Çalık, Muhtarlar ile Buluştu
Çalık: Hedefimiz kimseyi ayriştirmadan vatandaşa hizmet etmektir”.
Demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarlar, Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği kahvaltıda bir araya geldi. “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla düzenlenen programa katılan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, “Vatandaşlarla ilk temasın olduğu, katılımcı demokrasinin gelişmesinin en önemli adımı muhtarlık müessesesi. Biz o açıdan çok şanslı bir ilçeyiz, çünkü Beylikdüzü’nde uyumlu bir muhtarlık yapılanması var.” dedi.
Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık “19 Ekim Muhtarlar Günü” dolayısıyla ilçede hizmet veren muhtarları kahvaltıda ağırladı. Vatandaşlar ile devlet arasında adeta bir köprü vazifesi gören ve demokrasinin ilk halkasını oluşturan muhtarların eksiksiz katılım sağladığı programa Mehmet Murat Çalık’ın yanı sıra; Beylikdüzü Belediyesi başkan vekilleri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı. Kentin hafızasını oluşturan muhtarlar ile birlikte çalışmaktan ve aynı sofrayı paylaşmaktan mutluluk duyduklarını belirten protokol üyelerinin ortak düşüncesi, Beylikdüzü’nde muhtarlar ile uyum çalıştıkları ve bu konuda oldukça şanslı bir ilçe oldukları oldu.
Beylikdüzü Muhtarlık Yapılanması
Konuşması sırasında muhtarlığın tarihçesine ve önemine değinen Başkan Çalık; “Vatandaşlarla ilk temasın olduğu, katılımcı demokrasinin gelişmesinin en önemli adımı muhtarlık müessesesi. Biz o açıdan çok şanslı bir ilçeyiz, çünkü Beylikdüzü’nde uyumlu bir muhtarlık yapılanması var. Vatandaşla olan o ilk temas ve ilk buluşmanın Belediye üzerine yansıması, vatandaşa hizmetin götürülmesi, katılımcı demokrasi açısından çok önemli. Onun için iyi ki varsınız ve iyi ki bu süreçte vatandaşa hizmet götürmek için birlikte çalışıyoruz. Biz Beylikdüzü’nü yaşamın en iyi merkezi haline getirmek için yola çıktık. Bunu yaparken sizlerden alacağımız geri dönüşler ve sizlerin bizlere söyleyeceklerinin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bugüne kadar hep işbirliği içerisinde çalıştık, bundan sonraki hedefimiz de kimseyi ayrıştırmadan, partiler üstü bir anlayışla bunu bir adım ileriye taşımak olacaktır.” şeklinde konuştu.
Beylikdüzü Muhtarları Dernek Başkanı Yakuplu Mahallesi Muhtarı Yüksel Kol ise Beylikdüzü muhtarları adına yaptığı konuşmasında, sıkıntı yaşanan her noktada Beylikdüzü Belediyesi’nden tam hizmet aldıklarını belirterek teşekkür etti. Program sonunda Çalık muhtarlara, günün anlam ve önemine ilişkin hediyeler takdim etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
HABER / NEZİR KARAYÜN – ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda merakla beklenen değişim gerçekleşti. İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, yeni yürütme kurulu üyelerini ve görev dağılımlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.