Tarih: 01.01.0001 00:00 4681

Eğitim Her Engeli Aşar..!

İstanbul'da otizmlilere özel eğitim vermek için kurulan ilk ve tek Beylikdüzü ihtisas okulu sıfatını taşıyan Beylikdüzü Özel İş Uygulama Okulu, adı gibi özel olan otizmli öğrencilerimize eğitim vermeye devam ediyor.

Eğitim Her Engeli Aşar..!

İstanbul'da ilk ve tek  otizmli çocukların eğitimiyle ilgilenen  İş Uygulama Okulu eğitime tam gaz devam ediyor. Toplam 44 öğrencinin olduğu okulda her öğrenciyle özel olarak ilgilenildiğini söyleyen okul müdürü Alper Bayram, dersliklerde en fazla 2 öğrencinin bulunduğunu, öğrencinin durumuna göre de birebir eğitimlerin de verildiğini söyledi.

Her Çocuk Özeldir, Önemlidir!

İstanbul'da prestij sahibi olması nedeniyle otizmli veliler tarafından seçilen ve tercih edilen Beylikdüzü Özel İş Uygulama Okulu , İstanbul'un en özel ve prestijli okulu sıfatını taşıyor. Eğitime verdiği önemle ön plana çıkan kurum, İstanbul genelinde yaz okulu açarak, yaz dönemi boyunca da özel eğitim öğrencilerinin eğitimini devam ettirmesini sağladı.

Derslerin yanı sıra çocukların spor yapmaya da teşvik edilmesinin öneminden bahseden Demir,  okulda bulunan spor salonundaki ekipmanları da yeniledi. Aynı zamanda öğrencilerin beynini ve zihnini dinlendirebilmesi için okul koridoruna devasa bir akvaryum yaptırıldı.

Eğitim Her Engeli Aşar!

Kurum, otizmli bireylerimizin bir çok iş kolunda çalışabilirliğini göstererek eğitimin her engelini aştığını ispatlama amacıyla eğitimlerine  profesyonelce ve tam gaz devam ediyor. Mesleki eğitimlerin verildiği okulda, çamaşırhane görevlisi, otel kat görevlisi, serigrafi baskı makinesi operatörü ve temizlik personeli yetiştiriyor.  Eğitim alan öğrencilerin bazıları çeşitleri kurumlarda staj yaparak aldıkları eğitimi pekiştiriyor.  Bu çalışma otizmli ebeveynlerin gelecek kaygısını azaltırken, otizmli bireylerimize de gelecek hazırlıyor. Kurumun istikrarlı şekilde yürüttüğü eğitim çalışmaları ebeveynlerden tam not aldı.

Otizm Nedir?

Otizm, doğuştan gelen bir nöro-psikiyatrik bozukluktur. Beynin gelişiminde, yapısında, kimyasında ve işleyişinde yaygın sorunlar görülür. Bu sorunlar sosyal iletişimi, akademik yaşantıyı ve ruhsal sağlığı önemli ölçüde bozar.

Otistik bozukluk kronik gidişli bir rahatsızlıktır. Tek bir ilaçla ya da yöntemle tedavisi mümkün değildir. Uzun soluklu, destekleyici tedavilerle, mutlaka özel eğitimci ve hekim desteği ile yaşantılarını sürdürmeleri gerekir.


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.