Dualarla İbrahim Sancak Camii

Mimarsinan Mahallesi’nde 2 bin 200 metrekarelik bir alana inşa edilen ve 900 metrekare genişliğine sahip olan İbrahim Sancak Camii ve Taziye Evi ilçenin en büyük camilerinden biri olarak hizmet verecek.  

YAŞAM 30.11.2018 16:07:43 6536 0
Dualarla İbrahim Sancak Camii

                    
Büyükçekmece Belediyesi ile Sancak Ailesi iş birliğiyle yaptırılan ve bir süre önce ibadete açılan İbrahim Sancak Camii ve Taziye Evinin resmi açılışı dualar eşliğinde gerçekleşti.

 

Mimarsinan Mahallesi’nde 2 bin 200 metrekarelik bir alana inşa edilen ve 900 metrekare genişliğine sahip olan İbrahim Sancak Camii ve Taziye Evi ilçenin en büyük camilerinden biri olarak hizmet verecek.  

 

“Şehrimize tarihi eser niteliği kazandırabilecek bir ibadethane”

 

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, katkılarından ötürü Sancak Ailesi’ne teşekkürlerini sunarak şu şekilde konuştu: “Sancak Ailesi’nin Büyükçekmece hayatına kattığı eserlerden bir tanesi de İbrahim Sancak Camii’dir. Sancak Ailesi ile birlikte Büyükçekmece Eğitim ve Hizmet Vakfı ve Büyükçekmece Belediyesi olarak gücümüzü birleştirdik. Şehrimize ileride tarihi eser niteliği kazandıracak bir ibadethane daha kattık. Bu şehrin belediye başkanı olarak Sancak Ailesi’ne bir teşekkürüm de şudur; Sancaklar Yeraltı Camii almış olduğu ödüllerle Avustralya’dan Amerika’ya kadar ülkemizin ve şehrimizin ismini 12 kez çok üst düzeyde duyurdu. Kendilerine bir kez daha şahsım ve Büyükçekmece halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Camii’nin üzerinde İbrahim Sancak Camii yazıyor. Kendisine gani gani rahmet diliyorum. Sancak Ailesi gibi hayırseverlerimizin Büyükçekmece’ye katkıları çoktur. Yaklaşık 30’dan fazla okul ve 25’ten fazla camiyi hayırseverlerimizin katkılarıyla halka kazandırdık.

 

4 okul ve 3 caminin açılışı gerçekleştirilecek

 

İnşaatı biten 4 okul ve 3 camii açılışının da önümüzdeki haftalarda yapılacağını belirten Başkan Dr. Hasan Akgün sözlerine şu şekilde devam etti: “Bundan sonraki resmi açılışımız Pınartepe Mahallesi’ndeki Yahya Çavuş Camii’nde olacak. Daha sonra Cumhuriyet Mahallesi’nde Hilal 86’daki M. Zeki Karakoç Camimizin açılışını gerçekleştireceğiz.”

Büyükçekmece’de yapımı tamamlanan 4 okulun açılış törenlerinin de önümüzdeki haftalar da gerçekleştirileceğini belirten Başkan Akgün, “Muratçeşme’de 1 okulla 1 camimizin temel atma törenini haftaya yapacağız. Bunların hepsini çevremizdeki vatanını, milletini seven gönlü zengin vatandaşlarımızın büyük katkılarıyla yapıyoruz. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu camiinin ve bazı camilerin yapımında katkıda bulunan Prof. Dr. Mahmut Sami Kirazoğlu’na da teşekkürlerimi sunuyorum Hayırsever, gönlü zengin, kıymetli vatandaşlarımızın katkılarıyla bunlar olmuştur. Bütün hepsinden Allah razı olsun” dedi.

 

 

 

 

“1400 yıldır ailemizin geleneğidir”

 

Uzun yıllardır Büyükçekmece de yaşadıklarını ve ilçe halkının bir parçası olduklarını belirten hayırsever işadamı Ethem Sancak da Başkan Akgün’e teşekkürlerini sunarak, “Bu eserin inşasına katkıda vesile olduğu için sevgili başkanıma, Büyükçekmece Hizmet Vakfı’na ve saygı değer mimar hocamıza huzurlarınızda şükranlarımı sunuyorum. Mekan yaptığımız yere katkıda bulunmak 1400 yıldır ailemizin geleneğidir. Bu güzel eserin Büyükçekmece halkına ve camii cemaatine hizmet etmesi için vesile olduğumuz için çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

Cuma Namazı kılındı

 

Konuşmaların ardından Sancak Ailesi fertleri Başkan Akgün’le birlikte camii açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninin ardından cami cemaati Cuma Namazı’nı kıldı. Cuma Namazı’nın ardından cemaate yemek ve lokum ikramı yapıldı. Büyükçekmece eski Müftüsü Mehmet Narin’in duaları eşliğinde gerçekleştirilen İbrahim Sancak Camii’nin açılış törenine Sancak Ailesi adına Ethem Sancak, Suat Sancak, Murat Sancak, belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 


Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Travmaları Aşmanın Yolları..!

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi. Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.

İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

Yüksek ilgi, ayrımcılık yapmamak, bir de gerçekten hizmet verirken topyekun, tüm karma duyguları içinde tutan, nitelikli, liyakatli, ahlaklı davranan herkesin bizimle yol yürüyebileceğini ispat eden, hassas bir dönemi yöneteceksin

Gürpınar Sahili Düzenleniyor

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Arif Gürkan Alpay ve İBB Fen İşleri Daire Başkanı Recep Korkut ile birlikte Gürpınar Sahil’de incelemelerde bulundu.

Balıkçı Kenan’da balık fiyatları dibe vurdu

Balık tezgahlarında bereket devam ediyor. En verimli sezonlardan birini geçirdik diyen Türkiye Deniz Canlıları Müzesi kurucu Balıkçı Kenan Balcı, istavrit, sardalya, tirsi ve sarpa balıklarının kilosunun 100 liraya düştü.

Öğretmen Hareketliliği Düzenlendi

Gürpınar 75.Yıl Cumhuriyet İlk Okulu, ‘’İngilizce’ye Adım At’’ projesi kapsamında Belçika Genk Şehri’ne Erasmus kapsamında bir öğretmen hareketliliği düzenlendi.

ÇEVİÇELLE'den Sıfır Atık Ödül Töreni

.

Cem Yılmaz’dan arabeskin kralına 30 bin dolarlık hediye

Sibel Arna’nın youtube programı “Ne Olursan Ol Rahat Ol”a konuk oldu. Stüdyosundaki iki büyük profesyonel kayıt aletini Cem Yılmaz’ın hediye ettiğini söyleyen Bayar, tanesi 15-16 bin dolar olan cihazlar için Yılmaz’a teşekkür etti

TÜBİTAK’ın Özel Çağrısına DEÜ Damgası

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 1001 – ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılı Özel Çağrısı’na yapılan başvurular neticesinde destek almaya hak kazanan projeler belli oldu.

İSKİ hijyenik su için kapasite artırıyor...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin köklü kuruluşu İSKİ, şehrin Avrupa yakasındaki olası su kesintilerinin önüne geçecek tesisin temelini attı

Atık Yönetimini Bilinçlendiriyorlar

Çalık, “Gelecek nesillerin çevre konusundaki farkındalığının artması ve sürdürülebilir bir gelecek için atılan bu tür adımlar, toplumun çevre konusundaki bilinç seviyesini yükseltmeye yardımcı olacaktır” dedi.

Atel İnşaattan 23 Nisan Kutlaması

.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.