Eğitimde Yenilikçi Dönem Bizimkent’te…
Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu müdürü Reşat Çetin, Bizimkent İlkokulunda, Eğitimden Haberler internet sitesi ve Adom Medya Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nezir Karayün İle bir araya gelerek eğitimin önem ve kalitesini konuştular.
Beylikdüzü Bizimkent İlkokulu Müdürü Reşat Çetin, Eğitimden Haberler internet sitesi ve Adom Medya Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Nezir Karayün’e verdiği bilgide, “ bir buçuk yıldır güçlendirme çalışmaları nedeniyle okulumuzdan uzaktaydık. Hamdolsun okulumuza kavuştuk. Okulumuzu geçici kabulünün akabinde kısa sürede eksikliklerini tamamlayarak 2024-2025 eğitim-öğretim yılına yetiştirdik. Yenileme çalışmaları sırasında yapılan düzenlemelerde öğrenci odaklı bir yaklaşımı benimsediklerini ve okulda birçok fiziksel değişiklik gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Okulu adeta Bilim, sanat, spor ve kültür merkezi gibi işlevsellik kazandırdığını söyleyen Reşat Çetin; Bu maksatla okulda
“ÇEŞİTLİ EĞİTİM VE SPOR ATÖLYELERİ KURULDU”
Müdür Çetin, öğrencilerin ilgi, istidat, kabiliyet ve yeteneklerini keşfetmeleri ve bu doğrultuda öğrencileri eğitebilmeleri için onlara değişik öğretim ortamlarının sunulması ve öğrencinin gözlenip bu doğrultuda değerlendirilmesinin pedagojik esaslara uygun olduğu, amaçla okula çok sayıda atölye ve spor alanı eklediklerini belirtti. Spor salonu, Jimnastik salonu, tekvando salonu, satranç odası, seramik ve ahşap atölyeleri, drama ve müzik atölyeleri, konferans salonu gibi çeşitli alanların bulunduğunu söyleyen Çetin, bu alanların ders dışında da aktif olarak kullanıldığını vurguladı. Sabah saat 09:00’dan akşam 22:30’a kadar açık olan bu alanlar, öğrencilere ve velilere geniş bir etkinlik yelpazesi sunuyor. Ayrıca kurulan spor kulübünde voleybol, basketbol, jimnastik, tekvando, tenis gibi branşlarda eğitim gören 425 kayıtlı sporcu bulunuyor.

“SPORDA BAŞARILI BİR BAŞLANGIÇ: GRUP LİDERLİĞİ”
Spor alanındaki başarıların kendilerini gururlandırdığını belirten Çetin, Türkiye Futbol Federasyonu’nun Küçükler Grubu’nda yapılan müsabakalarda okullarının Küçükçekmece Spor Kulübü’nü 2-0 yenerek grupta lider olduğunu açıkladı. Bu başarıyı Türkiye genelinde sürdürmek istediklerini dile getiren Çetin, spor faaliyetlerine verdikleri önemi yineledi.
“ÖĞRENCİ MEMNUNİYETİ VE VELİ GÜVENİ”
Öğrencilerin okulda geçirdikleri sürenin memnuniyetle dolu olması için okulun her alanını geliştirdiklerini ifade eden Çetin, çocukların milli ve manevi değerleri mihek kabul ederek; yalnızca açıdan akademik değil,zihinsel, fiziksel,duygusal,sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını da dikkate aldıklarını belirtti. 400 kişilik kapasitesi bulunan yemekhane sayesinde öğrencilerin tüm öğün ihtiyaçlarını karşılayabildiklerini ifade eden Çetin, okulun sunduğu bu olanakların veli güvenini artırdığını söyledi.

“FİZİKSEL SAĞLIK İÇİN ÖZEL OYUN ALANLARI”
Okulun arka bahçesinde, bir survivor parkuruna benzeyen oyun alanı oluşturan yönetim, öğrencilerin enerjilerini güvenli bir ortamda atmaları için bu alanı düzenledi. Çetin, şehir hayatında çocukların hareket alanlarının kısıtlı olduğunu ve bu tür özel alanların çocukların fiziksel gelişimi için önem taşıdığını vurguladı. Öğrencilerin obezite riskinden korunmalarına yardımcı olan bu alan, onları zararlı alışkanlıklardan da uzak tutuyor.
“KİTAP OKUMA ALIŞKANLIĞI VE ERDEMLİ TOPLUM”
Müdür Çetin, amaçlarının öğrencilere her ortamda kitap okuma alışkanlığı kazandırarak vatan sathını mektep kabul etmelerini hedeflediklerini belirtti. “Her öğrencinin yanında bir kitap bulunması gerektiğini öğretiyoruz,” diyen Çetin, çocuklara yalnızca okulda değil, günlük yaşamlarında da kitap okumanın önemini aktardıklarını söyledi. Çetin, öğrencilerin bu alışkanlığı kazanmasıyla erdemli bir toplum inşasına katkı sağlayacaklarını belirterek, güvenli, bilinçli ve kitap okuma kültürüyle donanmış bir toplum hedeflediklerini ifade etti.
Haber: Nezir Karayün
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
AK Parti Beylikdüzü STK’lardan Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Durbey Duran ile Mali İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı Mehmet Fatih Yıldırım, Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Merkezini ziyaret etti.
Türkiye Yerel Basın Birliği Genel Başkanı Nezir Karayün, yerel medyanın varlık mücadelesinde gelinen son noktayı büyük bir kararlılıkla paylaştı.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - CHP Edirne İl Başkanı Yücel Balkanlı, AK Parti Milletvekili Fatma Aksal’ın “97 bin TL” açıklamasına tepki göstererek yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu söyledi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS -Fatma Aksal, Selimiye Camii’nin Ramazan’da tamamen açılacağını müjdeledi. Belediyeyi eleştiren Aksal, "97 bin lira maaş vaat edenler, önce kendi belediyesinde bunu uygulasın." dedi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - AK Parti Edirne İl yönetimi tarafından düzenlenen basın toplantısında, Edirne genelinde üye sayısının 48 bin 572’ye ulaştığı ve 4 bin 581 yeni katılımla rekor artış sağlandığı açıklandı.
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Beylikdüzü Belediyesi, 2026 yılının ilk meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi.
HABER: AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türkiye’nin dış politikada hiçbir gücün etkisi altında kalmadan hareket ettiğini vurgulayarak, çizgilerinin net ve açık olduğunu dile getirdi.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yurt genelinde etkisini artıran yoğun kar yağışına karşı devletin tüm imkânlarıyla sahada olduğunu vurguladı.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.