Deprem Sonrası Emlak'ta Fahiş Fiyata Sıkı Denetim
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS -İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından bazı emlakçılar ve ilan siteleri kiralık ve satılık konut fiyatlarını artırınca Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Haksız fiyat artışlarına karşı denetim başlatıldı, fırsatçılara ceza yolda.
“DEPREM SONRASI FİYAT OYUNLARINA GEÇİT YOK”
Marmara Denizi Silivri açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki depremin ardından vatandaşların güvenli konut arayışı hız kazandı. Ancak bu hassas dönemde bazı fırsatçılar, kiralık ve satılık konut fiyatlarını artırarak krizden kazanç sağlamaya çalışınca Ticaret Bakanlığı harekete geçti.
“EMLAK SEKTÖRÜ MERCEK ALTINDA”
Ticaret Bakanlığı, başta Silivri, Avcılar, Beylikdüzü ve Büyükçekmece olmak üzere depremin en yoğun hissedildiği ilçelerdeki satılık ve kiralık konut ilanlarını incelemeye aldı. İlan siteleri üzerinden yapılan fiyat karşılaştırmalarıyla birlikte son 48 saatteki ani artışlar detaylı olarak inceleniyor.
“FIRSATÇILARA SERT MESAJ; MÜSAMAHA YOK”
Bakanlık tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.
“Deprem gibi olağanüstü zamanlarda, vatandaşların mağduriyetini fırsata çevirmeye çalışan hiçbir kişi ya da kuruma göz yumulmayacaktır. Haksız fiyat artışı yapanlar hakkında idari para cezası ve gerekli tüm yaptırımlar gecikmeden uygulanacaktır.”
“TOPLUMSAL DUYARLILIK VURGUSU”
Bakanlık, iş dünyasına ve vatandaşlara da çağrıda bulundu.
“Bu dönemde hepimiz toplumsal sorumluluk bilinciyle hareket etmeliyiz. Birlik ve beraberlik içinde vatandaşlarımızın yanında olmak en büyük önceliğimizdir.”
“DENETİMLER ARTACAK, TAVİZ YOK”
Bakanlık, emlak piyasasına yönelik denetimlerin yalnızca bugüne özel olmadığını vurgulayarak, fırsatçılıkla mücadelede kararlı olduklarını yineledi. Haksız kazanç sağlamak isteyen kişi ve firmalar için “sıfır tolerans” politikası uygulanacak.
HABER / HACI ALİ YILMAZ / ADOM AJANS - Kombiler, artık günlük yaşamımızın vazgeçilmez bir parçası. Ancak bu cihazları doğru ve verimli kullanmak, hem enerji tüketimini azaltıyor hem de faturaları düşürüyor.
HABER / DUYGU CANKO / ADOM AJANS - Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt sektöründe kayıt dışılığın önüne geçmek ve vergi kaybını önlemek amacıyla başlatılan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) kapsamında süre uzatımına gitti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanlığı, organize suç örgütlerine yönelik 4 ayrı ilde eş zamanlı operasyonlar düzenledi.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN /ADOM AJANS - Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, demiryolu taşımacılığında enerji tasarrufu sağlayan yeni uygulamalar sayesinde çevreye büyük katkı sağladıklarını açıkladı.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İstanbul'da düzenlenen Doğal Kaynaklar Zirvesi’nde yaptığı konuşmada, enerji kaynaklarına ulaşımın sadece teknik değildir.
HABER /AHMET KARAYÜN/ ADOM AJANS –ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinde önemli bir değişikliğe imza attı.
HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti MKYK Üyesi ve Genel Merkez Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Temel Başalan, İstanbul’da yaşayan Ordulu hemşerilerinden anlamlı bir ziyaret aldı.
HABER /NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS –Yunanistan, Girit açıklarında hidrokarbon aramak için ihale süreci başlattı. Bu adım, bölgede yeni diplomatik krizlerin habercisi olabilir.
HABER /NİLÜFER ALBAYRAK/ ADOM AJANS –Türkiye genelinde son günlerde artan küçük çaplı depremler, vatandaşlarda tedirginlik yaratıyor.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS – Mayıs ayıyla birlikte otomobil piyasasında dikkat çeken zamlar yaşanıyor. Kur farkını bile aşan artışlar, vatandaşın alım gücünü zorlarken, sektör temsilcileri uyarıyor: Fiyatlar sadece dövize ba
HABER /DUYGU CANKO/ ADOM AJANS –Baharın gelişini müjdeleyen Hıdırellez, Türkiye'nin dört bir yanında dualar, dilekler ve şenliklerle kutlanmaya başlandı.
HABER /ZEYNEP ÇAĞLAR/ ADOM AJANS –TÜİK'in açıklayacağı yeni enflasyon rakamları, kiradan maaşa kadar birçok alanda belirleyici olacak. Gözler, 12 aylık TÜFE ve ÜFE oranlarında.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne’de çeltik sezonu için hazırlıklar başladı. Tarlalar sürülüyor, sulama için geri sayım başladı. Üreticiler bereketli bir hasat umuduyla ekime hazırlanıyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.