Tarih: 01.01.0001 00:00 5611

Eğitimle Her Engeli Aşabiliriz...

Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, otizmli bireylerin birçok iş kolunda çalışabilirliğini göstererek eğitimin her engeli aşabileceğine dikkat çekiyor.

Eğitimle Her Engeli Aşabiliriz...

  Otizmli Çocuklarımıza Gelecek İnşa Ediyorlar..!

 

Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, otizmli bireylerin birçok iş kolunda çalışabilirliğini göstererek eğitimin her engeli aşabileceğine dikkat çekiyor.

 

Okul Müdürü Alper Bayram, "36 öğretmen ve 48 öğrencimiz var. Onları asla hasta olarak kabul etmiyoruz. Özel bireyler olduğunu düşünüyor, işimizi sevgi ile yapıyoruz. İletişimi uygulamalı davranış yöntemiyle öğretip, onları ödüllendiriyoruz, klasik koşullanma yöntemiyle çocuklar başarı gösterebiliyor. 15-23 yaş aralığında olan öğrencilerimizin ve ailelerinin kaygılarını azaltmaya çalışarak, toplumsal hayata kazandırmaya çalışıyoruz" dedi.




“Engelli İmajını Yıkmaya Çalışıyoruz”

 

Toplumda oluşan engelli imajını yıkmaya çalışarak, otizmli çocukları olan ailelerinde desteğiyle otizmin tanınabilir olmasını artırmayı hedefleyen Beylikdüzü Özel Eğitim İş Uygulama Okulu, gerçekleştirdiği etkinliklerle otizmli öğrencileri mutlu ediyor. 

 

“Otizm Farkındalık İster”

 

Okul içinde çeşitli faaliyetler ile çocuklara eğitim veren okul, çamaşır yıkamayı, takı tasarımı, teraryum yapımı gibi etkinliklerle iş becerilerini geliştiriliyor. Geçtiğimiz günlerde 'Otizm Farkındalık Haftası' ile ilgili gerçekleştirdikleri etkinlikle çocuklara eğlenceli saatler yaşatan okulda, mehter takımı, koro ve solo şarkılar yer almıştı.

 

“Uygulamalı Davranış Analizi Yapıyoruz”

 

"Kurumumuzda bulunan imkan ve atölyelerde öğrencilerimizi uygulamalı

davranış analizi yöntemiyle eğitime tabi tutarak çamaşırhane görevlisi,

otel kat görevlisi, serigrafi baskı makinesi operatörü ve temizlik personeli

yetiştirmek. Hem otizmli ebeveynlerin gelecek kaygısını azaltmak hem de

otizmli bireylere gelecek hazırlamak" diyen okul Müdürü Alper Bayram,

toplumdaki her bireye olduğu gibi, böyle özel çocuklarımıza da sevgiyle ve

anlayışla yaklaşmak ve toplumsal anlayış düzeyinin artması gerektiğini vurguladı.

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.