HABER / NEZİR KARAYÜN - Mehmet Murat Çalık, 23 Mart 2025 tarihinden bu yana tutuklu bulunuyor. Ancak ailesi ve avukatları, yaşadığı ciddi sağlık sorunları nedeniyle artık bu tutukluluğun hayati risk oluşturduğunu belirtiyor.
Çalık, daha önce iki kez akut lösemi ve lenfoma hastalıkları geçirdi. Bu nedenle Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından askerlikten muaf tutuldu. Şu an ise cezaevinde kaldığı süre boyunca ciddi bir şekilde kilo kaybettiği ve tiroit rahatsızlığı yaşadığı bildiriliyor. Avukatlarının ifadesine göre, bu sağlık durumu tedavi edilmezse hayati tehlike yaratabilir.
Çalık’ın tutuklandığı tarihten bu yana yaklaşık 15 kilo verdiği belirtiliyor. Uzmanlar, bu kadar hızlı ve ciddi kilo kaybının bağışıklık sistemini zayıflattığını ve özellikle daha önce lösemi gibi hastalıklar geçiren biri için çok ciddi sonuçlara yol açabileceğini vurguluyor. Cezaevi koşulları da bu süreci daha da zorlaştırıyor.
Avukatları Av. Dr. Fatih Selami Mahmutoğlu, Av. Melih Koçhan ve Av. Cihan Ünal, 17 Haziran 2025 tarihinde İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 103. maddesi kapsamında Mehmet Murat Çalık için sağlık gerekçesiyle tahliye talebinde bulundu.
Avukatlar, mevcut cezaevi koşullarının Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna uygun olmadığını ve tedavisinin bu şartlar altında sürdürülemeyeceğini dile getirdi. Ayrıca yaşanabilecek geri dönülemez sağlık sorunlarının önüne geçilmesi gerektiğini belirttiler.
Hukukun temel ilkeleri ve insan hakları dikkate alındığında, Mehmet Murat Çalık’ın sağlık sorunları gözetilerek tutuksuz yargılanması gerektiği vurgulanıyor. Avukatlar, adli kontrol şartıyla tahliyenin hem insani hem hukuki açıdan en adil çözüm olduğunu ifade ediyor.
Bu süreçte kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve yaşanan gelişmelerin takip edilmesi önem taşıyor. Avukatlar, Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna dikkat çekerek, hukuki sürecin adalet çerçevesinde ilerlemesi çağrısında bulunuyor.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan'da, üst komşusunun tıkanan balkon giderini açmak için döktüğü lavabo açıcı, alt katta balkonda oynayan bir çocuğun üzerine sıçrayarak yaralanmasına neden oldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İmam-Hatip ve aynı zamanda Beylikdüzü Özkan Acar Camii Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Adem Demirtaş'ın taziye mesajı.
NEZİR KARAYÜN / ÖZEL HABER / ADOM AJANS – Türkiye’nin dört bir yanında eğitim, ibadet ve kültür alanında sayısız hayır eserine imza atan, sadece iş dünyasında değil gönüllerde de taht kuran Hayırsever İş İnsanı Yaşar Acar,
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Küçük kız, oyun oynarken sahipli bir köpeğin saldırısına uğradı. Ailesi polise başvurdu. Olay, “taksirle yaralama” suçu kapsamında değerlendirildi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS – Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, tutukluluğunun 102. gününde acil ameliyata alınacak.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.