Eğitimde yeni düzenleme... Şehit ve gazi çocuklarına okul hizmetleri ücretsiz olacak

Eğitimde yeni düzenleme... Ücretsiz olacak

EĞİTİM 14.01.2025 19:01:57 0
Eğitimde yeni düzenleme... Şehit ve gazi çocuklarına okul hizmetleri ücretsiz olacak

Millî Eğitim Bakanlığı'nın yeni düzenlemesi kapsamında, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocuklar, özel okullarda eğitimin yanı sıra yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi sunulan diğer hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilecek.

ANKARA (İGFA) - Şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocuklar, Temmuz ayında yayımlanacak yeni kılavuz doğrultusunda istedikleri özel okullara merkezi yerleştirme ile kayıt olacak.

Açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi.

Bakanlığın resmi internet sitesinde yer alan habere göre, özel okulları da kapsayan özel öğretim kurumlarının, öğrenci sayısının en az yüzde 3'ü kadar ücretsiz öğrenci okutmakla yükümlülüklerine ilişkin hükümler, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu'nun 13'üncü maddesinde yer aldığına dikkati çekilerek, Ücretsiz öğrenci okutma uygulamasında, Kanun'da belirtilen şehit ve gazi çocukları ile haklarında korunma, bakım veya barınma kararı alınmış çocuklara öncelik verildiğinin altı çizildi. 

3 Ocak'ta Resmî Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle şehit ve gazi çocukları ile devlet koruması altındaki çocukların özel okullardaki ücretsiz eğitim imkanlarına ilişkin yeni düzenleme yapıldığının anımsatıldığı haberde, "Bu kapsamda, bu öğrenciler gelecek eğitim öğretim yılından itibaren eğitimin yanı sıra özel okuldan alacakları servis hariç, yemek, pansiyon, kitap-kırtasiye, kıyafet, etüt, uluslararası diploma ve sertifika programı gibi diğer hizmetlerden de ücretsiz yararlanabilecek.  Özel okullarda gelecek yıldan itibaren ücretsiz okuyacak öğrencilere yönelik yeni düzenlemeler, Bakanlık tarafından temmuz ayında yayımlanacak "Ücretsiz Okutulacak Öğrenci/Kursiyer Yerleştirme Kılavuzu"na yansıtılacak" denildi.

Bu kapsamda ücretsiz kontenjan için takvim ilan edilecek ve başvurular, yaz döneminde Millî Eğitim Bakanlığınca elektronik sistem üzerinden alınacak.

Kılavuz doğrultusunda öğrenciler, okumak istedikleri özel okul tercihlerini ağustos ayından itibaren yapabilecekler.

Özel okul dışındaki özel öğretim kurslarının ücretsiz kontenjanları için başvurular ise valiliklerce alınacak.

Yalçın'dan Öğretmene Şiddete Karşı Güvenli Okul Çağrısı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, İstanbul Çekmeköy’de öğrencisi tarafından bıçaklanarak hayatını kaybeden öğretmen Fatma Nur Çelik için taziye ziyareti.

Ağırbaş; Maarif Modeli İle Değer Temelli Eğitim…

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, İstanbul Beylikdüzü’nde bulunan Büyükşehir İlkokulu Müdürü Cevat Ağırbaş’ı ziyaret etti.

Sarıkaya; Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, Bakış Açısını Güçlendiren Bir Rehberdir

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece Atatürk Anadolu Lisesi Müdürü Necmettin Sarıkaya’yı ziyaret etti.

Gönüller Türkgenç’in  Sofrasında Buluştu…

Beylikdüzü Karadenizliler Derneği ve Beylikdüzü İl Dernekler Federasyonu Başkanı, Euro Moda ve Prenses Bijuteri Yönetim Kurulu Başkanı, siyasetçi iş insanı Halil İbrahim Türkgenç, geleneksel iftar programında dostlarını ağırladı.

Oy Nazlım İle Yirmi Yıllık Emek Sese Dönüştü

HABER / NEZİR KARAYÜN - Bağlamasıyla yirmi yıldır sahnelerin yükünü taşıyan Bülent Genç, ilk tekli çalışması Oy Nazlım ile kendi hikâyesini anlatıyor. Güçlü yorumu ile tanınan Xecê Herdem’in eşliği, esere derin bir duygu katıyor.

Özel Eğitimde Yaşama Dokunan Yeni Kitap

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin günlük yaşamda daha bağımsız, daha güçlü ve daha özgüvenli bireyler olmalarını desteklemek amacıyla hazırlanan Yaşam Becerileri

Okullarda Şiddete Karşı Bir Günlük İş Bırakma Kararı

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ali Yalçın, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla acı bir haberi kamuoyuyla paylaştı.

Bölge Birinciliği ve Türkiye Finali Yolculuğu

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü Büyükşehir Yücel Akkaş Ortaokulu Müdürü Edip Han, okul öğretmeni Nurşen Turan İnan’ın ve öğrencilerine teşekkür etti.

Postacı; Bilim ve Girişimcilikle Geleceğe Güçlü Nesiller...

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Zekeriya Postacı bilimsel çalışmaları ve girişimci düşünceyi destekliyoruz.

Özyolcu’dan Girişimci Ruhla Geleceğe Yürüyen Nesiller

HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Girişimciliğin yalnızca ticaret değil, hayatın her alanında çözüm üretme ve yenilik geliştirme becerisi olduğuna dikkat çekildi.

Vekil'den Vekile Yerinde İnceleme

HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Nuri Aslan, Beylikdüzü’nde yapılan hizmetleri yerinde gördü.

2025 Gelirleri İçin Beyanname Süreci Nasıl?

HABER / NEZİR KARAYÜN - 2025 yılında gelir elde eden milyonlarca mükellef için yıllık gelir vergisi beyannamesi dönemi başlıyor. Beyanlar mart ayı boyunca elektronik ortamda verilecek, vergiler iki taksitte ödenecek.

Özdağ’dan Sert Mesajlar… (GÖRÜNTÜLÜ HABER)

HABER: NEZİR KARAYÜN - Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Teşkilat Başkanı Musa Ertugan tarafından Antalya’da düzenlenen iftar programı öncesinde Türkiye gündemine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Albayrak; Eğitimi Geleceğe Taşıyacak Bir Anlayışla Çalışıyoruz

Eğitimden Haberler İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Nezir Karayün, Büyükçekmece 19 Mayıs Ortaokulu Müdürü Mehmet Albayrak’ı ziyaret etti.

Doğayla Barış Ödülü Akif Manaf’a

HABER / NEZİR KARAYÜN - Akif Manaf, doğanın korunması ve sürdürülebilir yaşam modeline katkıları nedeniyle Geppetto Restorasyon tarafından Doğayla Barış Ödülü’ne layık görüldü. Ödül, çevreye duyarlı projeleri nedeniyle verildi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.