Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunan Slovakya Başbakanı Robert Fico ile ikili görüşmeler sonrasında anlaşmaların imza töreni gerçekleştirildi. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gazze'ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması gerektiğini söyledi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmî ziyarette bulunan Slovakya Başbakanı Robert Fico'yu resmî törenle karşıladı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Slovakya Başbakanı Fico'nun tören alanındaki yerlerini almasının ardından bando, iki ülkenin millî marşlarını çaldı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerlere de yer verildi, 21 pare top atışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Slovakya Başbakanı Fico, merdivenlerde Türkiye ve Slovakya bayrakları önünde tokalaşarak basın mensuplarına poz verdi.
İkili ve heyetler arası görüşmeye geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Slovakya Başbakanı Fico, görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni sonrasında ortak basın toplantısı düzenledi.
Slovak Cumhuriyeti Başbakanı Robert Fico ile Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı https://t.co/XVzzmsm1lV
— Recep Tayyip Erdoğan (@RTErdogan) January 20, 2025
Türkiye-Avrupa Birliği ilişkileri ile güncel bölgesel ve küresel meseleleri de ele aldıklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'de öncelikleri olan istikrar ve güvenliğin sağlanması için atılacak adımlar hakkında da görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi.
Erdoğan, Suriye'ye yönelik devrik rejim döneminden kalma uluslararası kısıtlamaların kaldırılmasının imar çalışmalarına başlanılması için önemli olduğunu vurguladı.
"Bundan sonraki süreçte mutabakatın tüm aşamalarını hayata geçirilmesi ve Gazze'ye kesintisiz insani yardımların ulaştırılması gerekmektedir" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası toplum İsrail'in bu hususlardaki sorumluluklarını yerine getirmesini sağlamalıdır. Biz Türkiye olarak 1967 sınırları temelinde başkenti Doğu Kudüs olan, bağımsız, egemen bir Filistin Devleti kurulana dek sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Dayanışmamızın bugün ilan ettiğimiz stratejik ortaklığımız temelinde güçlenerek devam edeceğine inandığımı özellikle belirtmek istiyorum." diye konuştu.
Törende, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ile Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya Başbakanı Fico ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde heyetlerarası görüşme gerçekleştirdi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Slovakya Başbakanı Fico onuruna resmî akşam yemeği verecek.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Ticaret Bakanı Ömer Bolat, 2025 yılı boyunca gümrük kapılarında yürütülen çalışmaların sonuçlarını kamuoyuyla paylaştı.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ BEYLİKDÜZÜ- Beylikdüzü Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Yılbaşı Konseri, genç müzisyenlerin sahnedeki güçlü performanslarıyla sanat dolu bir geceye dönüştü.
HABER: M. MUSTAFA KARAYÜN / ADOM AJANS- Türkiye Tüm Roman Dernekleri Konfederasyonu Genel Başkanı Fahrettin Savcı, Ankara’da gerçekleştirdiği temasların ardından önemli gelişmeleri kamuoyuyla paylaştı.
HABER: M.MUSTAFA KARAYÜN/ ADOM AJANS- AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba öncülüğündeki heyet, Ankara’da düzenlenen Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Emlak sektöründe sahte ilanlar ve fahiş fiyat artışlarına karşı yeni bir dönem başlıyor. Elektronik İlan Doğrulama Sistemi genişletiliyor.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS- Türkiye İstatistik Kurumu’nun 2024 yılı Bölgesel Satınalma Gücü Paritesi verileri, Türkiye’de yaşam maliyetinin bölgelere göre büyük farklılıklar gösterdiğini ortaya koydu.
HABER: NEZİR KARAYÜN/ ESENYURT- Esenyurt Belediyesi, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarıları doğrultusunda beklenen kar yağışına karşı ilçenin dört bir yanında hazırlıklarını tamamladı.
HABER/ NEZİR KARAYÜN/ ADOM AJANS - Altın, dünya genelinde yaşanan gelişmelerin etkisiyle yükselişini sürdürüyor. Uzun süredir yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, dolar bazında değer kazanmaya devam ederken tarihi
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), aralarında Ali Palabıyık’ın da bulunduğu 9 hakemi PFDK'ya sevk etti.
HABER / NEZİR KARAYÜN / EĞİTİMDEN HABERLER - Türkiye Yüzyılı vizyonu doğrultusunda gençlerde yerli üretim bilincini ve millî teknoloji farkındalığını artırmak amacıyla düzenlenen Yerli ve Millî Teknoloji Ürünleri.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Maltepe Üniversitesi Meslek Yüksekokulu öğrencileri için okul sıraları adeta birer sektörel mutfağa dönüştü.
HABER / NEZİR KARAYÜN / ADOM AJANS - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Yomra ilçesine bağlı Özdil Mahallesi’nde kurulmak istenen taş ocağına karşı çıkan mahalle sakinleriyle bir araya geldi.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.