Tarih: 07.03.2019 17:44

Cilt Kanserine Sebep Oluyor!

Facebook Twitter Linked-in

Sokaklarda satılan ucuz ve kalitesiz saatlerin tehlikeli kimyasal madde içermesinden dolayı tehlike oluşturabileceği belirtiliyor.

İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi'nin raporunda saatlerde kullanılan ve vücut ile temas eden malzemelerin 'EN 1811' standartlarına uygun olmadığı ortaya çıktı. Rapora göre, nikel çözülme değerleri dikkate alındığında bu malzemelerin insan sağlığı açısından zararlı olduğu, numunelerdeki nikel çözülme oranının standartlara göre yüksek çıktığı ölçüldü.

Terlemenin Etkisiyle Kanser Riski

Saatlerdeki kalitesiz metaller, sürekli kullanımdan dolayı cilt kanserine yol açabiliyor. Bu kalitesiz metaller terleme ve tuzlanmanın da etkisiyle vücuda giriyor. Vücuda giren kimyasallar da vücutta yayılarak kansere neden olabiliyor.

İnsan Sağlığına Dikkat

Marka saat satışı ve saat tamiri yapan Büyükçekmece’nin köklü iş yerlerinden biri olan Çağrı Saat’in sahiplerinden Mehmet İnci, “Piyasaya sürülen ucuz ve kalitesiz saatler hem bizleri hem de kullanan vatandaşları zor durumda bırakıyor. Kanserojen maddeler içeren bu saatler ciddi sağlık sorunlarını ortaya çıkartıyor. Cilt kanserine kadar varacak bu hastalıkların baş sebeplerinden biri olarak bilinen bu saatlerin ülkeye girmemesi ve bize daha fazla zarar vermemesini istiyorum. Vatandaşlarımız insan sağlığını tehdit eden, kanserojen madde içeren ucuz ve taklit saatlerden kaçınsın" dedi.

Beylikdüzü Haber Merkezi(BHM)

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —