CHP Alanya’da Sessizlik, Fırtına Öncesi Mi?
HABER / MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Alanya İlçe Başkanlığı’nda Eylül ve Ekim ayları arasında yapılması planlanan kongre süreci yaklaşırken, siyasi kulisler hareketlenmeye başladı. Mevcut İlçe Başkanı Bülent Kandemir’in tek aday olarak seçimlere katılacağı iddiası parti tabanında sıkça konuşuluyor.
Kulislerde kongrenin 13 Eylül ile 5 Ekim tarihleri arasında yapılacağı, Kandemir’in yeniden adaylık başvurusunda bulunacağı ve karşısına çıkacak başka bir ismin şu an için netleşmediği öne sürülüyor.
"COŞKUN KARADAĞ DEĞERLENDİRME SÜRECİNDE"
Parti içerisinde daha önce ilçe başkanlığı yapan isimlerden Coşkun Karadağ’ın da bazı gelişmeleri yakından takip ettiği ve ekibiyle istişarede bulunduğu öğrenildi. Karadağ’ın, aday olup olmayacağına dair kararını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor.
"YÖNETİMDE GERGİNLİK VE SERT TARTIŞMALAR"
Geçtiğimiz günlerde CHP Alanya İlçe Yönetimi içerisinde bazı toplantılarda gerginlik yaşandığı iddiaları, partiye gönül veren kesimlerde şaşkınlık yarattı. İddiaya göre, son yönetim toplantısında bazı üyeler arasında sert tartışmalar yaşandı. Özellikle eski eğitimci M.B. ve eski bankacı M.T. arasında yaşandığı öne sürülen tartışmalar, parti içinde krize neden oldu.
Coşkun Karadağ’ın bu konuya dair sorulara verdiği yanıt ise dikkat çekti. Karadağ, geçmiş dönemde de benzer küfürlü tartışmaların yaşandığını, yönetimdeki birçok ismin toplantılara mesafeli yaklaştığını ve bazı isimlerin görevden ayrılma eğiliminde olduğunu belirtti.
"AHLAKİ VE HUKUKİ İDDİALAR PARTİYİ ZORLUYOR"
Söz konusu toplantıda adı geçen M.T. hakkında çeşitli iddialar da ortaya atıldı. Bankacılık sektöründen emekli olduğu söylenen M.T.’nin, bir bankayla davalık olduğu ve zimmet suçu nedeniyle işten çıkarıldığı öne sürüldü. Bu iddiaların yanı sıra etik dışı bazı davranışlar da parti içinde gündeme geldi.
İddiaya göre M.T., evli olmasına rağmen, tanınan bir gazeteciyle beş yıl boyunca aynı evde yaşadı. Çevresine “eşim” diye tanıttığı bu kişiyle katıldığı bazı etkinlikler, toplantılar ve açılışlar da bu ilişkiyi göz önüne çıkardı. Bu durumun, partide rahatsızlık yarattığı ve yönetimin imajına zarar verdiği ifade edildi.
"RESMİ AÇIKLAMA BEKLENİYOR"
Yaşanan gelişmelerle ilgili olarak CHP Alanya İlçe Başkanlığı’ndan henüz resmî bir açıklama yapılmadı. Ancak parti içindeki disiplin mekanizmalarının nasıl işleyeceği, kongre sürecine bu iddiaların nasıl yansıyacağı büyük merak konusu.
Alanya kamuoyu ve partiye gönül verenler, önümüzdeki süreçte hem adaylık gelişmelerini hem de yönetimdeki olası değişiklikleri dikkatle izliyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - Esenyurt Belediyesi, son bir yılda gerçekleştirdiği yatırımlarla ilçeye adeta yeni bir kimlik kazandırdı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nin çatısında renkli görüntüler oluştu. Genel Merkez binasının terasında yetiştirilen safranlar hasat edildi.
AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanının görevden alınmasının ardından ilçede yeni ilçe başkanının kim olacağı merak konusu haline geldi. Parti kulislerinde ise dikkat çeken bir isim öne çıkıyor.
Büyükçekmece Genç Girişimci İş Adamları Derneği (BÜYGİAD) Başkanı İlhan Yıldız, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Son günlerde balık tezgahlarında hareketlilik arttı. Beylikdüzü Balıkçılar Çarşısı’nda hamsinin kilosu 89 liraya, 4 kilosu ise 300 liraya kadar düştü.
Büyükçekmece İlçe Millî Eğitim Şube Müdürü Mustafa Şenol Saygılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, Cumhuriyet’in Türk milletinin en büyük ortak değeri ve bağımsızlığın sembolü olduğunu vurguladı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Büyükçekmece İlçe Başkanı Nesri Hacı, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında,
MHP Beylikdüzü Belediye Meclis Üyesi ve Meclis Grup Başkan Vekili Mehmet Tuvalak, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,
Marmara Nakliyecileri Derneği Başkanı Halil Kanat, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
AK Parti Büyükçekmece eski ilçe başkanlarından, belediye başkan adayı, siyasetçi, iş insanı ve mali müşavir Recep Erol, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda,
Eski Gürpınar Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Velittin Küçük, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Cumhuriyet’in milletimizin bağımsızlık mücadelesinin en büyük eseri olduğunu belirtti.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi iş insanlarından Engin Doğru, Cumhuriyet’in 102. yılı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.