Tarih: 01.01.0001 00:00 3691

Düşman Eline Terk Edilemez

Prof. Dr. İbrahim Öztek, İstanbul Yesevi Alperenler Derneğinde “TÜRK’ E SOYKIRIM, ERMENİ İHANETLERİ, HOCALI SOYKIRIMI’ konulu bir konferans verdi.

Düşman Eline Terk Edilemez

Düşman Eline Terk Edilemez

Prof. Dr. İbrahim Öztek, İstanbul Yesevi Alperenler Derneğinde “TÜRK’ E SOYKIRIM, ERMENİ İHANETLERİ, HOCALI SOYKIRIMI’ konulu bir konferans verdi.

5 Mart akşamı İstanbul Eyüp’teki dernek merkezindeki konferansa çok sayıda izleyici ve dernek başkanı Kürşat Mican ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Öztek konuşmasında; “İki yüz yıldır Türk’e soykırımın örneklerini verdikten sonra Hocalı soykırımını anlattı. Bu soykırım Birleşmiş Milletlerce de kabul edilmiştir. Ermeniler işgal altında bulundurdukları Karabağ’ı eninde sonunda terk etmek zorundadır. Azerbaycan toprağı Karabağ’daki şehirler Türk tarih eserleri, camiler, medreseler kervansaraylar, müzeler, kütüphaneler ve pek çok kültür varlıkları ile doludur. Bu varlıklar düşman eline terk edilemez” dedi.

Bakü’yü Cehenneme Çevirmişlerdi

Öztek şöyle devam etti; “İki yüz yıl önce Anadolu ve İran’dan Ruslar tarafından taşınarak, özellikle Karabağ topraklarına yerleştirilen Ermeniler bu coğrafyada Rusya ile Türkler arasında tampon bir bölge oluşturmuşlar, Rus emellerine alet edilmişlerdi. Daha sonra İngiliz ve Fransız emellerine alet edilen Ermeniler, bugün de emperyal güçler tarafından aynı amaçlarla kullanılmaktadır. 1905, 1907 ve 1918 yıllarında Anadolu’da olduğu gibi Azerbaycan’da da büyük katliam ve soykırım girişiminde bulunan Ermeniler 30 Mart 1918 tarihinde bir günde 17 000 soydaşımızı katletmiş ve Bakü’yü cehenneme çevirmişlerdi. Hocalı soykırımı ise Türk’e yapılan soykırım örneklerinden sonuncusudur.”

Biz Türk’e İhanet Ettik Diyor

“Bu konuda Birleşmiş Milletler, Avrupa ve Dünya Parlamentoları hiç değilse Ermenilerin yaptıkları propaganda seviyesinde zorlanmalıdır. Ermenilerin ilk Başbakanları O. Kaçaznuni’nin 1935 Bükreş kongresindeki açıklamaları ve raporları halen gün gibi ortadadır. Bu kişi bütün suç bizdedir. Biz Türk’e ihanet ettik diyor. ABD başkanlarından Reagen’in hukuk danışmanı Bruce Fein,; Amerikan arşivlerini araştırdığımda Ermenilerin iki milyon Türk’ü öldürdüklerini gördüm diyor. Ermeni ihanet ve katliamları ile soykırım girişimlerini anlatan Rus, Fransız, Amerikan ve pek çok Türk yazarların eserleri Dünya kamuoyuna iyi anlatılmalıdır.”

Türk Devletlerinin Birleşmesi Gerekiyor

“Bugün BOP çok iyi işlemektedir. Bu projeyi yürütenler Ermenileri de kullanmaktadır. Projenin merkezinde Türkiye Azerbaycan ve İran bulunmaktadır. Ortadoğu Kıbrıs çevresi ve Hazar havzasında dünyaya daha yüz yıl yetecek ve dünya petrolünün yüzde yetmişi bulunmaktadır. Bugün bu büyük oyun bu çerçevede toplanmakta ve coğrafyamızda daha yüz yıl petrolün bedeli kanla ödenecektir. Buna göre çalışmak ve kritik enerji maddesini elinde bulunduran ve dünyaya pazarlayan Türk devletlerinin muhakkak birleşmesi ve zenginliklerini birlikte koruma altına almaları gerektiği ortadadır” dedi.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.