Damat’tan İnsan Hakları ve Demokrasi Günü Mesajı
HABER / NEZİR KARAYÜN - Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Hakkı Damat, 10 Aralık İnsan Hakları Ve Demokrasi Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.
Bugün, insan haklarının evrensel olarak tanındığı ve demokrasinin öneminin vurgulandığı çok anlamlı bir günü, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları ve Demokrasi Günü’nü hep birlikte kutlamaktayız. İnsan hakları, tüm bireylerin doğuştan sahip olduğu, hiçbir şart altında ihlal edilemeyecek temel haklar bütünüdür. Demokrasi ise bu hakların güvence altına alındığı, halkın iradesinin ön planda tutulduğu, özgürlük ve eşitlik ilkesine dayalı bir yönetim biçimidir.
Eğitim, insan haklarının ve demokrasinin temellerinin atıldığı en önemli alandır. Bugün, eğitim kurumlarında alacağımız insan hakları ve demokrasi odaklı eğitimlerle, bilinçli, özgür, eşit haklara sahip bireyler yetiştirebiliriz. Eğitimdeki en büyük görevimiz, genç neslimize hak ve özgürlükleri savunmayı, hoşgörü, adalet ve insan onuru ilkeleriyle demokratik bir toplum inşa etmeyi öğretmektir.
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak, tüm öğrencilerimize insan hakları ve demokrasi bilincini aşılamak, onları toplumda barış, hoşgörü ve eşitlik içinde yaşamaya teşvik etmek için her zaman yanlarında olacağız. Bu anlamlı günde, insan hakları ve demokrasinin savunucusu olmanın sorumluluğunun, hepimizin omuzlarında olduğunu hatırlatıyor; tüm halkımıza barış, huzur ve eşitlik dolu bir dünya diliyorum.
İnsan haklarına ve demokrasiye olan bağlılığımızı her zaman koruyarak, özgür, eşit ve adil bir toplum için hep birlikte çalışacağımıza inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızın bu özel günü, insan haklarına saygı ve demokrasiye olan inancımızı pekiştirdiğimiz bir adım olarak kabul etmelerini temenni ediyorum.
İbrahim Hakkı Damat
Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.
Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.
Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.
HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.