Deprem Sonrası Yoğun Mesai

Toplamda gelen 645 şikayet ve talebin tümü, belediye yapı ekiplerince incelenerek hasar durumları bina yönetimleri ile daire sakinlerine bildirildi.

İSTANBUL 14.10.2019 16:53:44 0
Deprem Sonrası Yoğun Mesai

 

Beylikdüzü Belediyesi’nde Deprem Sonrası Yoğun Mesai

 

Beylikdüzü Belediyesi, 26 Eylül’de Marmara Denizi’nde Silivri açıklarında gerçekleşen 5.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, vatandaşların talep ve şikayetleri doğrultusunda binalarda gerekli tüm incelemeleri büyük titizlikle gerçekleştirdi. Toplamda gelen 645 şikayet ve talebin tümü, belediye yapı ekiplerince incelenerek hasar durumları bina yönetimleri ile daire sakinlerine bildirildi.

 

Marmara Denizi’nde gerçekleşen ve İstanbul’da paniğe yol açan 5.8 büyüklüğündeki deprem, Beylikdüzü’nde yaşayan vatandaşlarda da büyük endişe yarattı. Deprem sonrasında ilçe genelinde yaşadıkları binaların hasar ve dayanıklılık durumunu öğrenmek üzere Beylikdüzü Belediyesi ile çağrı merkezi ve sosyal medya üzerinden iletişime geçen vatandaşların taleplerine belediye ekiplerince hızlıca cevap verilirken, bildirilen tüm yapı ve binalarda özenli incelemeler yapıldı. Sıva çatlağı, korozyon kaynaklı açılmalar, kolon çatlağı gibi toplam 645 şikayet üzerine binalarda hasar tespiti yapan ekipler, tüm bina ve dairelerdeki daire sahiplerini ve bina yöneticilerini bilgilendirdi.

 

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık da deprem sonrasında yoğun bir mesai yaptı. Depremin hemen sonrasında Yaşam Vadisi’nde toplanan vatandaşları ziyaret ederek onların talep ve ihtiyaçlarına kulak veren Çalık, uzmanlarla beraber teknik veriler üzerinden değerlendirmelerin yapıldığı Afet Koordinasyon Masası’nı yönetti. Daha sonra Beylikdüzü Belediyesi Çağrı Merkezi’ne geçen Çalık, burada vatandaşlardan gelen telefonları bizzat cevaplayarak, talep ve ihbarlarla yakından ilgilendi.

 

Bina Hasar Durumlarını Öğrenmek İçin Yöneticilerle İletişime Geçin

 

Deprem günü ve sonrasında sahada olarak, vatandaşlardan gelen tüm şikayet ve taleplerle özenle ilgilenen Beylikdüzü Belediyesi ekipleri, risk durum ön değerlendirilmesi ve genel durum konusunda ilçe sakinlerini bilgilendirdi. Belediyeye iletilen taleplerin çoğu kolon, duvar, kiriş ve sıva çatlakları yönündeyken, risk analizi gerektiren veya riskli görünen daire ve binalarda da ilgili tüm detaylar daire sakinlerine anlatıldı. Kimi şikayetlerde dairenin bulunduğu binanın zemin ve bodrum katlarındaki ana taşıyıcı sistemler kontrol edilirken, tespitler bina yöneticilerine bildirildi. Bu bağlamda Beylikdüzü Belediyesi’ne talep oluşturan vatandaşların öncelikle bina yöneticileriyle iletişime geçmesi gerektiğini hatırlatan belediye yetkilileri, riskin yüksek olduğu durumlarda, belediye ve kaymakamlıkla gerekli irtibat sağlandıktan sonraki süreç hakkında da bilgi veriyor.

 

Risk Yapı Analizi Başvurusunu Daire Sahiplerinin Yapması Gerekiyor

 

Taşıyıcı sistemi bozulmuş olan ve risk taşıyan binalardan taşınmak, bu binaları riskli yapı analizine sokmak için başvuruları daire sahiplerinin yapması gerekiyor. Yıkım tehlikesi olan binaların tahliye edilmesi yönündeki işlemler ise Belediye tarafından Kaymakamlık koordinasyonuyla yürütülüyor. Binaların laboratuvar testi yapılmadan tam risk durumu bilgisi verilememekle birlikte bina risk analizi Bakanlık tarafından yetkilendirilmiş firmalar ilgilisince yapılıyor.

Hafta Sonu Trafik Durdu, Esnaf ve Halk Tepkili

HABER / ERCAN KUTLU - Akzirve konutlarının yer aldığı Bahçeşehir Bahçekent ana caddesi, hafta sonları sürücü kursu araçları nedeniyle kilitleniyor; araçlar ilerleyemiyor, esnaf ve vatandaş mağdur kalıyor.

Erken Tanı Hayat Kurtarıyor!

Doruk Nilüfer Hastanesi Tıbbi Onkoloğu Doçent Doktor Selin Aktürk Esen, Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada erken tanının önemine dikkat çekti.

Sokaktan Siber Dünyaya İstanbul’da Suça Geçit Yok!

İstanbul Emniyet Müdürü Sayın Selami Yıldız ile gerçekleştirdiğimiz görüşme, klasik bir röportajın ötesinde, devletin suçla mücadeledeki kararlılığını ve milletine verdiği değeri hissettiren güçlü bir tablo ortaya koydu.

Şubat Ayında Kültür Merkezinde Yıldızlar Geçidi Başlıyor...

Kış kapıda olsa da Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde gönülleri ısıtan bir sanat şöleni başlıyor.

Hizmette Yarışanların Zirvesi: İstanbul’un En Etkin Belediyeleri Belli Oldu!

İstanbul genelinde vatandaşın kapısını en çok çaldığı ve derdine en hızlı derman bulduğu belediyeler belli oldu.

Trafiğe Master Plan Nefesi!

Vatandaşın günlük hayatını zorlaştıran trafik ve park sorunu için kapsamlı bir adım atıldı.

Mecliste Adalet Vurgusu…

Beylikdüzü Belediyesi Şubat Ayı Meclis Toplantısı birinci birleşimi, Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Avukat Önder Serkan Çebi başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

Özyolcu; Yeni Döneme Bayrak Sevgisiyle Başladık

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Esenyurt İlçe Milli Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, yeni eğitim öğretim döneminin ilk günü

Postacı; İlk Dersimiz Bayrak Oldu...

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü’nde yarıyıl tatili sonrası okullarda anlamlı bir başlangıç yapıldı.

İlk Dersimiz Bayrak Dedi…

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Büyükçekmece İlçe Kaymakamı Ali İkram Tuna, yarıyıl tatilinin ardından okullarda anlamlı ve güçlü bir başlangıç yapıldı.

Temel Başalan’dan Berat Kandili Mesajı

Milletimizin dayanışma ruhunu temsil eden STK’larımızla birlikte, mağfiret müjdecisi Berat Gecesi’ne kavuşmanın huzurunu yaşıyoruz.

Acil Sağlıkta Tarihi Adım Hayata Geçiyor!

Türkiye’de bir ilk Esenyurt’ta hayata geçiyor. İlçe bazında kurulacak olan ilk yüz on iki Komuta Merkezi, Esenyurt’un Battalgazi Mahallesi’nde hizmete hazırlanıyor.

İlker Gürbüz’den Berat Kandili Mesajı

AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi ve Esenyurt Bölge Sorumlusu İlker Gürbüz, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Mustafa Necati Işık’tan Berat Kandili Mesajı

AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Halil İbrahim Türkgenç’ten Berat Kandili Mesajı

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.