Tarih: 26.08.2017 18:40

Çatalca'da Börekler Yarıştı..!

Facebook Twitter Linked-in

Çatalca Belediyesi 18. Erguvan Festivali, ikinci gününde de hız kesmeden devam ediyor.  Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın isteği doğrultusunda geleneksel hale gelen yarışma, Çatalca’nın kendine özgü kültürel değerlerini ortaya çıkarma ve gelecek yıllara taşıma amacıyla yapılıyor. Böreğinin lezzeti ile ün yapmış Çatalca’nın adı, düzenlenen börek yarışması ile dilden dile artarak yayılıyor.

Maharetlerini gösterdiler

Festivalin ikinci günü programı kapsamında, “Yöresel Börek Yarışması” düzenlendi. Hünerlerine güvenen bayan yarışmacılar yaptıkları yöresel böreklerle maharetlerini gözler önüne serdi.

Dünyanın en iyi şeflerinden aynı zamanda televizyonların vazgeçilmez programcısı ünlü Ayvaz Şef’in sunumuyla gerçekleşen yarışma, Mehmetçik Meydanı’nda Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt, Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara,  Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Yeler, Çatalca İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Kadir Duvan, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Çelik,yanı sıra Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ve Çatalca kamu kurum amirleri, sivil toplum kuruluşları başkan ve üyeleri, mahalle muhtarları ve ilçe halkının katılımıyla gerçekleşti.

Yöresel lezzetler yaşatılmalıdır

Katılımcılarla bir süre sohbet ederek börekler hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Cem Kara, yöresel lezzetleri yaşatmanın önemine değinerek yarışmacıları bu konudaki hassasiyetlerinden dolayı tebrik etti.

Jüri üyeleri titizlikle inceledi

Tek tek jüri karşısına çıkarılan 45 tepsi börek sunum, lezzet ve görünüm açısından değerlendirildi. Jüri üyeleri böreklerin tadına bakıp puan verirken, sunumu yapılan birbirinden lezzetli börekler hakkında da bilgiler verildi.  Titizlikle yapılan değerlendirme sonucunda Filiz Gülen’in ıspanaklı böreği birinci olurken, ikinciliği Ezgi Akay, üçüncülüğü ise pita böreğiyle Semanaz Karatürk’ün yaptığı börek aldı. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Çatalca Kaymakamı İnci Sezer Becel, Garnizon Komutanı İkmal Albay Abdulvahap Bozkurt ve Cumhuriyet Savcısı Muhammet Emin Yeler tarafından verildi.

Program sonunda Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara tüm katılımcılara teşekkür ederek hediyelerini verdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —