Enerji Üretiminde Tarihi Zirve
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin Ekim ayında petrol ve doğal gaz üretiminde tüm zamanların en yüksek seviyelerine ulaştığını duyurdu. Bayraktar, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ham petrol üretiminin 3 milyon 361 bin 725 varil, doğal gaz üretiminin ise 234 milyon 384 bin 17 metreküpe ulaştığını belirtti. Bayraktar, hedeflerinin "enerjide tam bağımsız Türkiye" olduğunu vurgulayarak yeni sahalarda arama ve sondaj faaliyetlerinin sürdürüleceğini ifade etti.
GABAR VE SAKARYA GAZ SAHASI ÖNE ÇIKIYOR
Bakanlığın açıklamasına göre, Ekim ayında yurt içi ham petrol üretiminde Gabar sahası, doğal gaz üretiminde ise Sakarya Gaz Sahası önemli bir paya sahip oldu. Gabar’da üretilen petrol miktarı 1 milyon 566 bin 214 varile ulaşırken, Sakarya Gaz Sahası'nda üretilen doğal gaz miktarı ise 196 milyon 772 bin 874 metreküp olarak kaydedildi. Ekim ayında toplam petrol üretiminin yüzde 46,6’sı Gabar’dan, doğal gaz üretiminin ise yüzde 84’ü Sakarya Gaz Sahası’ndan sağlandı.
GÜNLÜK ÜRETİMDE DE REKOR KIRILDI
Ekim ayındaki günlük ortalama üretim rakamları da dikkat çekti. Günlük ortalama petrol üretimi 108 bin 443 varil olarak gerçekleşirken, günlük ortalama doğal gaz üretimi ise 7 milyon 568 bin 242 metreküpe ulaştı. En yüksek günlük üretim rakamlarına ise 29 Ekim’de petrol ve 23 Ekim’de doğal gaz üretiminde ulaşıldı. 29 Ekim’de Gabar’daki petrol üretimi 52 bin 573 varil olarak kaydedilirken, 23 Ekim’de Sakarya Gaz Sahası’nda doğal gaz üretimi 6 milyon 666 bin 803 metreküpe çıktı.
ENERJİDE TAM BAĞIMSIZLIK HEDEFİ
Bakan Bayraktar, Türkiye’nin enerji alanında kendi kendine yeterli hale gelmesi için yapılan çalışmalara vurgu yaparak, yeni arama ve sondaj projelerine devam edileceğini belirtti. Bakanlığın, yerli enerji kaynaklarının değerlendirilmesi konusunda hedef büyüttüğünü söyleyen Bayraktar, bu yılki rekorların enerji bağımsızlığına yönelik önemli bir adım olduğunu ifade etti.
Haber: Zeynep Çağlar
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Muş Eğitim ve Kalkındırma Vakfı heyeti, AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık’ı makamında ziyaret ederek yeni dönemde başarı temennilerini iletti.
AK Parti’nin açıklamasıyla gündeme oturan “PKK silah bırakıyor” iddiası sonrası uzmanlar konuştu. Güvenlik, siyaset ve kamuoyunun ortak beklentisi: Kalıcı barış ve toplumsal huzur.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Yaz aylarının gelmesiyle birlikte artan açık hava aktiviteleri, beraberinde önemli bir sağlık riskini de gündeme getiriyor:
HABER / NEZİR KARAYÜN – ADOM AJANS - AK Parti Beylikdüzü İlçe Başkanlığı’nda merakla beklenen değişim gerçekleşti. İlçe Başkanı Mustafa Necati Işık, yeni yürütme kurulu üyelerini ve görev dağılımlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - 2024 yılı içinde elde edilen gelirlere ilişkin Gelir Vergisi 2’nci taksit ödeme dönemi başladı. Mükellefler, 31 Temmuz 2025 tarihine kadar ödemelerini gerçekleştirebilecek.
İstanbul'da düzenlenen operasyonda 1 ton kaçak et ele geçirildi. Etlerin mühürsüz ve sağlıksız koşullarda saklandığı tespit edilirken, uzmanlar halk sağlığına dair kritik uyarılarda bulundu.
HABER / AHMET KARAYÜN / ADOM AJANS - Sabancı Holding ve Heidelberg Materials ortaklığıyla faaliyet gösteren Akçansa, 2024 yılına ait Entegre Faaliyet Raporu’nu engelsiz biçimde yayımladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 farklı kanser hastalığında kullanılan 5 akıllı ilacın SGK kapsamına alındığını duyurdu. Bu adım, 48 bin hastanın hayatına doğrudan katkı sağlayacak.
HABER / (YEHA) YEREL HABER AJANSI / GÜLSEVİN KUZU / EDİRNE - Yesevi Hareketi Derneği Genel Başkanı Mahmut Cömert, Edirne'yi Balkanlar'a yönelik stratejilerinin merkez üssü olarak belirlediklerini duyurdu.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Çatalca Belediye Başkanı Erhan Güzel, 28 Mayıs 2025 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Çatalca’ya atanan Kaymakam Yasin Öztürk’ü makamında ziyaret etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Türk siyasetinde iz bırakan isimlerden biri olan Eski Kumburgaz Belediye Başkanı Hayri Erçağ, dualarla ve gözyaşlarıyla ebediyete uğurlandı.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Esenyurt Kent Konseyi Başkanı Tuncer Dağ, ilçenin sorunlarını tüm yönleriyle ortaya koyan kapsamlı raporun ardından önemli açıklamalarda bulundu.
Yangınlar doğayı ve hayatı tehdit ediyor. Tarım arazileri küle döndü, uçuşlar iptal edildi, vatandaşlar zor durumda. Saha röportajlarıyla olayın gerçek yüzü haberimizde.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.