HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE-
Edirne Tokatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatmak amacıyla geleneksel iftar programını düzenledi. 700 kişilik iftar organizasyonu, siyaset, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşlarının önemli isimlerini bir araya getirdi.
YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞEN İFTAR PROGRAMI
Edirne’deki vatandaşları bir araya getiren iftar yemeğine, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, MHP Edirne İl Başkanı Emre Tokluoğlu, Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Onur Gökçe Öktem gibi isimler başta olmak üzere il protokolünden birçok kişi katılım sağladı. İş insanları ve dernek üyeleri de programda yer alarak dayanışma ruhunu pekiştirdi.

DERNEK BAŞKANI MEVLÜT KARA’DAN BİRLİK VE BERABERLİK VURGUSU
İftar programında konuşan Edirne Tokatlılar Kültür Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Mevlüt Kara, Ramazan ayının manevi atmosferine vurgu yaparak şu sözleri dile getirdi: "Başının rahmet, ortasının mağfiret, sonunun ise cehennemden kurtuluş olduğu Ramazan-ı Şerif'in 12. gününü geride bıraktık. Rabbim tuttuğumuz oruçları, yaptığımız hayır ve hasenatları kurtuluşumuza vesile kılsın inşallah. Ramazan ayı, bizlere yardımlaşmanın ve dayanışmanın önemini hatırlatan mübarek bir zaman dilimidir."
600 AİLEYE ERZAK DESTEĞİ
Tokatlı Gazi Osman Paşa’nın torunları olarak Edirne’de Ramazan’ı en güzel şekilde yaşamaktan mutluluk duyduklarını belirten Kara, dernek olarak gerçekleştirdikleri yardımlardan bahsederek şöyle devam etti: "Bu mübarek ayda 600 ihtiyaç sahibi aileye yardım kolileri ulaştırdık. Onların yüzlerinde oluşan tebessüm bizler için en büyük mutluluk kaynağı oldu. Bugün de 700 kişilik iftar programımızda bir araya gelerek birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Programımıza destek veren tüm Tokatlı iş insanlarına, dernek üyelerimize ve yönetimimize teşekkür ediyorum. Rabbim, bizleri fitneden ve bozgunculuktan korusun, kardeşliğimizi daim eylesin."
AK PARTİ EDİRNE İL BAŞKANI BELGİN İBA: “RAMAZAN’IN MANEVİ ATMOSFERİNİ HEP BİRLİKTE YAŞIYORUZ”
İftarda konuşan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, Ramazan’ın manevi atmosferinin önemine değinerek şunları söyledi: "Ramazan ayının bereketini hep birlikte paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Böyle büyük ve anlamlı iftar sofraları bizleri duygulandırıyor, maneviyatımızı güçlendiriyor. Rabbim tuttuğumuz oruçları, ettiğimiz duaları kabul eylesin. İnşallah hep birlikte bayrama erişmeyi nasip eder. Tüm hemşehrilerimize hayırlı Ramazanlar diliyorum."
İFTAR PROGRAMI DUALARLA SON BULDU
Konuşmaların ardından dualarla açılan oruçlar, birlik ve beraberlik içinde gerçekleştirilen iftar yemeğiyle son buldu. Katılımcılar, programın manevi atmosferinden duydukları memnuniyeti dile getirirken, organizasyonu düzenleyen Edirne Tokatlılar Derneği’ne teşekkür ettiler. Bu anlamlı etkinlik, Edirne’de yaşayan Tokatlı vatandaşların hem geleneklerini yaşatmasına hem de toplumsal dayanışmayı güçlendirmesine vesile oldu.
İstanbul Maltepe’de kültür sanat etkinlikleri devam ediyor
AK Parti Esenyurt İlçe Başkan Yardımcısı ve STK Birim Başkanı Mustafa Gevrek, yeni yıl dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Gevrek, 2026 yılının birlik, kardeşlik ve manevi değerlerin daha da güçlendiği bir yıl olması temenni etti.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’daki Hz. Ali Camisi’nde kıldığı cuma namazının ardından yaptığı açıklamalarda hem Türkiye’nin yeni yıla güçlü bir şekilde girdiğini vurguladı.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilat Başkanı Ahmet Büyükgümüş, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açıklanan siyasi parti üye sayılarını değerlendirdi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne İl Emniyet Müdürlüğü’nün kamera çalışmalarıyla Karaağaç Mahallesi’nde yol kenarına hafriyat döken sürücü suçüstü yakalandı. Toplam 63.592 TL idari para cezası uygulandı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Edirne Valisi Yunus Sezer, Keşan Türkmen Köyü’nde 52 mahalle ve köy muhtarı ile vatandaşlarla bir araya gelerek devam eden ve planlanan yatırımları değerlendirdi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZ - Beylikdüzü Belediye Başkan Vekili Av. Önder Serkan Çebi, yılın son gününde ilçeyi adım adım dolaşarak kamu kurumları, belediye çalışanları ve esnafla bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN / ESENYURT- Esenyurt Belediye Tiyatrosu, 2025 tiyatro sezonunda sergilediği performansla büyük bir başarıya imza attı.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesine bağlı İncekum Mahallesi’nde yapılan yol ve kavşak düzenlemesi, bölgedeki esnafı zor durumda bıraktı.
2025’in en çok aranan oyuncuları ve yapımları belli oldu
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Araştırmacı Yazar Ersin Şenerler, yılın son gününde Trakya Üniversitesi İpsala Meslek Yüksekokulu’nda öğrencilerle bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.