İlk sırada Nauru bulunmakta. Avustralya’nın kuzeydoğusunda bulunan bu ülkenin nüfusu ise 10 bin. Ne kadar huzurlu ve doğal ortamıyla dikkat çekse de Nauru’nun turistik bir yer olduğunu söyleyemeyiz. Ulaşım sıkıntısı bu konuda büyük bir etken.
İkinci sırada nüfusu 4000 ile 6000 arasında değişen Montserrat bulunmakta. Nüfusun değişmesinin nedeni ise çevrede bulunan volkanlar. Türkçe’de Sarp Dağ anlamına gelen Montserrat’ı 1492 yılında Kristof Kolomb keşfetmiş.
Sıradaki ülkemiz Saint Helena. Atlas Okyanusu’nun güneyinde bulunan bu volkanik tabanlı ada Birleşik Krallık’a bağlıdır. İlk kez 1502 yılında denizciler tarafından keşfedildiğinde Saint Helena’da hiçbir yaşam izine rastlanmamış. En son 2008’de yapılan seçime göre nüfusu 4255’tir. Yüzyıllar boyunca denizciler için büyük önem taşıyan bu ada sürgün amacıyla da kullanılıyordu. Adaya sürgün edilen kişilerden en ünlüsü ise Napolyon’dur.
Güney Atlas Okyanusu’nda Patagonya’nın 480 km doğusunda bulunan Falkland takımadaları 776 küçük adadan meydana gelir. İçişlerinde serbest olsa da dışişlerinde ve savunmada Birleşik Krallık’a bağlı olan bu ülkenin nüfusu 2012’de yapılan tahmine göre 2932’dir. Halkın koyunculuk ve balık avcılığı ile uğraştığı bu ülkenin ilk kez 1600 yılı civarlarında Hollanda asıllı Sebald de Weert tarafında keşfedildiği söylenmektedir.
Güney Pasifik’te bulunan ve adalardan oluşan Niue, dünyanın en az nüfuslu ülkelerinden bir diğeri. Sahip olduğu doğal ortamıyla dikkat çeken Niue’ye ulaşım oldukça zor. Fakat Yeni Zelanda ya da Avustralya üzerinden aktarma yapmak mümkün. 2016’da yapılan tahminlere göre nüfusu 1624 olan Niue, 18. yüzyılın üçüncü çeyreğinde James Cook tarafından keşfedilmiş.
Sırada Tokelau var. Sadece 1411 kişilik nüfusa sahip olan Tokelau, Büyük Okyanus’ta Yeni Zellanda’ya bağımlı bir ada ülkesidir. 1948’de kurulan bu ülke Monarşi sistemiyle yönetilmektedir.
Hristiyanlık dininin Katolik mezhebinin yönetim merkezi olan Vatikan’ın ülke mi yoksa şehir mi olduğu konusunda birçok farklı fikir mevcut. Çünkü Vatikan aslında İtalya’nın Roma şehrinde bulunuyor. Nüfusu ise 500 civarındadır. Bu rakam turistler hesaba katıldığında 1500’ü bulmaktadır.
Hawaii’ye 3500 km uzaklıkta olan Pitcairn Adaları, Pasifik Okyanusu’nda çok küçük bir topluluktan oluşuyor. En eski yerleşim izleri 11. yüzyılı gösteren Pitcairn’in nüfusu sadece 50! Adada sadece korsanlar yaşarken 1808 yılında balina avcıları Pitcairn’e denk gelmişler ve bu küçük ada kıtalararası sefer yapan gemiler için bir liman haline dönüşmüş.
Sosyal medyada fotoğraflarına rastlamış olma olasılığının oldukça yüksek olan Sealand’in nüfusu ise sadece 27! 550 metrekarelik alana sahip olan Sealand, İkinci Dünya Savaşı sırasında Alman uçaklarını önlemek için İngiltere tarafından deniz kalesi olarak olarak inşa edilmiş. Resmi dili İngilizce olan Sealand’ın para birimi ise Sealand Doları’dır.
MHP Bandırma İlçe Başkanlığı, Ramazan’ın manevi ikliminde düzenlediği iftarda siyaset, sivil toplum ve yerel dinamikleri bir araya getirdi. Milletvekili Ekrem Gökay Yüksel ve eşinin de katıldığı programda birlik mesajlarıöne çıktı
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Geçkinli Köyü’nde 100 yıllık şeker toplama geleneği, bu bayramda da minikler tarafından yaşatıldı.
AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili ve MKYK üyesi Seyithan İzsiz, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün ve bölgede görev yapan basın mensuplarıyla iftar programında bir araya geldi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, Ramazan Bayramı mesajında, bayramın barış, huzur ve kardeşlik getirmesini temenni ederek, tüm vatandaşların bayramını kutladı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanlığı, ilçenin önde gelen protokol üyelerini iftar programında bir araya getirdi.
HABER / ZEYNEP ÇAĞLAR / YEHA - Gazeteci-yazar Ferhat Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü Fikir Fabrikası’nda ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Esenyurt’un Yeşilkent Mahallesi’nde yıllardır atıl halde bulunan ve tamamlanamayan Yeşilkent Camii, Esenyurt Belediye Başkanı Can Aksoy'un liderliğinde bir ay gibi kısa bir süre içinde tamamlandı.
HABER / NEZİR KARAYAÜN / YEHA - Beylikdüzü Belediyesi’nin her yıl Kadir Gecesi’nde düzenlediği geleneksel Hayırlı İftar Sofrası, bu yıl 10. kez kuruldu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında tutuklanarak Silivri Marmara Cezaevi’ne gönderilen Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, mektup gönderdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valiliği, ekmek fiyatlarına yapılan zamma itiraz etti ve hukuki süreci başlatma kararı aldı.
HABER / NEZİR KARAYÜN - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yolsuzluk soruşturması nedeniyle görevinden uzaklaştırılmasının ardından İBB Meclisi, yeni başkan vekilini belirlemek üzere toplandı.
HABER / DUYGU CANKO / YEHA - İstanbul’un duayen gazetecilerinden ve Türkiye Yerel Basın Birliği Derneği Onursal Başkanı Mustafa Küpeli, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün’ü “Fikir Fabrikası”nda ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / YEHA - Beylikdüzü Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın yerine başkan vekilini belirlemek için kritik bir seçim gerçekleştirdi.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Edirne Valisi Yunus Sezer, 26 Mart Balkan Şehitleri Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, Balkan Savaşları'nda vatan uğruna canlarını feda eden kahramanları andı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.