Engelli Yusuf'a Sınır Yok..!

Türkiye Para-Taekwondo şampiyonu olan Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği engelli sporcu Yusuf Yünaçtı, gözünü Şubat ayında yapılacak dünya şampiyonasına dikti.

SPOR 19.01.2019 12:30:48 7265 0
Engelli Yusuf

Engelli Yusuf Engel Tanımıyor..!

Türkiye Para-Taekwondo şampiyonu olan Esenyurt Belediyesi’nin desteklediği engelli sporcu Yusuf Yünaçtı, gözünü Şubat ayında yapılacak dünya şampiyonasına dikti.

Esenyurt Belediyesi bünyesindeki farklı dallardaki sporcular Türkiye ve dünya şampiyonalarında madalya toplamaya devam ediyor. Engelli Teakwondocu Yusuf Yünaçtı da bu başarıyı yakalayanlardan bir tanesi. Yünaçtı, 10 Ocak’ta Ankara’da yapılan Türkiye Para Taekwondo şampiyonası Kyorugi ve Poomsae karşılaşmasında rakibini yenerek Türkiye şampiyonu oldu ve milli takıma girmeye hak kazandı. Küçük yaşta geçirdiği kazayla iki kolunu kaybeden Yusuf Yünaçtı, Esenyurt Belediyesi Spor Müdürlüğü’nün sağladığı imkanlarla Taekwondo sporuna başlamıştı. Başarılı bir sporcu olma yolunda yürüyen Yünaçtı, 7 ay gibi kısa bir sürede hedeflediği Türkiye şampiyonluğunu elde etti. Kendi dalında yarışıp rakibini yenen Yusuf şimdi 5-7 Şubat tarihleri arasında Antalya’da yapılacak Dünya Para Taekwondo Şampiyonası’na hazırlanıyor.

Yusuf, insanların kendilerine imkan verildiği zaman neler başarabileceklerine en güzel örneklerden birisi. Küçükken geçirdiği kaza sonucu iki kolunu kaybeden Yünaçtı, Esenyurt Belediyesi’nin kendisine sağladığı imkan ve belediyenin spor tesislerinde özel hoca eşliğinde Taekwondoya başlayarak hayata sporla bağlandı. Bireysel olarak birçok başarıya imza atan 15 yaşındaki Yünaçtı, Şubat ayında Antalya’da yapılacak Dünya Para Taekwondo Şampiyonası’nda ülkemizi temsil ederek dünya şampiyonu olmayı hedeflediğini söyledi. Sporun kendisini hayata bağladığını vurgulan Yusuf Yünaçtı, “Spora başladıktan sonra daha mutlu oldum, daha azimli olmamı sağladı” dedi.

 Esenyurt Belediyesi’nin sporcunun her zaman yanında olduğunun belirten Yusuf Yünaçtı, “Bu çok güzel bir şey. Ben de spor hayatıma başkanımızın önayak olmasıyla  Esenyurt Belediyesi’nin spor merkezlerinde başladım. Sayın Başkanımıza, antrenörlerime ve Spor İşleri Müdürlüğü’ne çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

 


Çaykara, Şehit Anneleri ile Buluştu

Kentteki tüm annelere çiçek gönderen başkan Utku Caner Çaykara şehit anneleriyle kahvaltıda buluştu. Günün sonunda Anneler Günü’ne özel düzenlenen Samida konserine katılan Avcılarlı anneler unutulmaz bir gece yaşadı.

CHP’li Yaman, Muayene Süreleri Uzatılmalıdır.

TBMM Genel Kurulu’nda CHP Grup Önerisi Üzerine söz alan Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyesi ve CHP Ankara Milletvekili Dr. Aylin Yaman, kaliteli bir sağlık sisteminin kurgulanmasının önemine dikkat çekti ve bu ko

ÖZEL GEREKSİNİMLİ ÇOCUKLAR HEM EĞLENDİ HEM ÖĞRENDİ

Trafik Eğitim Parkı, içerisinde engelli parkuru da bulundurması yönüyle İstanbul ilçe belediyeleri arasında ilk olma özelliği taşıyor. Trafik Eğitim Parkı hizmet verdiği 9 yıl boyunca 1400’e yakın özel gereksinimli çocuğa trafik.

Osmaniye Valiliği Yaşar Kemal'in yetiştiği Kadirli'de edebiyat festivali düzenliyor

Yaşar Kemal'in yetiştiği Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde Yaşar Kemal onuruna edebiyat festivali düzenleniyor. Festival kapsamında çok sayıda yazar okurlarıyla buluşacak. Söyleşiler ve imza günleri düzenlenecek...

Genç Başkan Çaykara, Sıkı Takip Ediyor

Park ve Bahçeler Müdürü Emre Remzi Gürşen, Temizlik İşleri Müdürü Ahmet Hakan Durmaz, Fen İşleri Müdürü İsmail Kurtuluş, Veteriner İşleri Müdürü Pervin Kırmızı, Zabıta Müdürü Tezcan Aykaç eşlik etti.

ÖZER, ANNELERLE BULUŞTU

Anneler Günü vesilesiyle düzenlediği programda Belediye Başkanı Prof. Dr. Ahmet Özer anneler ile buluştu. Programda, tüm annelerin anneler gününü kutladığını ifade eden Başkan Özer, annelere karanfil hediye etti.

Tükenmiş Sağlık Ordusu: Hemşireler!

Hasta, tanı ve tedavi süreçleri boyunca ön planda hekimini görür fakat arkada çalışan çok büyük bir sağlık ordusu vardır, ki bu ekibin en büyük oranını hemşirelik alır.

Katledilen Öğretmen İbrahim Oktugan’ı Andılar…

Yüzbinlerce öğretmen, artan şiddete tepki göstermek için basın açıklamaları, yürüyüşler ve iş bırakma eylemleriyle sokaklara çıktı. Beylikdüzü Belediyesi’nin eğitim emekçileri de kaybettikleri meslektaşları andılar.

İKİ GÜN BOYUNCA ÜCRETSİZ BALIK EKMEK İKRAM EDİLECEK

.

255 STK'dan Müfredat Çalışması

.

Yerel Basını Linç mi Etmeye Çalışıyorlar?

Geçtiğimiz günlerde 7. Olağan Genel Kurulu’nu yapan Türkiye Yerel Basın Birliği, Balıkçı Kenan Sosyal Tesisleri'nde yeni yönetim ekibini ilk kez bir araya getirdi.

Karadeniz alası 300 liradan 120 liraya düştü

Beylikdüzü’nde bulunan Türkiye'ye balığı sevdiren adam Balıkçı Kenan Balcı enflasyona inat balık fiyatlarını dibe indirdi. Kilosu 300 lira olan Karadeniz somonu ve alası 120 liradan satılmaya başlandı.

KÜLTÜR SANAT SEZONU KAPANIŞ YAPIYOR

Merkez; Altan Erkekli, Erkan Can, Güven Kıraç, Melek Baykal, Şevket Çoruh ve Sumru Yavrucuk gibi usta isimlerin geçit töreninde şahitlik edecek.

ÇANAKKALE ŞEHİTLERİ İÇİN PEDAL ÇEVİRECEKLER

Çalık, “Çanakkale’de destan yazan atalarımız için düzenlenen bu tur bizim için çok kıymetli. Mutlaka güzel anılarla döneceğinize inanıyorum” diyerek sporculara iyi yolculuklar diledi.

BAŞKAN ÖZER, HIDIRELLEZ NEŞESİNE ORTAK OLDU

Özer, Hıdırellez geleneğini yerine getirerek ateşin üstünden atladı. Programda konuşan Başkan Özer, “Esenyurt bir çiçek bahçesi, siz de bu bahçenin en güzel çiçeklerisiniz. Gününüz kutlu olsun. Neşeniz her daim var olsun” dedi.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.