DSİ: Bursa'ya 22 yılda 48,5 milyar değerinde 148 tesis inşa edildi

DSİ: Bursa'ya 22 yılda 48,5 milyar değerinde 148 tesis inşa edildi

3.02.2025 10:16:01 0
DSİ: Bursa

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Bursa’ya son 22 yılda 48 milyar 550 milyon TL değerinde 148 tesis inşa ederken, 436 bin 300 dekar arazi suyla buluşturdu.

BURSA (İGFA) - Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.

Ülkede sahip olduğu su ve sulama tesisleri sayesinde elde ettiği tarımsal ürünlerden dolayı kendi kendine yetebilen ülkeler arasında yerini aldığını açıklayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son yıllarda yaşanan iklim değişikliği, küresel ısınmanın etkisi ile suyun stratejik öneminin daha da artırdığını ifade etti.

Yapay zekâ destekli sulama otomasyonu uygulamalarıyla tarımsal verimi artırırken su sarfiyatını azalttıklarını kaydeden Balta, "Asgari su kullanımıyla azami verimi elde etmek için en yeni teknolojileri de kullanmak suretiyle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Zira, suyun olduğu yerde hayat vardır, bereket vardır, medeniyet vardır  Bu sebeplerle, Tarım ve Orman Bakanlığı çatısı altında Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü olarak, 100 yıllık tecrübe ve bilgi birikimimiz ile suya verdiğimiz önemden dolayı tabiri caizse parmakla gösterilen bir kurum olmanın gururunu yaşıyoruz" diye konuştu.

Bursa’ya yapmış oldukları DSİ yatırımları hakkında açıklamalarda bulunan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, son 22 yılda Bursa’da inşa edilen 52 sulama tesisi ile 436 Bin 300 dekar tarımsal araziyi sulamaya açtıklarını belirterek, "Bursalı çiftçilerimizin emeği bereketle buluştu. Üretilen tarımsal ürünler, milletimize ve memleketimize fayda sağladı.” dedi.

Bursa’daki toprak yapısının ve iklim şartlarının üretime çok uygun olduğuna dikkat çeken DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Bursalılar için son 22 yılda, 48 milyar 550 milyon TL yatırım yaparak 148 adet tesis inşa ettiklerini, devreye alınan 25 baraj, 17 gölet ve 8 yeraltı depolaması ile 538 milyon metreküp su depolama hacmine ulaştıklarını söyledi.

Bursa’da toplam 424 bin 110 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapıldığını açıklayan Genel Müdür Mehmet Akif Balta, “Bursa’da Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri kapsamında 5 adet proje tamamlanarak, 395 bin 910dekar alan tescili, inşaatı devam eden işlerde ise kısmi olarak 28 bin 200 dekar arazi tescili olmak üzere toplam 424 bin 110 dekar alanda arazi toplulaştırma tescili yapılmıştır. Toplulaştırma ve tarla içi geliştirme hizmetlerinden faydalanan çiftçilerimizin memnuniyetini takip ediyoruz. Bir zamanlar bu projelere ‘ön yargı’ ile yaklaşan çiftçilerimiz, başarılı uygulamaları ve toplulaştırmanın faydasını gördükçe, teşekkürlerini iletiyorlar. Sahadan aldığımız bu geri dönüşler doğrultusunda yeni projeler üretmeye devam ediyoruz” diye konuştu.

Gençlere Büyük Destek Aileye Güçlü Adım

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN - Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Gençlik Fonu ile yüz binlerce gence destek sağladıklarını belirterek aile yapısını güçlendirmeye kararlılıkla devam ettiklerini söyledi.

Yerli Patent Başvuruların Ne Durumda?

NEZİR KARAYÜN / Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, yerli patent başvurularındaki artışı açıkladı. Türkiye’nin teknoloji üretiminde yeni bir döneme girdiğini vurguladı.

Kardeşlik Acısı Yürekleri Yaktı…

HABER / M. MUSTAFA KARAYÜN - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar’da yaşanan helikopter kazasında şehit olan asker ve teknik personel için başsağlığı mesajı yayımlayarak acının ortak olduğunu vurguladı.

Bir Sınıf Bir Milletin Hafızası Oldu

HABER / NEZİR KARAYÜN - Hüseyin Mısırlıoğlu, öğrencilerinin cepheye gidip şehit olduğu o yılları unutmadıklarını belirterek, “Bu sınıf sadece bir oda değil, bir milletin fedakarlığının canlı hatırasıdır” dedi.

kadın hentbolcular Avrupa’da yarı final için avantajı kaptı

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kadın Hentbol Takımı, EHF Kadınlar Avrupa Kupası çeyrek final ilk maçında Yunanistan’ın A.C. PAOK Takımı’nı 36-30 mağlup etti ve yarı final kapısını araladı.

Öğrenciler İkinci Döneme Yeniden Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / İkinci ara tatilin bitmesiyle yaklaşık 18 milyon öğrenci okullara döndü. Sınav yılı olan 8 ve 12’nci sınıflar için kritik dönem başladı.

Kapı Kilitlerinde Yeni İnceleme Süreci Başladı

HABER / NEZİR KARAYÜN / Ticaret Bakanlığı, Çin’den gelen bazı kapı kilidi ürünleri için yeni bir inceleme süreci başlattı. Yerli üreticiyi korumaya yönelik adımlar dikkat çekti.

Sınav Tarihi Ve Başvuru Süreci Netleşti

HABER / NEZİR KARAYÜN / Darüşşafaka, maddi imkânı kısıtlı ve ebeveyn kaybı yaşayan başarılı çocuklara tam burslu eğitim fırsatı sunan sınav için başvuruları almaya başladı.

Potanın Perileri Dünya Sahnesine Hazır

İSTANBUL/ FERHAT YILDIRIM - Mart ayında oynanan eleme maçlarında önemli bir başarı elde eden Potanın Perileri, zorlu rakiplerini geride bırakarak 2026 Dünya Kupası için biletini aldı.

Dr. Kürşat Arzuoğlu’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Bakırköy İlçe Millî Eğitim Müdürü Dr. Kürşat Arzuoğlu Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Recep Erol’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Ak Parti geçmiş dönem ilçe başkanı ve belediye başkan adayı, mali müşavir Recep Erol, Ramazan bayramı dolayısıyla, bir kutlama mesajı yayınladı.

Ömer Turangül’den Ramazan Bayramı Mesajı

Beylikdüzü Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Başkanı Ömer Turangül Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı.

Seyithan İzsiz İddialara Tek Tek Cevap Verdi

HABER / NEZİR KARAYÜN – AK Parti Milletvekili Seyithan İzsiz, hakkında ortaya atılan iddialara kapsamlı bir açıklamayla yanıt verdi. İzsiz, “Bu süreç planlı bir itibar suikastıdır” diyerek tüm iddiaları tek tek cevapladı.

Yücel Sundur’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Yeniden Refah Partisi Büyükçekmece İlçe Başkanı Yücel Sundur Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayınladı diyerek Milli Görüş davasına gönül verenlere ve Büyükçekmece halkına seslendi.

Abdurrahman Ada’dan Ramazan Bayramı Mesajı

Esenyurt Karadenizliler Dernekler Federasyonu Başkanı ve Esenyurt Giresunlular Derneği Başkanı, siyasetçi ve iş insanı, AK Parti İstanbul Milletvekili ve MKYK Üyesi Seyithan İzsiz’in baş danışmanı Abdurrahman Ada,mesajı

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.