HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE-
Edirne Tokatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla geleneksel iftar programını düzenledi. 700 kişilik iftar organizasyonu, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önemli isimlerini bir araya getirdi.
YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞEN İFTAR PROGRAMI
Edirne’deki vatandaşları bir araya getiren iftar yemeğine, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gökçe Öktem gibi isimler başta olmak üzere il protokolünden birçok kişi katılım sağladı. İş insanları ve dernek üyeleri de programda yer alarak dayanışma ruhunu pekiştirdi.

DERNEK BAŞKANI MEVLÜT KARA’DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
İftar programında konuşan Edirne Tokatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mevlüt Kara, Ramazan ayının manevi atmosferine vurgu yaparak şu sözleri dile getirdi: "Başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğu Ramazan-ı Şerif'in 12. gününü geride bıraktık. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız hayır ve hasenatları kurtuluşumuza vesile kılsın inşallah. Ramazan ayı, bizlere yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatan mübarek bir zaman dilimidir."
600 AİLEYE ERZAK DESTEĞİ
Tokatlı Gazi Osman Paşa’nın torunları olarak Edirne’de Ramazan’ı en güzel şekilde yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirten Kara, dernek olarak gerçekleştirdikleri yardımlardan bahsederek şöyle devam etti: "Bu mübarek ayda 600 ihtiyaç sahibi aileye yardım kolileri ulaştırdık. Onların yüzlerinde oluşan tebessüm bizler için en büyük mutluluk kaynağı oldu. Bugün de 700 kişilik iftar programımızda bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Programımıza destek veren tüm Tokatlı iş insanlarına, dernek üyelerimize ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Rabbim, bizleri fitneden ve bozgunculuktan korusun, kardeşliğimizi daim eylesin."
AK PARTİ EDİRNE İL BAŞKANI BELGİN İBA: “RAMAZAN’IN MANEVİ ATMOSFERİNİ HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
İftarda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ramazan’ın manevi atmosferinin önemine değinerek şunları söyledi: "Ramazan ayının bereketini hep birlikte paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle büyük ve anlamlı iftar sofraları bizleri duygulandırıyor, maneviyatımızı güçlendiriyor. Rabbim tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul eylesin. İnşallah hep birlikte bayrama erişmeyi nasip eder. Tüm hemşehrilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum."
İFTAR PROGRAMI DUALARLA SON BULDU
Konuşmaların ardından dualarla açılan oruçlar, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen iftar yemeğiyle son buldu. Katılımcılar, programın manevi atmosferinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, organizasyonu düzenleyen Edirne Tokatlılar Derneği’ne teşekkür ettiler. Bu anlamlı etkinlik, Edirne’de yaşayan Tokatlı vatandaşların hem geleneklerini yaşatmasına hem de toplumsal dayanışmayı güçlendirmesine vesile oldu.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valiliği ve Trakya Üniversitesi iş birliğiyle başlatılan "Sıcak Yuvam" projesiyle, 10 bin engelli hanesindeki sorunlar 6 ay içinde çözülecek.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Yücel Akkaş Ortaokulu, ilçe protokolünün gerçekleştirdiği anlamlı ziyaretle eğitimde birlik ve dayanışmanın güzel bir örneğine sahne oldu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İstanbul Maltepe Belediyesi, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaştan vatandaşı kültür ve sanatla buluşturuyor.
Türk Halk Müziğinin sevilen isimlerinden, Ordu’nun yetiştirdiği değerli sanatçı Aydın Beyoğlu, Beylikdüzü Tüm Ordulular Derneği Başkanı Nezir Karayün’ü dernek merkezinde ziyaret etti.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 2026 yılının gelişi dolayısıyla yayımladığı mesajında, geride bırakılan yılın muhasebesini yaparak yeni yıla dair umut ve hedeflerini paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede yürütülen kararlı çalışmaların son operasyonla bir kez daha sonuç verdiğini söyledi.
HABER: M. MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni yıl dolayısıyla yayımladığı videolu mesajında 2025 yılını değerlendirerek 2026’ya dair hedef ve beklentilerini milletle paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü’nde yeni yıl öncesi yürekleri ısıtan anlamlı bir buluşma yaşandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi’nde saat 14.00’te çalan alarm sonrası kırmızı kod tatbikatı yapıldı. Habersiz gerçekleştirilen tatbikatta, personelin acil duruma müdahale süresi ölçüldü.
Beylikdüzü Kurucu Belediye Başkanı, siyasetçi ve iş insanı Orhan Tıraşoğlu, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Tıraşoğlu, 2026 yılının Beylikdüzü’ne, İstanbul’a ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
İstanbul ve Esenyurt’un tanınmış siyasetçi ve iş insanı Engin Doğru, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Doğru, 2026 yılının demokrasi, adalet ve sosyal dayanışmanın güçlendiği bir yıl olması temennisinde bulundu.
Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Dağ, 2026 yılının Esenyurt’a, ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesi temennisinde bulundu.
BİAD Büyükçekmece İşadamları Derneği ve İKAP İktisadi ve Kültürel Kalkınma Platformu Genel Başkanı Muhammed Mustafa Karayün, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.