Emekliler Hem Çocukluklarını Yaşıyor Hem Üretiyor
Bağcılar Belediyesi Vefahane Yaşam Merkezi, emeklilere yönelik sunduğu aktivitelerle dikkat çekiyor. Burada bir araya gelen üç emekli, çocuklar için organik ahşap oyuncaklar üreterek hem el becerilerini geliştiriyor hem de keyifli vakit geçiriyor.
Vefahane Yaşam Merkezi'nde Üretim Ve Dostluk Bir Arada
Bağcılar Belediyesi tarafından iki yıl önce hayata geçirilen Vefahane Yaşam Merkezi, emekli vatandaşlara sosyal ve üretken bir alan sunuyor. Farklı mesleklerden emekli olan bireyler burada hem sosyalleşiyor hem de çeşitli el sanatlarıyla uğraşıyor. Ahşap Oyuncak Atölyesi’nde tanışan emekli emniyet amiri Niyazi Ertürk (81), emekli PTT müdürü İlhan Yılmaz (75) ve emekli şef Fethi Şengör (77) bu ortamın en üretken üyelerinden.
Organik Oyuncaklar Üretiyorlar
Haftanın beş günü atölyede çalışan üç arkadaş, tamamen doğal malzemelerle oyuncak üretimi yapıyor. Ahşapları makinelerden geçirerek şekillendiren ekip, ardından oyma ve kabartma işlemlerini gerçekleştiriyor. Son olarak temizleme ve boyama aşamalarından geçerek çocuklar için sağlıklı oyuncaklar ortaya çıkıyor.
Geçmişi Yâd Ederken Gelecek Nesillere Katkı Sağlıyorlar
Oyuncak yapımı esnasında eski günleri de anan üç arkadaş, meslek anılarını paylaşarak kimi zaman eğlenceli, kimi zaman duygusal anlar yaşıyor. Özellikle çocukluk dönemlerinde sahip olamadıkları oyuncakları şimdi üretmenin keyfini çıkardıklarını söylüyorlar.
Danimarka'daki Torunlara El Yapımı Oyuncak
Emekliliğin tadını çıkardığını söyleyen 81 yaşındaki Niyazi Ertürk, "Çocukluğumdan beri oyuncakları çok severim ama işim gereği onlarla vakit geçiremedim. Şimdi tüm zamanımı onlara ayırıyorum" dedi. 75 yaşındaki İlhan Yılmaz ise "Burası tam anlamıyla bir aile ortamı. Çok güzel zaman geçiriyoruz ve sürekli yeni şeyler öğreniyoruz" ifadelerini kullandı. 77 yaşındaki Fethi Şengör ise "Evde boş oturunca hastalıklar baş gösteriyordu. Buraya gelerek üretken hale geldik. Erkek çocukları için arabalar, kız çocukları için bebekler yapıyoruz. Hatta yakında Danimarka’ya gideceğim, torunlarıma da buradan el yapımı oyuncaklar götüreceğim" dedi.
Ahşap Oyuncaklar Çocukların Gelişimine Katkı Sağlıyor
Bağcılar Belediye Başkanı Yasin Yıldız, Ahşap Oyuncak Atölyesi’ne gösterilen ilgiden oldukça memnun olduğunu belirterek, "Kıymetli büyüklerimiz için burada güzel bir ortam oluşturduk. Hem üretken vakit geçiriyorlar hem de çocukların fiziksel ve zihinsel gelişimine katkı sunan sağlıklı oyuncaklar üretiyorlar. Ahşap oyuncaklar, doğa dostu ve sağlığa zarar vermeyen malzemelerden yapılıyor. Kursa katılan ve emek veren tüm kursiyerlerimize teşekkür ediyorum" dedi.
Haber: Muhammed Mustafa Karayün
HABER: NEZİR KARAYÜN / BEYLİKDÜZÜ - Tutuklu bulunan Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık’ın sağlık durumuna ilişkin kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla bir basın açıklaması yapıldı.
HABER / NEZİR KATAYÜN / ESENYURT - Esenyurt AK Parti Teşkilatı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen programda ilçede ve çevre ilçelerde görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - İYİ Parti Edirne Milletvekili Mehmet Akalın, Selimiye Camii restorasyonunun aslına uygun şekilde yürütülmesi için sürecin takipçisi olacaklarını söyledi.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Valiliği, 12 Ocak 2026 Pazartesi günü kent genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle tüm resmi ve özel okullarda eğitime ara verildimi?
HABER / GÜLSEVİN KUZU / ADOM AJANS - Soğuk havaya rağmen Üreten Kadınlar Pazarı’nda gözleme ve lokma kokuları vatandaşları çekerken, anne lezzetleri ilgi görüyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Kaymakamı Fatih Çobanoğlu ile İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, Esenyurt Recep Tayyip Erdoğan Eğitim Külliyesine,
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - İstanbul Esenyurt İlçe Millî Eğitim Müdürü Tayfun Özyolcu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Beylikdüzü ilçe genelinde ortaokul kademesinde görev yapan müzik öğretmenlerine yönelik düzenlenen seminer.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA / EĞİTİMDEN HABERLER - MÜSİAD Alanya Şubesi tarafından tamamen yenilenerek özel eğitim okuluna dönüştürülen Yanıklar Özel Eğitim Uygulama Okulu, düzenlenen törenle eğitim hayatına kazandırıldı.
Bilgi, Eğitim ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Derneği BESAM, kuruluşunun 16. yılına girerken anlamlı bir süreci geride bırakmanın haklı gururunu yaşıyor.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
HABER: NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Ordu’nun Aybastı ilçesine bağlı Sefalık Mahallesi’nde bulunan Şehit Sadık Kütük Ortaokulu öğrencileri, İstanbul’dan uzanan anlamlı bir dayanışma eliyle kışa sıcacık girdi.
HABER: MERAL ÇETİNER / ANTALYA - Antalya’nın Alanya ilçesinde eğitime değer katan anlamlı bir yatırım daha hayata geçti.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.