Denktaş, Beylikdüzü’nde Anılacak
HABER / NEZİR KARAYÜN - Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Kurucu Cumhurbaşkanı ve Kıbrıs Türk halkının bağımsızlık mücadelesinin simge ismi Rauf Raif Denktaş, vefatının 13. yılında İstanbul Beylikdüzü’nde düzenlenecek özel bir programla anılacak. Kıbrıs Platformu Başkanı Hasan Taş, yaptığı basın açıklamasında herkesi bu anlamlı etkinliğe davet etti.
“ANMA PROGRAMI 13 OCAK 2025 TARİHİNDE GERÇEKLEŞECEK”
Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenecek program, Kıbrıs Türk Kültür Derneği İstanbul Şubesi, Kıbrıs Platformu ve Kıbrıs Şehitlerini Anma Platformu iş birliğiyle hayata geçirilecek.
“ANILARLA YAŞAYAN LİDER: RAUF DENKTAŞ”
Etkinlikte, Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkı için verdiği mücadele, liderlik vizyonu ve adanmış yaşamı tanıklarının ve dostlarının anlatımlarıyla yeniden canlandırılacak. Türkan Şoray ve Ediz Hun, Denktaş ile olan dostluklarını ve onunla paylaştıkları özel anılarını izleyicilere aktaracak.
Gazeteci-yazar Nur Batur, Denktaş’ın pek bilinmeyen yönlerini ve hayatındaki derin izleri katılımcılarla paylaşacak.
Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Denktaş ile olan anılarını ve onun liderlik vizyonuna dair değerlendirmelerini anlatacak.
“KIBRIS’A ADANMIŞ BİR ÖMÜR”
Kıbrıs Platformu Başkanı Hasan Taş, “Anılarla Denktaş ve Kıbrıs” başlıklı sunumunda, Denktaş’ın liderlik ruhunu ve mücadele azmini vurgulayacak. Program, görsel sunumlar ve özel konuşmalar eşliğinde Denktaş’ın Kıbrıs Türk halkının özgürlük mücadelesindeki rolünü, vizyonunu ve siyasi mirasını gelecek nesillere aktarmayı hedefliyor.
“PROGRAMIN MODERATÖRÜ GÜLGÜN FEYMAN BUDAK”
Etkinliğin moderatörlüğünü, deneyimli televizyon sunucusu ve programcı Gülgün Feyman Budak üstlenecek.
“VEFA, MİNNET VE SAYGIYLA HATIRLANACAK”
Bu anlamlı program, sadece bir lideri anmakla kalmayıp, bağımsızlık ve özgürlük uğruna verilen mücadelenin önemini bir kez daha hatırlatacak. Siyaset, sanat ve akademi dünyasından önemli isimlerin katılım göstereceği etkinlik, basın ve halka açık olarak düzenlenecek.
Rauf Denktaş’ın fikirlerini ve mücadelesini yad etmek isteyen herkes, bu özel programda sevgi, saygı ve özlemle bir araya gelecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yeşilay Beylikdüzü Şubesi, toplumda sağlıklı yaşam bilincini artırmak amacıyla önemli bir etkinlik için hazırlık yapıyordu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Mahmutköy’deki orman yangını bölgesine giderek ekiplerden bilgi aldı. Yaralıları ziyaret etti.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne İl Jandarma Komutanlığı, okul öncesi öğrencilerini ağırlayarak teşkilatın tanıtımını yaptı; minikler araçları ve köpek timlerini ilgiyle izledi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Edirne'de düzenlenen İl Eğitim Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. LGS sonuçlarının yarın açıklanacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Keşan’da bir çocuk, ailesi tarafından evden kovulduğunu ifade ederek yurda yerleşme talebinde bulundu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, kuraklık nedeniyle tarımsal sulamada kademeli kesinti uygulanacağını ve Meriç Nehri’ne santralden su salındığını açıkladı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne'nin Karaağaç Mahallesi’nde, bir kafeye girmek isterken köpek saldırısına uğrayan vatandaş yaralandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - 664. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Orhan Okulu, finalde Feyzullah Aktürk'ü yenerek başpehlivan oldu ve altın kemeri kazandı.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Ufuk Özünlü, 665. Kırkpınar ağalık ihalesini 40 milyon 664 bin 665 TL ile kazandı. 122 koçu ihtiyaç sahiplerine bağışlayacağını duyurdu.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Kırkpınar'ı 664 yıllık kültürel köprü ve Türk kimliğinin önemli bir değeri olarak vurguladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen suç örgütü soruşturması kapsamında üç büyükşehir belediye başkanı gözaltına alındı.
RÖPORTAJ / ERCAN KUTLU - Sınav merkezli eğitim sistemine eleştirel bakış: Prof. Dr. Osman Çakmak ile yaptığımız bu özel söyleşide, Türkiye'nin eğitim vizyonuna dair çarpıcı tespitler ve çözüm önerileri yer alıyor.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Avcılar’da AK Parti İlçe Başkanı Av. Gürkan Aksoy, ilçe teşkilatıyla birlikte yerel basın mensuplarını kahvaltılı toplantıda ağırladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.