonu plaj voleybolu olacak

Pro Beach Tour’un her yıl düzenlenen Türkiye Serisi’nde yer alan Mersin, yine plaj voleyboluna ev sahipliği yapacak. 5-6-7-8 Eylül tarihlerinde yapılacak Bioderma Probeach Plaj Voleybolu Mersin Etabı ile Kızkalesi sahili voleybolla renklenecek.

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü iş birliğinde düzenlenecek olan 38. Uluslararası Briç Festivali ise 18-22 Eylül tarihleri arasında, Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek.

Kilikya Ultra Maratonu ile yine tarih ve spor konuşulacak

Bu yıl 29 Eylül’de 3.’sü yapılacak olan Kilikya Ultra Maratonu ile yine Mersin’de tarih ve spor aynı anda konuşulacak. Türkiye Atletizm Federasyonu’nun 2024 faaliyet programında yer alan maraton için kayıtlar başladı. Kızkalesi’nde yapılacak olan ve sadece internet üzerinden kayıtların alındığı maraton için son başvuru tarihi 23 Eylül.

8K, 15K, 33K, 33K Takım ve 56K olmak üzere 5 farklı kategoride yapılacak Kilikya Ultra Maratonu için gelen sporcular, tarihin içinde yarışacak. Erdemli ilçesinde yapılacak olan yarışmada sporcular; kültür, doğa ve spor turizminin birlikteliği ile sahilden tepelere, oradan da şehrin tarihi dokuları arasından geçerek köylere kadar ulaşan, limon ve portakal kokusu ile Mersin’in tarihi noktalarını tanıyabilecek. Sporcular ve meraklıları için bilgi https://mbbspor.org/ adresi üzerinden alınabilecek.

Taşkın: “8 büyük organizasyonun 3’ünü Eylül ayı içerisinde yapıyoruz”

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, Eylül ayında yapılacak organizasyonlarla ilgili bilgi verdi. Yapılacak olan organizasyonların uluslararası boyutta olduğunu sözlerine belirten Taşkın, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, çok büyük spor organizasyonları yapıyoruz. Bir yıl içerisinde 8 tane uluslararası organizasyonumuz var ki, bunların pek çoğu dünya çapında ve uluslararası federasyonların takvimlerinde olan organizasyonlar. 8 büyük organizasyonun 3 tanesini Eylül ayı içerisinde yapıyoruz” dedi.

Eylül ayı organizasyonlarını sıralayan Taşkın, “6-8 Eylül arası Kızkalesi’nde yapacağımız Pro Beach Plaj Voleybolu var. Bu yıl rekor sayıda bir katılım bekliyoruz. Şu ana kadar 38 takım müracaat etti. Müracaatlar halen devam ediyor. Güzel bir organizasyon olacak. Daha sonra 18-22 Eylül’de Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak Uluslararası Briç Festivalimiz var. Bu da yıllardır gelenekselleşmiş uluslararası bir organizasyon. Dünyanın sayılı briç oyuncularının katıldığı bir organizasyon. 29 Eylül’de ise Kilikya Ultra Maratonumuz var. Geçen sene 576 katılımcı vardı. Bu yıl 750 civarı katılımcı bekliyoruz. Orada kayıtları durdurmayı planlıyoruz. Tarihi yerlerden, Mersin’in doğal güzelliklerinden geçilen çok güzel bir organizasyon. Mersin’de yaz aylarının sıcak olması dolayısıyla, organizasyonları sezonun kapanışına doğru aldık. Hem katılımcı olarak, hem seyirci olarak bütün Mersinlileri bekliyoruz” diye konuştu.

Taşkın son olarak, bilgi almak isteyen vatandaşların, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarını ve mbbspor.org sayfasını takip etmelerini önerdi.

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.


Mersin,Mersin belediyesi
belediye365.com

Manisa Vakfı’ndan Anlamlı Ziyaret

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kanmaz; Sadece Sınavlara Değil, Hayata Hazırlıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.

Marmara Nakliyecilerinden Birlik Mesajı…

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Marmara Nakliyecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve başkan yardımcıları, sektörün geleceğine yön verecek önemli bir toplantıda bir araya geldi.

Kanmaz; Sadece Sınavlara Değil, Hayata Hazırlıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.

Ülkü Ocaklarından Gençliği Bağımlılıktan Koruma Çağrısı

HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.

Sevgi Günü Coşkusu Her Yaşa Hitap Etti…

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.

Ramazan Sokağı Manevi Buluşmaların Merkezi Olacak

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Selimiye Meydanı’nda kurulan Ramazan Sokağı’nın Ramazan boyunca kültürel ve manevi etkinliklere ev sahipliği yapacağını açıkladı.

Fırtınada Ağaç Araç Üstüne Devrildi

HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de sağanak ve fırtına etkili oldu. Selimiye Camii yakınlarında devrilen ağaç, park halindeki bir aracın üzerine düştü. Olayda yaralanan olmazken araçta maddi hasar meydana geldi.

Okçulukta Aileler Hedefi Vurdu Ödüller Sahiplerini Buldu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Kartal’da sporun ve aile bağlarının güçlendiği anlamlı bir etkinliğe imza atıldı.

Afetlere Karşı Bilinçli Toplum Hedefi!

Beylikdüzü Belediyesi, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için afet farkındalık eğitimlerini ilçe genelinde yaygınlaştırarak sürdürüyor.

Özel Bireyler İçin İstihdam Seferberliği!

HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Esenyurt Belediyesi, iş arayan engelli vatandaşları işverenlerle buluşturmak için önemli bir adım attı.

Sokak Ligi’nde Şampiyon Esenler Şatto!

HABER/ M. MUSTAFA KARAYÜN / ESENLER - Esenler Belediyesi tarafından bu yıl beşincisi düzenlenen Sabri Ugan Esenler Sokak Ligi finali büyük bir coşkuya sahne oldu.

Hamsi Fiyatları Dibe Vurdu!

HABER / AHMET KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul’da balık tezgahları bu sezon adeta bereketle doldu.

Otellere Yangın Denetimi Tartışma Yarattı!

HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da turizm tesislerine yönelik yangın güvenliği uygulamaları, sektör temsilcileri ve kamuoyunda geniş tartışmalara yol açtı.

Ortaokulda Öğrenciye Darp İddiası!

ABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’nın Oba Mahallesi’nde bulunan bir ortaokulda yaşandığı iddia edilen olay ilçede geniş yankı uyandırdı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.