Edebiyatın Ve Sanatın Limanı

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 5. gününde söyleşiler, tiyatrolar ve atölyelerle devam ediyor. Festival, 4. gününde Nebil Özgentürk ile Ayşe Kulin’in söyleşisi ve Sunucu ve Yazar Metin Uca’nın “Bunu mu Demek İstedim?” adlı tiya

KÜLTÜR-SANAT 21.01.2022 18:15:28 1494 0
Edebiyatın Ve Sanatın Limanı

Esenyurt, Edebiyatın Ve Sanatın Limanı Oldu

Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 5. gününde söyleşiler, tiyatrolar ve atölyelerle devam ediyor. Festival, 4. gününde Nebil Özgentürk ile Ayşe Kulin’in söyleşisi ve Sunucu ve Yazar Metin Uca’nın “Bunu mu Demek İstedim?” adlı tiyatrosuyla sanatseverleri Esenyurt’ta bir araya getirdi.

Esenyurt Belediyesi’nin 15-24 Ocak 2022 tarihleri arasında gerçekleştirdiği Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali 5. gününde festival, tiyatro, söyleşi, atölyeler ve müzikaller ile devam ediyor. İlçede ilk defa düzenlenen festivalin 4. gününde de vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Esenyurt Belediyesi Eski Meclis Salonu’nda Yönetmen Nebil Özgentürk ve Gazeteci Yazar Ayse Kulin, okurlarıyla bir araya geldiği söyleşide, meslek hayatlarına dair keyifli bir sohbet gerçekleştirdi. Festival, Şehit Erol Olçok Kültür Merkezi’nde Sunucu ve Yazar Metin Uca’nın “Bunu mu Demek İstedim?” adlı tiyatrosuyla devam etti.

Yazar Ayşe Kulin Okurlarıyla Onlıne Söyleşti

Esenyurt Belediyesi Eski Meclis Salonu’nda okurlarıyla online buluşan Yazar Ayşe Kulin, yakın zamanda Koronavirüs’ü atlattığını dile getirdi. Gazeteci Yazar Kulin, “Aranızda olmayı gerçekten çok isterdim. Ben saklamayacağım, Koronavirüs’ün Omicron denen kısmından oldum; ben ve daha sonra da eşim oldu. Dolayısıyla ucuz atlattım sayılır. Az ateş, biraz baş ağrısı ve nezleyle geçirdim” ifadelerini kullandı. Deneyimli yazar ile birlikte söyleşiye katılan Yönetmen Nebil Özgentürk, yapılan festivalin ilçeyi sanatın ve edebiyatın limanı haline getirdiğini belirtti. Özgentürk, “Çok da iyi bir gelenek başlıyor. Edebiyatın ve sanatın her zaman sığınak olduğunu, liman olduğunu söylerim” şeklinde konuştu.

“Esenyurt Çok Renkli Bir Yer”

“Bunu mu Demek İstedim?” adlı tiyatrosuyla seyirciyi tarihte hiç bilinmeyen, hiç duyulmayan çok eğlenceli bir yolculuğa çıkaran Sunucu ve Yazar Metin Uca, Esenyurt’un çok renkli bir yapısı olduğunu vurgulayarak Esenyurt Edebiyat ve Sanat Festivali’nde muhteşem isimlerin konuk olduğunu söyledi. Yazar ve Sunucu Uca, “Seyirci olağanüstüydü, önce onu söylemek istiyorum. Uzak diye bir kavramın artık kalmadığını, kent kültürünün uzak ilçe kavramını da ortadan kaldırdığını, sanata ve kültüre duyarlı olunmayan ya da daha az ilgi gören ilçe diye bir kavramın da kalmadığını düşünüyorum. Burası çok yoğun göç alan, renkli bir yer. Bir kez daha yönetimi kutluyorum. İsimlere baktığımda gerek imza günü gerek söyleşi ya da gösteri yapanlar, hakikaten dolu dolu. Çok az yerin ağırlayabileceği yoğunlukta isimler var. Onur ödüllerine de baktığımda başta Türkan Şoray ve Müjdat Gezen olmak üzere muhteşem bir ekibin işi olduğunu görüyorum. Yine kapanışta Genco Ağabey var. Bugün ben oynadım. Tiyatro kültürünün daha yoğun olduğunu ya da daha çok esere ve kişiye ulaşıldığını bildiğim ilçelerdeki seyirciden çok daha farklı, farkında olan ve çok daha özlemiş bir seyirciydi. Tabii bu da benim için çok daha iyi” diye konuştu.

Bugün oyuncu, yönetmen ve yazar kişiliği ile birbirinden değerli sanatsal üretimler yapan Ercan Kesal, yaşayan önemli toplumcu şairlerimizden Ahmet Telli ile devam eden söyleşiler, 19.30’da Ferhat Göçer’in “Aldırma Gönül” adlı müzikal tiyatro gösterisiyle devam edecek.

Sanat ve edebiyatseverleri bir araya getiren festivalin 6. gün programı şöyle:

SAAT: 13.00
GÜVEN KAHRAMANOĞLU
İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 13.00
YAHYA BİLİCAN / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 13.00
HAYATİ TATAR / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 15.00
AHMET TELLİ / İMZA GÜNÜ
YAYINEVİ STANT

SAAT: 15.00
MARİO LEVİ
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 17.00
AYŞEN ŞAHİN
SÖYLEŞİ VE İMZA GÜNÜ
ESKİ BELEDİYE MECLİS SALONU

SAAT: 19.30
AHMET TELLİ - NURETTİN RENÇBER
ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ
ONUR ÖDÜLÜ
EKM BÜYÜK SALON


MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

MSB: Irak'ın kuzeyinde 32 terörist etkisiz!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Çocuklarda salyanın nedeni geniz eti büyümesi!

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

Yıldırım'da okul sporları ilçe şenlikleri devam ediyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

İzmit'te kadınlar mikro kredi ile hayallerini gerçekleştiriyor

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Yeditepe Üniversitesi Dilek Ödülleri sahiplerini buldu

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bakan Tekin Diyarbakır'da eğitimi değerlendirdi

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Bursa Osmangazi'de 19 Mayıs coşkusu Haluk Levent konseri

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Merkez'in sıkılaştırıcı adımların etkisi sürüyor

Özer; Adil, kapsayıcı ve ulaşılabilir bir yönetim olacağız... (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

Özer, “Demokrasinin işleyebilmesi için gece gündüz demeden halkın bilgi alma hakkını karşılayan basın emekçilerine gereken saygıyı ve ilgiyi göstereceğiz” dedi.

Özer; Sizler Benim İsimsiz Kahramanlarımsınız

1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla belediye personellerini görev yerlerinde ziyaret eden Esenyurt Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer, ilçeye büyük bir özveriyle hizmet veren emekçilerin işçi bayramını kutladı.

Balcıoğlu, Saha Çalışmalarını Denetliyor

İncelemelerin ardından Balcıoğlu, sahil kesiminde vatandaşlarla bir araya gelerek, onların beklenti, talep ve önerilerini dinledi.

Dünya Dans Günü’nde farklı kültürler buluştu

Mimaroba Büyük Atatürk Parkı’nda düzenlenen etkinliğe ilgi ve katılım yoğun olurken farklı kültürlerden danslar öğrenen vatandaşlar hem Dünya Dans Günü’nü kutladı hem de unutulmaz bir gün yaşadı.

Nisan ayı üretici market fiyat değişimi Aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişim

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Nisan ayı üretici ile market arasındaki fiyat değişimlerini, aylık ve yıllık girdi fiyatlarındaki değişimlerini yaptığı görüntülü basın açıklamasıyla değerlendir

Travmaları Aşmanın Yolları..!

Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde “Dünde kalsın travmalar, biz bugünü yaşayalım” adlı bir seminer düzenlendi. Travma tedavisinin ele alındığı seminerde uzman psikolog Gül Çolak, EMDR tedavi sürecinin üzerinde durdu.

İmamoğlu'ndan Eyüpsultan Belediyesi'ne ziyaret

Yüksek ilgi, ayrımcılık yapmamak, bir de gerçekten hizmet verirken topyekun, tüm karma duyguları içinde tutan, nitelikli, liyakatli, ahlaklı davranan herkesin bizimle yol yürüyebileceğini ispat eden, hassas bir dönemi yöneteceksin

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.