Cinsel Durgunluk Sona Erdi
Cinsel durgunluk pandemiyle beraber hayatımıza giren bir kavramlardan biri. Gerek aşının etkisi gerek eve kapanmayla gelen depresyon duygusu gerek ekonomik kaygılar gerekse insanların birbirine dokunmaktan çekinir olması, son yıllarda kişiler arası cinsel mesafeyi bir hayli açmıştı. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya bakılırsa cinsel durgunluk çağı sona ermiş görünüyor.
11 milyonu aşkın kullanıcısıyla Avrupa’nın lider kaçamak ilişkiler platformu olan Fransız menşeli Gleeden’ın Türkiye’deki kullanıcıları arasında yaptığı araştırmaya göre, son birkaç yıla damgasını vuran cinsel soğukluk yavaş yavaş ortadan kalkıyor, insanlar eski cinsel tempolarına geri dönüyorlar.
Bu araştırmaya katılan 1.167 kadına ve 2.543 erkeğe yöneltilen sorulara verilen cevaplar genel eğilimi ortaya koyuyor.
2022 yılında yapılan Gleeden araştırmasına göre katılımcıların %23’ü son bir yılda hiç cinsel deneyim yaşamadığını belirtmişti. 2024 Mart ayında aynı konuda yapılan araştırmaya göre bu oran şimdiden %12’ye düşmüş görünüyor.
Gleeden Alper AKYÜZ: 2022’deki araştırmada, “Son bir yılda cinsel etkinliğinizde değişiklik oldu mu” sorusuna, katılımcıların %41’i “Azaldı” diye cevap vermiş, %48’, “Değişmedi” demişti. Pandeminin nimetlerinden faydalananlar sadece %11 seviyesindeydi.

Aynı kişilere sorulan “Cinsel etkinliğiniz neden azaldı” sorusuna katılımcıların %38’i seks yapmak için kendilerini çok yorgun hissettiklerini, %22’si salgın endişesiyle başkalarıyla temas kurmadıklarını, %18’i beraber olabileceği kimseyle tanışamadığını söylemişti.
Gleeden Alper AKYÜZ: Son yapılan araştırmada sorulan “Son bir yılda cinsel etkinliğiniz değişti mi” sorusuna artık katılımcıların %62’si “Arttı” diye cevap verebiliyor.
Yine aynı ankette, düzenli ilişki yaşayan kişilere sorulan “Son bir yılda cinsel ilişki frekansınızda değişiklik oldu mu” sorusuna %58 “Yükseldi” diyerek görüş belirtiyor.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Kapıkule ve Hamzabeyli gümrük kapılarında düzenlenen operasyonlarda yüzlerce kilo uyuşturucu madde ele geçirilirken, olayla bağlantılı 4 şüpheli gözaltına alındı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Kapıkule Sınır Kapısı’nda düzenlenen operasyonda uluslararası uyuşturucu ticaretine büyük darbe vuruldu. 31 kilo kokain ele geçirildi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Edirne’de düzenlenen Türk Milleti Toplantısı’nda ekonomi, terör, adalet ve güvenlik politikalarına ilişkin sert eleştirilerde bulundu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt’ta uzun yıllardır tamamlanmayı bekleyen ibadethaneler için somut adımlar atılıyor.
EĞİTİMDEN HABERLER / HABER MERKEZİ / İSTANBUL - Eğitim dünyasının sahadaki güçlü isimleri, Eğitimden Haberler’in ev sahipliğinde İstanbul’da bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen Mahalleler Arası Futbol Turnuvası tüm heyecanıyla devam ediyor.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Alanya’da 2024 yerel seçimlerinin ardından bir süre sakinleşen siyasi hava, yaklaşan meslek odası seçimleriyle birlikte yeniden hareketlendi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER- Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, 2025 yılı boyunca ilçede hayata geçirilen eğitim yatırımları, projeler ve elde edilen başarıları anlattı.
Beylikdüzü Sivaslılar Derneği Başkanı Eyüp Günay, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Günay, bu mübarek gecenin gönüllerin huzur bulmasına, birlik ve beraberliğin daha da pekişmesine vesile olmasını diledi.
İYİ Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mehmet Abdioğlu, Regaip Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Abdioğlu, bu mübarek gecenin gönüllerin arınmasına, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olması temennisinde bulundu.
İstanbul Erzurumlular Derneği Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Şerafettin Polat, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin milletimizin birlik ve kardeşliğini pekiştirmesini temenni etti.
Beylikdüzü Balıkçılar Derneği Başkanı Memiş Türcan, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin birlik, bereket ve kardeşlik duygularını güçlendirmesini temenni etti.
Hukuk & Danışmanlık Kurucu Avukat Başkanı Av. Ahmet Burak Yalçın, Regaip Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında, bu mübarek gecenin adalet, merhamet ve kardeşlik duygularını pekiştirmesi temennisinde bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.