Tarih: 01.01.0001 00:00 4195

DGS Sonuçları Açıklandı..!

Milyonlarca öğrencinin merak ve heyecanla beklediği 2017 DGS sonuçları bugün açıklandı.

DGS Sonuçları Açıklandı..!

ÖSYM, 2017 DGS sonuçları için açıklamada bulundu. "23 Temmuz 2017 tarihinde uygulanan 2017- Dikey Geçiş Sınavı (2017-DGS) değerlendirme işlemi tamamlanmıştır" dedi. 23 Temmuz'da gerçekleştirilen DGS sonuçları sonuc.ösym.gov.tr adresi üzerinden erişime açıldı. Adaylar TC kimlik numaraları ve şifreleri ile sorgulama yapabilecek.

DGS Sonuçları Nasıl Öğrenilir..?

DGS Sınav sonuçları, 06 Eylül 2017 tarihinde saat 16:40’dan itibaren ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklanmıştır. Adaylar sınav sonuçlarını belirtilenen internet adresinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile öğrenebilirler.

Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Nasıl Yapılacak..?

DGS tercih işlemleri, 6 Eylül 2017 tarihinde sınav sonuçlarının ilan edilmesinin ardından başlayacak. Adaylar için tercih tarihleri, ÖSYM tarafından belirlenecek.

ÖSYM tarafından belirlenen tarih aralığında DGS tercih işlemleri yapılabilecek. Tercih işlemini yapan adaylar, tercih süresi içinde tercihlerinde değişiklik yapabilecek. Adayların tercih için toplam 30 tercih hakkı bulunuyor.

30 tercih hakkının tamamının adaylar tarafından doldurulma zorunluluğu bulunmuyor.

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Nedir..?

DGS yani dikey geçiş sınavı ön lisans mezunlarının girebileceği ve 4 yıllık lisans programlarına geçiş yapabilmeyi sağlayan bir sınavdır. DGS’ye girebilmek için bir meslek yüksek okulu veya açık öğretim ön lisans programından mezun olmak gerekir. Eğer son sınıftaysanız ve staj çalışmanızı tamamlamışsanız da DGS’ye girebilirsiniz. Eğer yurt dışındaysanız (KKTC dahil) ve DGS’ye girmek istiyorsanız yine bir meslek yüksek okulu veya dengi bir okuldan mezun olmanız gerekmektedir. Açık öğretim ön lisans veya meslek yüksek okulu mezunu olup kendi bölümünüzde bir açık öğretim lisans programına yerleşmek istiyorsanız DGS’ye girmenize gerek yok çünkü kendi alanınızdan açık öğretim lisans programlarına sınavsız geçiş hakkınız bulunmaktadır.

DGS eşit ağırlık türünde bir sınavdır ve sorular hem sayısal hem de sözel ağırlıklıdır. 120 sorudan oluşan sınavın 60 sorusu sayısal 60 sorusu sözeldir. Her bölümde 10’ar tane mantık sorusu bulunur. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmektedir, yanlışlar ilgili bölümlerin doğrularını götürür (sayısal için yapılan 4 yanlış sayısaldan 1 doğruyu götürür). Sınav için adaylara verilen süre ise 140 dakikadır.

Sınav başvuruları genelde Nisan ayı içerisinde meslek yüksek okulların müdürlüklerinden, ÖSYM il sınav yöneticiliklerinden ve AÖF bürolarından yapılmaktadır. Sınav tarihi ise genelde yazın Temmuz ayının 2. veya 3. Haftasın da üniversitelerin rektörlüklerinin bulunduğu şehirlerde (KKTC için Lefkoşa) yapılır.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.