Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Tam Destek
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, Suriye’deki gelişmeler, bölgesel barış ve refahın önemi üzerine açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Türkiye’nin hem Suriye halkının yanında olacağını hem de bölgede barış ve istikrarı sağlamak için mücadele edeceğini vurguladı.
SURİYE HALKININ ZAFERİNE DESTEK
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında Suriye halkının özgürlük mücadelesini övgüyle anarak, "Suriye halkı, yıllardır süren zulüm düzenini yıkarak özgürlüğüne kavuştu. Şam'ın kurtuluşuyla Baas rejimi çökmüş, Suriye halkı için yeni bir dönem başlamıştır. Bu süreçte, DEAŞ ve PKK/PYD gibi terör örgütlerinin etkisi en kısa sürede sona erdirilecektir" dedi. Erdoğan, bu zaferin Suriye’nin toprak bütünlüğü ve egemenliğinin güçlenmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade etti.
TÜRKİYE’NİN FEDAKÂRLIĞI
Türkiye’nin Suriye halkı için yaptığı fedakarlıklara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm dünya sırtını dönerken, biz Suriye halkını koruduk, kolladık. Kardeşliğimizin gereği olan bu yardımları, memnuniyetle yerine getirdik" diye konuştu. Erdoğan, Türkiye’nin Suriye’nin yeniden bölünmesine ve terör örgütlerinin faaliyetlerine asla izin vermeyeceğini belirtti.
HUZURLU VE GÜÇLÜ SURİYE VURGUSU
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Her kesimiyle Suriyeliler için huzurlu, müreffeh ve güçlü bir gelecek istiyoruz. Türkiye, siyasi, diplomatik, ekonomik ve askerî kapasitesiyle Suriye halkının yanında olmaya devam edecek. Ayrıca ülkemizdeki Suriyeli muhacirlerin güvenli ve onurlu bir şekilde evlerine dönmeleri için gereken tüm kolaylıkları sağlayacağız."
CHP’YE ELEŞTİRİ
Erdoğan, konuşmasının bir bölümünde CHP’nin söylemlerine tepki göstererek, "CHP’nin nefret söylemleri ve kışkırtmaları, milletimizin vicdanı karşısında asla kabul görmemiştir. Türk milletinin misafirperverliği, tüm insanlığa örnek olacak bir duruştadır ve bunu gölgelemeye çalışanlara müsamaha göstermeyeceğiz" dedi.
FİLİSTİN VE SURİYE’NİN HUZURU İÇİN DUA
Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını Filistin halkının yaşadığı zorluklara da değinerek sonlandırdı. "Rabb'imden dileğim, Filistinli kardeşlerimizin de en kısa sürede güvenlik ve huzura kavuşmasıdır. Tüm bölge için barış ve refahı temenni ediyoruz" ifadelerini kullandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT - İstanbul Ardahan Kültür Evi, On Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da gazetecilerle bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne’de Hamzabeyli Gümrük Sahası’nda bir tırda 220,7 kilo kokain ve 69 kilo skunk ele geçirildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Edirne Valisi ile Edirne Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür etti.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Adana’nın Çukurova ilçesinde iş yeri sahibinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının şüphelileri, yurt dışına kaçma hazırlığındayken Edirne’de polis ekiplerince yakalandı.
Türkgenç, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin milletçe birlik, kardeşlik ve manevi diriliş için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
Karayün, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin yalnızca bir ibadet hatırlatması değil; toplumun ahlaki dirilişi, adalet duygusu ve ortak vicdanı açısından derin anlamlar taşıdığını vurguladı.
Demirtaş, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda bu mübarek gecenin iman, ahlak ve toplumsal sorumluluk bilincini yeniden dirilten ilahi bir çağrı olduğunu vurguladı.
Kap, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin hem iş dünyası hem de toplumsal hayat için ahlak, adalet ve sorumluluk bilincini yeniden hatırlatan güçlü bir manevi durak olduğunu vurguladı.
Gürbüz, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletimizin inançla yoğrulmuş yürüyüşünde adalet, sorumluluk ve kardeşlik şuurunu güçlendiren ilahi bir çağrı olduğunu ifade etti.
Güzel, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletin inançla yoğrulmuş tarihini, adalet ve sorumluluk anlayışını yeniden hatırlatan kutlu bir zaman dilimi olduğunu ifade etti.
Yıldız, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletin birlik ruhunu güçlendiren, adalet ve sorumluluk bilincini pekiştiren ilahi bir ikaz olduğunu vurguladı.
Siyasetçi ve iş insanı Mahmut Yusuf, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin millet olarak yeniden diriliş, adalet ve sorumluluk bilincini hatırlatan ilahi bir çağrı olduğunu ifade etti.
Orakçı, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin milletlerin istikametini belirleyen güçlü bir manevi uyanış çağrısı olduğunu ifade etti.
Koçinkağ, Miraç Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajda, bu mübarek gecenin insanlığa ahlâk, sorumluluk ve kardeşlik bilinci kazandıran ilahi bir çağrı olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.