HABER / NEZİR KARAYÜN - Meram Belediyesi, çevre bilinci oluşturmak ve sıfır atık konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla örnek bir projeye imza atıyor. “Bizim Meram Sıfır Atık Yarışması” adıyla düzenlenecek olan etkinlik, 15 Aralık 2024 ile 20 Mayıs 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Yarışma kapsamında en fazla atık toplayan okullar, ödüllerle buluşacak.
Meram Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü, yarışmanın temel hedefinin genç nesillerde çevre duyarlılığını artırmak ve sürdürülebilirlik bilincini yaygınlaştırmak olduğunu belirtti. Müdürlüğün yaptığı açıklamada, geri dönüşümün doğa ve ekonomiye katkısına dikkat çekilerek şu mesajlar verildi:
“Her gün farkında olmadan doğaya zarar veren çöplerimizi geri dönüştürerek bu zararı önleyebiliriz. Eğer şimdi harekete geçersek, geleceğe daha temiz bir Meram bırakabiliriz.”
Yarışmaya Meram sınırları içindeki tüm ilkokul ve ortaokullar katılabilecek. Katılmak isteyen okulların belirtilen tarihler arasında başvuru formunu doldurması gerekiyor. Yarışmada kağıt, karton, plastik, metal gibi geri dönüştürülebilir atıklar toplanacak. Ancak kağıt peçete, plastik bardak, çay posası gibi atıklar kabul edilmeyecek.
Teslim edilen atıkların kilogramı, okulun öğrenci sayısına oranlanarak sıralama belirlenecek. Ödüller, 23 Mayıs 2025 tarihinde düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak.
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, sıfır atık ve geri dönüşümün çevreyi korumadaki önemine değinerek, yarışmanın öğrenciler için hem çevre bilinci hem de eğitim açısından büyük bir farkındalık yaratacağını belirtti. Başkan Kavuş şu açıklamalarda bulundu:
“Çocuklarımız ve gençlerimiz aracılığıyla çevreyi koruma bilincini toplumun her kesimine yaymayı amaçlıyoruz. Bu anlamlı yarışmaya tüm okullarımızı davet ediyor, yarışmanın Meram’a hayırlı olmasını diliyorum.”
ÖZEL HABER / NEZİR KARAYÜN - Türkiye genelinde binlerce okulun kahrını çeken, sabahın seherinde kapıları açıp sınıfları pırıl pırıl yapan o gizli kahramanların bugünlerde uykusu kaçıyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece’nin sosyal ve kültürel dokusunu güçlendirmek, ilçeye daha parlak bir gelecek inşa etmek amacıyla sivil toplum kuruluşları dev bir buluşmaya imza attı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi olarak Ramazan ayında komşularımızın sağlığını korumayı çok önemsiyoruz. Bu mübarek ayda beslenme düzeni değişiyor, uzun süre aç ve susuz kalıyoruz.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Bağcılar Belediyesi, rahmet ve mağfiret ayı olan Ramazan’ın manevi iklimini tüm ilçeye yaymak için hazırlıklarını tamamladı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi tarafından ilçe halkının toprakla olan bağını kuvvetlendirmek ve komşuluk hukukunu canlandırmak adına hayata geçirilen Hobi Bahçeleri’nde 7. dönem kura heyecanı yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne'de Mimar Sinan’ın ustalık eseri Selimiye Camii, restorasyonun ardından arafe günü ikindi namazıyla yeniden ibadete açıldı; vatandaşlar hasretle camiye akın etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar olarak Ramazan ayı öncesinde temel gıda ürünlerindeki fiyat hareketlerini yakından inceledik.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Manisa Vakfı Başkanı Ercan Oğuz, Başkan Vekili Önder Güzelarslan ve beraberindeki vakıf yöneticileri, Esenyurt’ta görev yapan Manisalı Fatih Çobanoğlu’nu makamında ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Marmara Nakliyecileri Derneği yönetim kurulu üyeleri ve başkan yardımcıları, sektörün geleceğine yön verecek önemli bir toplantıda bir araya geldi.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, okul ziyaretleri kapsamında Beylikdüzü Ahmet Beyaz İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fatma Kanmaz’ı makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Dergisi’nin şubat sayısı bağımlılıkla mücadele konusuna ayrıldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 14 Şubat Sevgililer Günü dolayısıyla ilçe genelinde düzenlediği etkinliklerle vatandaşlara sevgi dolu anlar yaşattı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.